Sammanfattning dag 3

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Som ni redan kanske sett här på hemsidan har vi i Engelska bestämt oss för att besöka samtliga arenor där det spelats Premier League-fotboll. Många sådana arenor finns i London, och vi hade därför bestämt för att utnyttja dagen i London till att besöka så många arenor som möjligt. Dagen började dock mindre bra, med två väskor fyllda med ölflaskor gör vi upptäckten på bussen att ingen av oss har någon ölöppnare med sig, var är Bocken när man behöver honom? Ölen skulle dock drickas, och med hjälp av livremmar, tänder och säkerhetsbälten lyckas vi till slut få upp öl så att vi inte törstar ihjäl. Väl framme i London köper alla ett varsitt endagskort, som gäller på samtliga förbindelser i väl valda delar av staden.

Vårt första mål blir Craven Cottage och Fulham. Efter en del besvär och en trevlig promenad i det fina vårvädret hittar vi slutlgen till arenan. Däremellan är det dock nära att det händer en brutal olycka, bara meter från där vi promenerar dimper det ner is från ett flygplan. Att bli träffad av en sådan klump i skallen är nog inget man överlever. Efter att noggrannt ha spanat in arenan börjar vi sikta på nästa, Stamford Bridge och Chelsea. Den ska ligga nära och vi bestämmer oss därför för att försöka promenera dit. Detta visar sig dock gå mindre bra och vi försöker istället med att ta bussen. Den går dock heller inte rätt utan vi får istället åka lite tunnelbana. Men till slut kommer vi fram och kan konstatera att Stamford Bridge är något mer imponerande än Craven Cottage. Vi passar även på att besöka de gästande supportrarnas dass!

Nästa mål på färden var Emirates Stadium och Arsenal. Till den var det dock en rejäl tur med tunnelbanan, men den låg å andra sidan ganska nära stationen. Denna arena imponerade ännu mer, kanske för att den både är större och nyare. Här passar vi även på att käka våra medhavda hamburgare, som brukligt är på Londonresorna. Därefter var det nog dags för dagens höjdpunkt, att besöka White Hart Lane och Tottenham. Att vi såg fram emot detta var inte att någon av oss är speciellt intresserad av Spurs, utan för att det vankades derby mellan Tottenham och Chelsea. Massor med folk och poliser överallt gör ett mycket bättre intryck än en ödslig arena. Då det fortfarande var lite tid kvar till avspark när vi var där satt folk fortfarande på pubarna och laddade, och vi lyckades ta oss in på en av dessa på grund av att vi var svenskar. Det var dock nån form av diskopub och den riktiga fotbollsstämningen saknades.

Kvar av dagen återstod nu inte mycket, bara att ta sig tillbaka till centrala London och invänta bussen hem. Innan dess var det dock viktigt att inhandla färdöl, och som vanligt tog vi i rejält så att ingen skulle kunna vara nykter när vi kliver av. Under bussfärden uppstår en del komplikationer, eller tydligare uttryckt tjafs, men då skickliga medlare i form av turisten och Clit finns på plats lugnar det snabbt ner sig. Väl hemma utspelar sig en del fyllegrejer, precis som det ska göra efter en hård dag i London.

Bilder


Att öppna flaskor utan öppnare är inte jättelätt.


Nya Wembley skymtade förbi i bussfönstret.


Liksom Lord's.


Var även Junior på plats i England?


Clit får hjälp att återfå sina pengar som biljettautomaten stulit.


DaLoo går mot rött.


Clit berättar spännande fakta om Themsen.


Första arenan för dagen var Craven Cottage.


Klassiskt engelskt...


Stamford Bridge blev andra arenan.


Michael Essien?


Besök på bortadasset på Stamford Bridge.


Framåt kvällningen besöktes Emirates Stadium.


Dagens sista arena blev White Hart Lane.


En malplacerad basketkorg utanför White Hart Lane.


Clit är givetvis på G i bussen hem!
 

© Engelska 2020