Sammanfattning dag 6

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Den sjätte dagen, tillika lördagen, var det som sagt dags för en av resans absoluta höjdpunkter, nämligen Premier League-matchen mellan Aston Villa och Sunderland. Väderleksrapporterna kvällen innan förutspådde både snö, regn, hagel, moln och sol, dvs. en klassisk helgardering som vi antog betydde att de inte hade en aning om vad det skulle bli för väder. Men ack så fel vi hade, det visade sig nämligen att de hade stenkoll på vädret, eftersom alla de förutspådda vädertyperna inträffade!

Dagen började med att vi tog tåget till Birmingham, och eftersom vi var där i god tid bestämde vi oss för att besöka Birmingham City's hemmaplan St. Andrew's. Enligt vägbeskrivningen vi hade skulle det vara en enkel match att ta sig dit, men det visade sig desto svårare. Vi lyckades irra oss in i Moseley, Birmingham's hårdaste stadsdel. Vid det här laget insåg vi att vi kommit fel, och som de naiva svenskar vi var letae vi rätt på närmsta person och frågade om vägen. Den första personen visade sig vara en blind gammal gubbe som trodde att vi skulle råna honom när vi frågade, och han försvann snabbt iväg. Nästa person var en luffare, eller vad man ska kalla honom..., som lät övertygande men lurade iväg oss åt fel håll.

Till slut lyckades vi dock hitta rätt, men nu började tiden bli knapp och vi fick börja röra oss mot Villa Park. Efter ett snabbt matstopp i närheten av arenan och efter det att medhavd öl gömts i en lämplig buske var det dags för match. De två senaste matcherna i England har vi stått på klacksektioner, men till årets match blev det familjeläktaren. Men till skillnad mot familjeläktaren i Sverige var det här lite tryck! Matchen var ett stort inslag i bettingtävlingen, samtliga var nämligen tvugna att lägga minst 3 bets på den. Detta gjorde att hela matchen blev otroligt spännande.

Matchen slutade med en 1-0-seger för Sunderland, och ca. 40.000 besvikna Villa-fans fick besviket vandra hemåt från ett tidigare utsålt Villa Park. Vi var däremot inte särskilt jättebesvikna, utan ville festa vidare. Stämningen var dock inte direkt på topp på de lokala pubarna runt arenan. Vi rörde oss därför relativt snabbt in mot centrala Birmingham igen. Där hittar vi en biljardklubb, och vi ser chansen att spela lite matcher i biljardtävlingen. Detta göres, och innan vi åker hemåt hinner vi även med att genomföra kvalrundan i ölhävningen och handla öl för hemresan. Resten av kvällen blir ett fylleslag utan dess like.

Hemma hos Clit finns speciella husregler som innebär att man inte får yttra vissa ord. Pregnant lurar turisten till att yttra ett sådant ord, och straffet blir att han måste häva en öl. Efter denna hävning försöker han sedan försvara sig genom att hävda att han inte sagt ordet, men yttrade det en gång till. Detta innebar en öl till...

Bilder


Snön började falla medan vi väntade på tåget.


Tydligen är det känt att Engelska ska på matchen!


Ett futuristiskt parkeringshus i centrala Birmingham.


Moseley är inget område för mjukisar I.


Moseley är inget område för mjukisar II.


Långt borta kunde vi till slut skymta St. Andrew's.


En öl i handen är givetvis obligatoriskt utanför en PL-arena. Varning till turisten!


Vad detta huset gör bara meter från en PL-arena är fortfarande ett mysterium för oss.


Ölen gömdes väl.


Den ideale fotbollssupportern är inte tjock!


Villa Park är en magnifik arena.


Stämingen var dämpad på puben efter matchen.


Märkligt budskap på en pub.


Turisten hade det inte lätt med utrikiskan, gick på fel dass.


Framåt kvällningen blev det en hel del biljard.


Urin kommer nog aldrig vinna ölhävningen, men titeln som resans pajas tar han nog hem varje år.


Pajas var det ja!
 

© Engelska 2020