England away 2006 - Öltävlingen

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Under Englandsvistelsen 2006 lämnade DaLoo dagliga rapporter med en sammanfattning av vad som hände under dagen, men framförallt ställningen i den spännande öltävlingen.
Dag 1 (onsdag 12 april)

Dagen började inte bra, typ det första som vi ser när vi kommer till Sturup är att vårt plan är försenat. Detta bådar inte gott eftersom vår anslutningsbuss är bokad ganska tight. Vårt hopp lever dock fortfarande och vi inbillar oss att planet lätt kan flyga igen lite tid. Ombord på planet får vi känna på hur det är att åka billigt, man får verkligen vad man betalar för. Stolarna är sjukt osköna, lutar med en rät vinkel i förhållande till golvet och benutrymmet är bara lite för litet. När sedan bladet med priser på bl.a. öl delas ut blir man lite betänksam, ca. 50 kronor för 30 cl. Jag var oerhört sugen på en redan då, men på Clits inrådan avstod jag, eftersom vi skulle hinna köpa med oss billigare öl till bussresan. Väl framme på Stansted har planet inte tagit igen en enda minut, och vi börjar känna stressen komma krypande. Därför skyndar vi oss så mycket vi kan, hinner inte köpa någon öl utan bara lite choklad för att stilla hungern, vi har inte ätit något sedan frukost. Det visar sig dock vid busshållplatsen att även bussen är försenad, dock bara någon minut. 4 timmar senare är vi framme i Coventry och får åka ännu en buss för att komma till Clits place, denna gången en dubbeldeckare. Vid det här laget är Pregnant hungrig och hotar med myteri om han inte får något att äta. Vi köper därför en fryspizza och värmer den åt honom, för att sedan gå och handla mat till kvällen. Vid det här laget är dock törsten enorm, undertecknad hade inte druckit någonting sedan frukost, och dagen närmade nu sig sitt slut. På vägen till affären stannade vi därför på en pub och beställde in en varsin pint, mmm beer. Vi lirade även en omgång biljard, som jag och Urin vann på ett överlägset sätt. Efter att ha inhandlat öl och diverse andra livsmedel, slog vi oss ner hos Clit, käkade, avnjöt en del öl, såg fotboll och slocknade framför en film.


Ställning efter dag 1

1. Urin 1,72 l
1. DaLoo 1,72 l
3. Clit 1,44 l
4. Pregnant 1,16 lDag 2 (torsdag 13 april)

För att kompensera den extremt lilla mängden förtären öl under gårdagen dracks det desto mer idag. Urin var till och med så het på gröten att han började innan tävlingen startade. Exakt klockan 12 började dock samtliga racet mot att bli den första ölmästaren någonsin. Planerna för dagen var att lira rugby, men när vi vaknade och kollade ut genom fönstret såg vi något typiskt engelskt, regn. Clit tvingade oss därför för att städa hela huset, och det blev sjukt nice till slut. För att vänta ut regnvädret började vi spela om housemastertiteln i dart, och denna dag lyckades ingen mirakulöst nog slå DaLoo. Så fort solen visade sig på himlen rusade vi ut på närmsta grönområde och drog igång rugby, och sällan har väl bättre spel skådats. Eftersom vi bytte lag en massa gånger är det svårt att avgöra vem som gjorde det bäst, men DaLoo var den ende som blev utvisad och Pregnant den enda att spela utan tröja, antagligen för att slippa tacklingar! Tillbaka i huset var det dags för käk, Clit tillagade en delikat Swedish Meatball, det säljs verkligen swedish meatballs här, från SCAN, och pasta. Den första pokerrundan vanns av DaLoo, efter en svängande heads up-match mellan honom och Clit, båda var nästan uträknade ett par gånger. Leamington centrum väntade därefter på oss med billig öl, eftersom det var torsdag. Det första stället vi dyker in på var det värsta huliganstället jag nånsin sett, varenda jävel såg ut att vara den typiske engelske huliganen. En hel del pint senare avslutades natten med en Kebab på Viallis.


Öl drucken dag 2

1. Urin 5,68 l
2. DaLoo 5,60 l
3. Clit 4,74 l
4. Pregnant 4,72 l


Avdrag p.g.a. för mycket pissande och för ofta

Urin 0,40 l
Clit 0,20 l
Pregnant 1,20 l


Ställning efter dag 2

1. DaLoo 7,32 l
2. Urin 7,00 l
3. Clit 5,98 l
4. Pregnant 4,68 lDag 3 (fredag 14 april)

Denna dag präglades av värk, en pina. Rugbyn satt verkligen i kroppen, både som smällar och träningsvärk, och på detta försökte vi spela fotboll. På förmiddagen lyckades annars Urin lite oväntat sno åt sig house master-titeln i dart, efter att ha slagit samtliga utmanare, på ett inte alltid så klart sätt. Det som annars gällde under dagen var självklart Forward-BoIS i svenska cupen. Matchen fick vi följa via Landskronadirekts liverapportering, och detta gjorde vi genom att utnyttja en av universitetets hotspots, trådlöst internet, vi la oss i solen utanför mattebyggnaden och drack öl och följde fotboll. Matchen blev sjukt spännande, och till straffläggningen tog batteriet i laptopen slut, så det var bara att inta en datasal. Folket som satt där inne må ha tittat lite snett på oss när vi bitvis jublade och svor framför en dataskärm. På kvällen var det en billig kväll, pints för en pund stycket. Ett par engelsmän blev fulla och började sjunga, och av någon anledning var Pregnant tvungen att gå fram och snacka med dem. Detta visade sig dock vara ett lyckokast, för han fick dem både att sjunga en sång om BoIS och bjuda oss på en ny runda öl. Stilpoäng har utdelats för denna manöver.


Öl drucken dag 3

1. Urin 6,11 l
1. DaLoo 6,11 l
3. Pregnant 5,25 l
4. Clit 4,41 l


Avdrag p.g.a. för mycket pissande och för ofta

Urin 0,20 l
Pregnant 0,20 l


Ställning efter dag 3

1. DaLoo 13,43 l
2. Urin 12,91 l
3. Clit 10,39 l
4. Pregnant 9,73 lDag 4 (lördag 15 april)

Dagen dominerades av rugby. Vi tog tåget till en av Birminghams förorter, Sullihull, för att se ortens lag, the Bees, lira mot Nottingham. Efter lite tveksamheter att hitta dit, diverse svårigheter att läsa kartan packad och sen att arenan låg inklämd i ett villaområde, blev det en sjukt bra dag. Efter matchen, som förresten the Bees förlorade med 18-36 (fuck the Bees), testade vi det lokala vattenhålet Sharman Cross House och tog en bitter, en riktig engelsk öl. På kvällen provade vi dock på det något tyngre artilleriet, Guiness. Den la sig i magen på ett sjukt tungt sätt. Det dåliga med källen var dock att vi var laddade som f*n på biljard, men biljardbordet på the Philler Tin var upptaget och därmed blev det inget spel. Housemaster titeln erövrades av Clit efter sjukt bra lir, förutom sista matchen då darttavlan pajade, precis när Pregnant var på G.


Öl drucken dag 4

1. DaLoo 6,17 l
2. Urin 6,05 l
3. Clit 3,91 l
4. Pregnant 3,61 l


Avdrag p.g.a. för mycket pissande och för ofta

Urin 0,60 l
Pregnant 0,60 l
Clit 0,20 l
DaLoo 0,80 l


Ställning efter dag 4

1. DaLoo 18,80 l
2. Urin 18,36 l
3. Clit 14,10 l
4. Pregnant 12,74 lDag 5 (söndag 16 april)

Detta var dagen då vi åkte och besökte den engelska huvudstaden London. För att slippa lägga ut en förmögenhet på att köpa käk tog vi med oss kalla hamburgare, som skulle visa sig bli sjukt goda. För att inte den 2,5 timmar långa bussresan skulle bli tråkig såg vi till att ta med rejält med öl. Denna gick åt då vi spelade en form av ölbingo, där Pregnant blev ganska packad eftersom han fick dricka för varje bro bussen körde under, ganska många. Framme i London började vi lugnt genom att se andra halvlek av Aston Villa-Birmingham på en pub precis vid Victoria. Där spelades också en sjukt hård match i biljard, som Clit och Pregnant tursamt vann då DaLoo satte den vita, efter att på ett enastående vis satt den svarta för vad han trodde skulle bli seger. Därefter strosade vi runt och spanade in Buckingham Palace, Big Ben, Piccadilly Circus, 10 Downing Street, Trafalgar Square, m.fl. Något vi däremot inte fick se var Lord’s, den stora cricket-arenan i London. Skandal! Som tur var fick vi en skymt av den på hemvägen i bussen. Väl tillbaka i Leamington lirade vi lite Bowling, där det blev hemmaseger i båda omgångarna. Pregnant var dock nära att spela hem en seger till Sverige, men avslutade med för många rännor efter att i början enbart spärrat och strikat.


Öl drucken dag 5

1. DaLoo 5,92 l
2. Urin 5,58 l
3. Pregnant 4,77 l
4. Clit 4,37 l


Avdrag p.g.a. för mycket pissande och för ofta

Urin 1,20 l
Pregnant 0,80 l
Clit 0,60 l
DaLoo 0,80 l


Ställning efter dag 5

1. DaLoo 23,92 l
2. Urin 22,74 l
3. Clit 17,87 l
4. Pregnant 16,71 lDag 6 (måndag 17 april)

Sista dagen var dagen med stort D, vi skulle iväg och se på en fotbollsmatch, Coventry-Leicester. För att hinna med att ladda ordentligt var det bara att packa sina väskor och vandra ner till närmsta pub, vi skulle nämligen inte återvända till Clits place mer. På puben beställde vi in hamburgare, vars bröd nog hade fastnat i brödrosten... Med en pint i kroppen lämnade vi puben för att ta bussen in till Coventry, och drabbas av ett motslag när vi märker att bussen vi tänkt ta redan har gått, och att nästa går för sent. Turligt nog visar det sig att ett annat bussbolag kör samma rutt och vi kan andas ut. Framme i Coventry hinner vi in på Sainsbury’s för att köpa lite öl innan vår anslutningsbuss går. Det visar sig att några riktiga Coventry-hårdingar också valt att ta denna buss, och Clit knäpper jackan tätt, för att inte visa att han håller på bortalaget. Innan det är dags att gå in på arenan letar vi upp ett buskage för att tömma blåsan. Av någon anledning hamnar Pregnant efter och blir kvar i buskaget när vi andra lämnat, i detta läge kommer en man som ser sjukt hård ut, och Pregnant springer därifrån! Matchen och inramningen motsvarar de högt ställda förväntningarna, kanske inte resultatet (1-1). Nu återstod det inte särskilt lång tid av vistelsen i England och öltävlingen, och resten av tiden spenderade vi på universitetets egen pub. Urin och DaLoo satsade på slutspurten av tävlingen och beställde in fem pints under kvällen, Urin hällde dock ut en också. En stor besvikelse blev att mat slutade serveras innan vi kom till skott, eftersom businessen var för dålig. Som tur var visar det sig att det står en kebabvagn utanför, och vi får lite mat i oss. Klockan 23 stänger puben och en halvtimme senare går våra bussar, Clits hem och vår till Coventry, och när bussarna går avslutas öltävlingen. Slutspurten börjar med medhavd öl, Urin inser detta lite sent och tvingas sänka sin burk på bara någon minut, men lyckas mirakulöst trycka ner den i tid.

Med detta avslutades öltävlingen och vår hemresa påbörjades. Resten av natten spenderades på resande fot och vid 10.30 på tisdagsförmiddagen satte vi åter våra fötter på svensk mark. I detta läge vet vi inte hur tävlingen slutade. Det vet jag för övrigt inte nu heller, har nämligen inte räknat ihop de sista ölslurkarna i denna stund.


Öl drucken dag 6

1. DaLoo 6,93 l
2. Urin 6,46 l
3. Pregnant 4,18 l
4. Clit 3,58 l


Avdrag p.g.a. för mycket pissande och för ofta

Urin 1,20 l
Pregnant 0,20 l
DaLoo 1,00 l


Slutställning

1. DaLoo 29,85 l
2. Urin 28,00 l
3. Clit 21,45 l
4. Pregnant 20,69 l

Kommentar

Med detta resultat kan man antagligen räkna med att bli ifrågasatt, men för alla tvivlare finns det allmäktiga blocket att läsa. Att ha vunnit tävlingen är i alla fall en stor ära och jag ser fram mot framtida utmaningar!


Total mängd drucken öl

1. DaLoo 32,45 l
2. Urin 31,60 l
3. Pregnant 23,69 l
4. Clit 22,45 l


Alltså totalt 110,19 liter öl, inte konstigt att bryggerierna går runt!


 

© Engelska 2020