England away 2008 - Höjdpunkter

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Som traditionen bjuder tar Engelska och åker över till England en gång om året, och årets resa är förlagd 17-24 mars. Som vanligt har vi ett späckat schema med mycket som ska hinnas med, men där följande höjdpunkter kan skönjas.


Fotboll

Vårt största intresse är givetvis fotboll. Årets livetillställning blir Aston Villa-Sunderland på Villa Park i Birmingham. Villa fightas för en Champions Leauge-plats och Sunderland kämpar för att undvika nedflyttning. Båda lagen har svenskar i trupperna, dock hejar vi endast på den ena av dem, Olof Mellberg i Villa, eftersom den andra är en rälig före detta HIFare, Rade Prica. Förutom just den här matchen kommer vi att följa så mycket fotboll vi bara kan under veckan!

 

Rugby och Cricket

Tyvärr har vi inte heller detta året lyckats någon lämplig match att se live, men vi har olika alternativ på TV. Vi ska självklart även lira en del själva också.

 

Dart och Biljard

Dessa klassiska pubsporter kommer i år mestadels att utövas i sin rätta miljö, tidigare har vi spelat darten mest hemma. Åtminstone dart kommer även att följas på TV, Premier Leauge-darts från Brighton 20 mars.

 

Rodd

Precis som förra året har vi planerat med att ta en roddtur på floden i Leamington. Kruxet i år är dock att vi åker en månad tidigare, och att vädrets makter därmed kan sätta käppar i hjulet. Men vi hoppas på det bästa och tror att det ska vara möjligt att genomföra en tur.

 

Bowls

En nyhet för årets resa är att bowlingen är utbytt mot bowls. Denna i Sverige ganska okända gren liknar till utseendet mycket boule, men till taktiken mer curling. Precis som i boule gäller det att komma närmast den lilla bollen med sina klot, men i bowls rullar man klotet, som dessutom inte är helt symmetrsikt, utan det drar åt sidan. Precis som i curlingen finns det två former av manövrar, dragningar och utslagningar, och man jobbar även med garder (dålig svenska, men jämför med curling).

 

© Engelska 2020