Cricket - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Crickettävlingen avgjordes på måndagen i ett strålande väder i Wimbledon Park. Huvudena på vissa av deltagarna var lite sega efter helgens eskapader i Hull och Leeds, men lite cricket hade åtminstone en uppiggande effekt. Det var inte självklart att det överhuvudtaget skulle bli en crickettävling, eftersom det även diskuterades att istället tävla i den ädla grenen cricketmulle.

Men det blev alltså cricket till slut. Formatet blev att alla fick batta vars en over från de övriga deltagarna. För att snabba upp grenen beslutades det att varje over skulle innehålla fyra levererade bollar (deliveries). Om en batsman åkte ut gällde det endast den pågående overn, och batsmannen förlorade även sina runs i den overn han åkte ut. Bowlarna fick lov att bowla en wide i varje over, men alla wides däröver resulterade i minusruns. Eventuella wides skulle bowlas om, och batsmannen fick inga poäng för wides. Eventuella noballs resulterade i en extra delivery med free hit. Slutresultatet gavs av summan av runs subtraherat med eventuella minusruns.

Battingordningen lottades och först ut blev HawkEye. Man kan säga att det började och slutade lite kasst, med bara en run i första overn när Tourist bowlade och wicket på första bollen i sista overn när Clit bowlade. Däremellan gick det dock desto bättre när 18 runs samlades in. Näst på tur var Pregnant, och för honom gick det inget vidare, 8 runs och en wicket på det. Som tredje man ut var det Clits tur. I den första overn började Turisten med att bowla på gränsen, med få runs till Clit som resultat, men dock även 3 wides. Clit anpassade sig dock och dunkade in 2 fyror på overns två sista bollar. Därefter fortsatte Clit att hålla en hög runrate fram till den sista overn, där Daloo levererade en maiden, och hade bara wicketkeepern varit med hade den sista bollen (en bye) behövt resultera i någon run.

Urin gick ut som fjärde man, och han höll ett jämnt tempo och samlade ihop 27 runs. Mest minnesvärt (eller det man kanske vill glömma bort fortast möjligt) från Urins battande var overn som levererades av Daloo, som drabbades av gummiarmar eller nåt... Totalt 6 wides i overn och 9 släppta runs på de godkända bollarna. Näst sist ut var Tourist, som började lysande med att hämta in 14 runs i de två första oversen som bowlades av HawkEye och Urin. Därefter gick det dock lite på arslet när det inte blev fler runs. Pregnant levererade en wicket, Clit en ren runda trots en inledande noball, och Daloo stal Turisten på 6 runs genom att bowla en wicket på sista bollen.

Sist ut att batta i tävlingen var Daloo, som efter kasst bowlande fick starta på -7 poäng, och det behövdes alltså 19 runs för att komma upp på poängplats, och ytterligare 7 för att komma upp på prispallen. Det började dock trevande då Pregnant bara släppte ifrån sig en run i den första overn, men därefter höjde Daloo takten och spelade totalt in 30 runs. Utan kasst bowlande hade detta räckt till en andraplats, men nu blev det bara en tredjeplats för Daloo då Urins 27 runs och inga straffpoäng räckte gott mot Daloos 23 poäng. Vann gjorde Clit till slut ganska överlägset, och han tog därmed sin fjärde grenseger av fem möjliga, utklassning! I botten hamnade Pregnant med 8 poäng, vilket är 10 bättre än den senaste gången cricket stod på programmet (2013).

Resultat cricket

Batter: HawkEye
Bowler 1: Touristwd 1 . . .
Bowler 2: Urin1 . 1 .
Bowler 3: Pregnant4 4 . .
Bowler 4: Daloo3 1 4 wd wd .
Bowler 5: ClitW
Totalt: 19-2
 
Batter: Pregnant
Bowler 1: Clit2 . . .
Bowler 2: Tourist. wd 1 . 1
Bowler 3: HawkEye. . 1 .
Bowler 4: Urinwd . W
Bowler 5: Daloo. wd 3 . .
Totalt: 8-1
 
Batter: Clit
Bowler 1: Touristwd . 1 wd wd 4 4
Bowler 2: Urin. 1 1 3
Bowler 3: HawkEye3 4 . 2
Bowler 4: Pregnant1 4 4 .
Bowler 5: Daloo. . . 1*
Totalt: 33-0
 
Batter: Urin
Bowler 1: Pregnantwd . wd 4 2 .
Bowler 2: HawkEye2 4 . 1
Bowler 3: Clit. 2 . 1
Bowler 4: Daloowd wd 4 wd wd wd . 1 wd 4
Bowler 5: Tourist1 1* . .
Totalt: 27-0
 
Batter: Tourist
Bowler 1: HawkEye4 nb 3 3 .
Bowler 2: Urin. wd 4 . .
Bowler 3: Pregnantwd . . W
Bowler 4: Clitnb . . . .
Bowler 5: Daloo3 3 wd wd . W
Totalt: 14-2
 
Batter: Daloo
Bowler 1: Pregnant1 . . nb .
Bowler 2: Tourist3 . wd . 3
Bowler 3: HawkEye4 . . 3
Bowler 4: Urin4 wd . . nb 4
Bowler 5: Clit. 1 4 3
Totalt: 30-0
 
(*: bye)
 
Slutställning:
1. Clit 3333 runs, 0 wides
2. Urin 2727 runs, 0 wides
3. Daloo 2330 runs, 7 wides
4. HawkEye 1919 runs, 0 wides
5. Tourist 1212 runs, 2 wides
6. Pregnant 78 runs, 1 wide


Poängutdelning

5 poäng Clit
3 poäng Urin
2 poäng Daloo
1 poäng HawkEye


Totalställning efter fem grenar

1.Clit23 p
2.Pregnant8 p
2.Urin8 p
4.Daloo7 p
5.HawkEye5 p
6.Tourist4 p
Bilder


Clit var sugen på cricket.


Bowling-strip:en valdes ut med omsorg.


HawkEye tar sats för att leverera en boll.


Urin tror att det är brännboll?


Wimbledon park lämpar sig väl för cricket.


Pregnant är beredd på långa slag.


Tillfälligt uppehåll i spelet för att släppa förbi en barnvagn.


Wicket-keepern Urin försöker psyka batsmannen HawkEye?


Clit granskar scorekortet i blocket. 

© Engelska 2020