Darts - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

En av EA:s höjdpunkter var det numera traditionella dartshänget på fredagseftermiddagen. Första gången hänget genomfördes var det tre deltagare, vilket gjorde att matcherna fick göras längre och längre för att fylla ut tiden. Andra genomförandet var man en man mer, och då fick man korta ner den sista matchen för att hinna. I år var det dags för det tredje hänget, och nu med ytterligare en deltagare. Detta gjorde att man redan från början insåg att mer än tre frames per match inte skulle hinnas med, och det gjorde det knappt med det heller då man blev sena iväg nästa hållplats för kvällen.

Formatet för tävlingen var ett inledande gruppspel där alla mötte alla. De två bästa i gruppspelet avancerade direkt till semifinal, medan övriga gick in i kvartsfinal. Clit deltog i gruppspelet under sin lunch och spelade alla sina matcher på rad. Efter att ha vunnit ett par matcher ganska överlägset lyckades han förhandla sig till en friplats till finalen om han lyckades gå rent i gruppspelet. HawkEye satte dock stopp för detta, men till semifinal tog han åtminstone sig. Den andra semifinalplatsen kneps av Daloo, vilket nog var tävlingens stora överraskning. Resterande deltagare gjorde upp i kvartsfinaler, vilket Clit tyckte var fruktansvärt onödigt med argument som lät ungefär som följer: varför ska man spela femtioelva matcher i ett gruppspel där ändå alla går vidare. Bäst i tabellen av de som tvingats till kvartsfinal var Urin som därför fick välja motståndare i kvartsfinalen. Valet föll på HawkEye som han även besegrade. I den andra kvartsfinalen vann Tourist mot Pregnant.

Hittills hade alla matcher spelats under den första dagen av årets England Away, och planen var att slutföra grenen samma dag. Dessa planer höll dock inte, då ingen lämplig darttavla hittades. Detta är i och för sig en sanning med modifikation, en darttavla hittades, men den fick inte användas... Istället sköts tävlingen på framtiden, och finalspelet avgjordes inte förrän resans absoluta slutskede på den sista puben. Clit var här omutlig och sopade relativt enkelt hem segern. I semifinalen valde han att möta Tourist och vann den matchen i två raka frames, medan Daloo fick ta sig an Urin, och återigen fick se sig besegrad av den långe gentlemannen. Tredjeplatsmatchen vann sedan Tourist mot Daloo med 2-0, men i efterhand uppmärksammades det att Tourist låg ett frame upp på Daloo sen tidigare, då herrarna spelade extra frame under dag 1 för att skynda på processen längre fram om de skulle mötas igen. Resultatet i bäst av tre i bronsmatchen skrevs därför till 3-0. Finalen avgjordes som brukligt är med dubbel checkout, och togs hem av Clit. Han gick därmed igenom tävlingen med bara förlust i ett enda frame, det är stabilt!

Resultat

Grundomgång
Clit - Pregnant2-0
Clit - Urin2-0
Clit - Tourist2-0
Clit - HawkEye1-1
Clit - Daloo2-0
Tourist - Daloo0-2
Pregnant - Urin1-1
Urin - HawkEye1-1
HawkEye - Pregnant2-0
Urin - Tourist1-1
Urin - Daloo2-0
Daloo - HawkEye2-0
Pregnant - Tourist2-0
Tourist - HawkEye2-0
Pregnant - Daloo0-2
 
Tabell
1. Clit13 p
2. Daloo9 p
3. Urin6 p
4. HawkEye5 p
5. Pregnant4 p
5. Tourist4 p
 
Kvartsfinaler
Urin - HawkEye1-0
Tourist - Pregnant1-0
 
Semifinaler
Daloo - Urin0-2
Clit - Tourist2-0
 
Tredjeplatsmatch
Tourist - Daloo3-0
 
Final
Clit - Urin2-0


Slutställning

1.Clit
2.Urin
3.Tourist
4.Daloo
5.HawkEye
6.Pregnant


Poängutdelning

5 poäng Clit
3 poäng Urin
2 poäng Tourist
1 poäng Daloo


Totalställning efter två grenar

1.Clit10 p
2.Urin4 p
3.HawkEye3 p
3.Daloo3 p
5.Tourist2 p
6.Pregnant0 p
Filmklipp


Turisten blir lovad en biljett direkt till finalen om han fixar att checka ut på 180.


Stilstudie på Turistens kastteknik.


Stilstudie på Daloos kastteknik.


Finalens sista kast i slow motion.Bilder


Clit var het i årets tävling.


Griffeltavlan användes flitigt för att hålla koll på ställningen.


Så hä glad blir man när man träffar tavlan?


HawkEye var fokuserad när han kastade sina dartpilar.


Tourist vs Daloo.


Daloo var gruppspelets överraskning.


Inte riktigt 180... 

© Engelska 2020