Sammanfattning dag 1

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Årets EA tjuvstartade nästan en vecka innan det var dags för avresa, detta då den officiella förfesten genomfördes i samband med BoIS match mot Kristianstad. I år var det Urin som stod för bönpizzan, och den frångick den traditionella randiga designen, men smakade ändå underbart. Innan avresa hanns även cupmatchem mot MFF med. Som bekant tog BoIS ner de babyblå på jorden, och den känslan togs med över till England och gjorde att stämningen var på topp redan från första stund.

På fredagsmorgonen bar det så iväg. Pregnant, Urin och HawkEye åkte från Landskrona, medan Daloo och Turisten anslöt i Lund. Inga intermezzon skedde innan Kastrup, nåja, Landskronamupparna hade aviserat att de skulle sitta längst fram i tåget, men satt i bakre delen av främre tågsetet, så Daloo och Turisten fick leta länge när de klev på i Lund. På Kastrup fastnar sedan både Urin och Daloo i säkerhetskontrollen. Urin för att han hade för stora förpackningar tandkräm och hårprodukt, medan Daloo missat att packa deodoranten i den lilla plastpåsen med vätskor. Väl igenom dröjer det innan gaten annonseras, och eftersom turisten bestämt att han inte bjuder på dansk frukost innan vi hade en gate blev det en långtråkig väntan...

Wifi:t på planet var stabilt värre i år, och det liverapporteras för Clit vad som pågår, för att få honom i stämning också. Under flygningen meddelar Clit via Viber när tågen från Gatwick går, och eftersom det är tight med tid satsar EA-deltagarna att gå snabbt som bara den genom Gatwick. Passkontrollen passeras förvånansvärt smidigt, men planerna på att hinna med det första tåget grusas dock när man kommer fram till kön för att köpa tågbiljetter... Det blev istället till att chilla lite och invänta nästa tåg. HawkEye, som växlat pengar i Sverige innan avresa, står för betalandet av tågbiljetterna, och han lämnar bland annat över en skotsk sedel som kvinnan i biljettluckan är mycket tveksam till att ta emot. Detta är bara början på Hawks mystiska pengar, som kommer att vara en följetong under hela resan.

Under tågresan meddelar Clit att man ska möta upp vid södra änden av London Bridge, vid marknadsmupparna. EA-mupparna från Sverige tvingas dock att fråga en ordningsvakt hur man ens kommer till London Bridge från stationen London Bridge... När väl Clit anländer meddelar han direkt att han har scoutat en rekommenderad dartspub i närheten, och man beger sig dit. Att kalla den här puben för dartspub var kanske något överdrivet då den endast hade en darttavla, men den var gammeldags och erbjöd en najs atmosfär. Och trots att den endast låg typ hundra meter från Tower Bridge var det knappt några turister alls där. Traditionellt blev det där ett ceremoniellt öppnande av öltävlingen, för att därefter följas av darts i massor. Clit tänjde på sin lunch och han därmed spela sig igenom alla sina gruppmatcher. Därefter fortsatte dartsen i omlopp med lunchätande.

Nästa hållpunkt var att Bocken skulle mötas upp vid Ubrew framåt eftermiddagen, samma ställe där fussballen avgjordes föregående år. Dartsen drog dock ut på tiden, så istället fick Bocken komma till dartspuben. Efter att kvartsfinalerna i dartsen avklarats bar det iväg mot Burmondsey och ett återbesök vid de många mikrobryggerierna som även besöktes förra EA. Planen var att köra fussball där i år igen, men snopna blev man när man upptäckte att fussballbordet rationaliserats bort. Därför blev det en kväll med bara öl, och det var inte den vanliga fyraprocentsölen som man brukar dricka, utan medel låg nog snarare kring sex procent, med toppar upp mot nio procent. Detta fick givetvis till följd att en del blev lite mer än salongsberusade. Käk var inget som var prioriterat, utan det fick tas framåt midnatt till och det blev någon form av västindiskt krubb, mest för att det var ett av få ställen som var öppna.

Hemresan blev sedan lite vimsig, mest för att Clit var lite under isen och inte verkade ha någon koll. Man tog ett tåg, och på det tåget såg Hawks falkögon en hockeyklubba. Daloo vandrade bort till killen som hade klubban för att spana in den närmare. I detta ögonblick dyker det dock upp en kanadensare från ingenstans och börjar snacka med hockeyliraren! När Clit sent omsider får för sig att man ska gå av tåget, han verkade ha noll koll men hade förmodigen stenkoll, så väntade en lång, lång promenad hem till Clit. Sovplatserna hade lottats ut på den sista puben, genom att Bocken fick slå den officiella EA-tärningen. HawkEye hade fyra som sitt nummer, och detta var lägligt värre, då det visade sig vara det enda nummer som Bocken kunde slå, åtminstone 12 av 15 kast blev fyra. HawkEye kunde därför välja egen säng. Mest otur hade Daloo, som kom sist och fick ta ett liggunderlag att sova på, och Pregnant, som åkte på luftmackan som visade sig vara svårpumpad åtminstone för årets EA-deltagare.

Filmklipp


Öppningen av öltävlingen.


Boch drar till med en claim.Bilder


Årets bönpizza frångick den traditionella designen...


...men smakade som vanligt ypperligt!


Halvtidsresultatet i cupmatchen kvällen innan avresa var lite surrealistiskt.


Att smiska di babyblå kvällen innan avresa till England var givetvis ett gott omen för årets EA.


Samling på Kastrup.


Spänd väntan på vilken gate flyget ska avgå från.


Dansk frukost.


Somliga passade på att vila under flygresan inför det kommande allvaret.


I väntan på Clit vid London Bridge.


Vädret var sjukligt fint, som vanligt i England när det vankas EA.


Pregnant bekräftar att han är redo att köra igång årets EA.


The Shard.


Clit var nöjd med att vi kommit fram helskinnade.


Downtown London. Notera återigen vädret!


Lite sightseeing ska alltid hinnas med.


Urin var laddad efter att ha missat två raka EA.


HawkEye var med på EA för tredje gången.


Turisten njöt i fulla drag av att åter få köra ett riktigt dartshäng...


...men för Urin var det första dartshänget.


Dagens visdomsord.


Fint väder, dartshäng, och EA16, klart man é gla!


Det tunga med att vara borta från EA några år är att man glömmer bort nivån på tävlingarna. Sen om Urin tycker att den är hög eller låg är svårt att utläsa ur bilden...


Dags för första stoppet på kvällens runda kring Bermondsey.


Pregnant lika laddad som alltid.


Väskorna fick släpas runt hela kvällen...


Finöl och träbänkar, det är grejer det!


Mmmmmm


Ställena i Bermondsey ser typ likadana ut allihopa.


Urin var lyrisk.


Uppslutningen på årets EA var rekordstor, värdigt ett tioårsjubileum!


Lite kvällsmys.


Clit ledde vägen under kvällen, men han verkade inte ha stenkoll.


Bocken hade givetvis åsikter om allt också.


På buss har man alltid kul.


Trött på fotografen?


Daloo lyckades lägga beslag på en västindisk cricket-keps under kvällen.


Trots att klockan var sent vid det här laget var det fortsatt glada miner.


Hockeylirare i England stöter man inte på varje dag. 

© Engelska 2020