Sammanfattning dag 2

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Med tanke på eskapaderna på fredagskvällen började lördagen förvånansvärt bra. En liten trupp bestående av Daloo, Pregnant och HawkEye tog på sig att handla frukost. Som vanligt bestod denna av flingor med mjölk, och klassiskt luftigt engelskt rostbröd.

På dagens program stod annars en resa till Hull för match i Premier League. Tåget skulle gå vid lunchtid, och det fanns därför gott om tid för att komma igång på morgonen. Vädret denna morgon var strålande, så det kändes nästan lite synd att lämna London för att åka norrut, där vädret enligt Clit alltid var sämre... Eftersom det var en tågresa på omkring 2,5 timmar behövdes det inhandlas öl, och ganska mycket öl dessutom. Det var till och med så att kassörskan gav EA-deltagarna lite menande blickar när hon såg omfattningen av detta inköp gjort relativt tidigt en lördagsmorgon.

Tåget till Hull avgick från Kings Cross. Innan avgång hanns det med lite sightseeing, närmare bestämt kollades perrong 9 och 3/4 ut, dvs. Den perrong som Harry Potter åkte till Hogwarts ifrån i böckerna. Detta visade sig vara en ganska stor turistmagnet, med långa köer för att få komma ända fram. Inom synhåll från turisterna utspelade sig därefter något mycket märkligt, nämligen få tag i rätt biljett- och platsreservationspelet. Det engelska systemet är nämligen sådant att man får en biljett och en platsreservation, och dessa båda papperslappar ser precis likadana ut, men med lite olika text på dem. Båda har ett biljettnummer, men på platsreservationen står det att den endast hör samman med ett visst biljettnummer. Själva spelet gick därför ut på att helt slumpmässigt dela ut två stycken lappar till varje person och därefter låta spelarna inbördes byta lappar mellan varandra för att slutligen stå med en biljett och tillhörande platsreservation. Detta kanske låter lätt, men det var det inte. Försök tänka dig sex adrenalinstinna (och törstiga) EA-deltagare som pratar i munnen på varandra för att få tag i rätt nummer, samtidigt som de flesta av dem inte riktigt greppat exakt vilket nummer det är de letar efter... Till slut föll dock polleten ner och alla fick tag i rätt biljetter.

Väl på tåget inser man att förhoppningen om att hamna i en partyvagn inte hade infriats, istället blev det den tysta avdelningen... På grund av detta fick man därför försöka hålla ner ljudnivån och avhålla sig från att spela musik, men det gick att genomföra lite top trumps och en runda poker.

Framme i Hull var det först läge att fixa lite käk, då klockan sen länge passerat lunchtid. Det blev en kunglig måltid på "The Royal Cafe", och den kittlade dödsskönt i kistan. Därefter var det dags att börja ladda inför matchen mellan Hull och Zlatan (Man United). Clit var sugen på en discopub, men blev nedröstad av övriga som tyckte att Wetherspoons som låg precis bredvid såg betydligt trevligare ut. Där inne låg fokus på rugby, Hull FC spelade nämligen final i Challenge Cup mot Warrington på Wembley (i Rugby League). Det såg dock ut att gå på arlset så länge EA-deltagarna var kvar på puben, men det visade sig sen att Hull lyckades vända i slutet och ta hem titeln. Detta fick kanske fotbollslaget betala för, som skulle komma att förlora matchen efter ett insläppt mål på övertid.

En pub till hanns med innan det var dags för att bege sig mot arenan och fotbollen. Denna pub hade en najs beergarden som passade utmärkt för lite BeerTime (öl på tid). Detta spel var faktiskt så pass spännande att det nästan blev lite brådis när det var dags att röra sig mot arenan. Vädret hade nu dessutom börjat att bli sämre, det hängde regn i luften. Under matchen började det sen att regna ihållande, vilket Turisten givetvis uppskattade, och det fortsatte så resten av kvällen (åtminstone i Hull). All medhavd öl (och cider) var inte uppdrucken när det närmade sig match, den fick därför på klassiskt vis gömmas i en buske inom synhåll från KCOM Stadium.

Clit hade valt platser på arenan så nära United-klacken som det bara gick, det var bara enstaka meter ifrån den. Stämningen där var på topp matchen igenom, betydligt mer ös än vad som upplevts tidigare på de matcher som besökts under EA. Matchen såg länge ut att sluta 0-0, men det var i så fall en 0-0-match av den roligare sorten med ett böljande spel och publik som var med på noterna. Men på övertid får Rooney bollen nere vid offensiv kortlinje och tar sig in mot målet och slår in bollen längs med mållinjen, där lyckas Marcus Rashford komma först på bollen och kan enkelt slå in bollen från en meters avstånd, United-klacken exploderar, och det kommer till och med in folk på planen, nåt man verkligen inte förväntar sig i England. Turisten blev efter detta helt lyrisk, både regn och United-seger.

Efter matchen var det så dags att åter hämta den gömda ölen. I och med att det nu regnat var det ingen som var sugen på att ta sig ut i det höga, blöta gräset. Det blev Clit och Daloo som åkte på det, mest för att det var de som gömde ölen och visste var den var. Fördelen med att hämta ölen var givetvis att man då fick börja dricka först också, en fördel som givetvis utnyttjades. Detta hade inte Turisten insett, så när han fick nys om detta rusade han ut på ängen efter Clit och Daloo för att få sig en segerbira. Kvällen fortsatte därefter med ett för EA väldigt fint middagsmål på restaurang, det blev Nandos, en kycklingrestaurang, som låg i ett stort köpcenter nära stationen i Hull.

Efter käket var det dags att återigen åka tåg, denna gången till Leeds. För att öka stämningen på tåget körde Daloo igång en utmaning för Clit, som gick ut på att Clit skulle avgöra vilken Joddla Med Siv-låt det var som Daloo spelade genom att endast höra de första få sekunderna. Detta tillsammans med en del öl var fullt tillräckligt för att hålla igång stämningen. Stämningen var till och med så bra att polisen till slut fick nog av Joddla och sa till EA-deltagarna att tysta sig lite. I och med att tåget fortsatte till Manchester efter Leeds var det följaktligen en del United-supportrar på tåget som fick lite poliseskort.

Framme i Leeds var planen att försöka få fatt på ett Fussballbord. I ett random forum på internet hade Clit hittat information om att det på puben The Library skulle finnas ett bord, och det blev en kort taxiresa dit från stationen. Väl framme visar det sig dock att det bordet hade försvunnit därifrån för ett antal år sedan. Bartendern tipsade dock om ett ställe närmare stationen som han trodde skulle ha ett bord, men att återvända åt det hållet vid det här klockslaget, inte långt från midnatt, kändes fel då det dessutom låg i helt fel riktning från hotellet. Ja, detta var också en premiär, en EA-natt skulle alltså spenderas på hotell. Efter en öl på The Library blev det promenad mot hotellet, som var en inbyggd del av Headingley, cricketarenan i Leeds. Tre dubbelrum var bokade och lottningen med den officiella EA-tärningen gav rumsfördelningen Preg/Urin, Clit/Hawk och Daloo/Tourist. Varje rum hade stora fönster in mot cricketplanen och hade dessutom tillhörande platser, precis som loger! Det stora antiklimaxet var dock att dörren ut till platserna var låst och inte gick att öppna. På Clit och HawkEyes rum gick dock dörren att öppna, men säkerhetskedjan var fastlåst så att det bara gick att få ut en hand...

Filmklipp


PL-upplevelsen är rätt mäktig.


United-fansen var lyriska efter det sena avgörandet i matchen.Bilder


Clit visar upp tågbiljetterna för resorna i dagarna två. Galet... Att kalla England för U-land är ingen underdrift!


Färdöl införskaffas till resan.


Dagens sightseeing, perrong 9 och 3/4.


Kings Cross är en rätt fet station.


Biljettspelet runda 1...


All in för både Daloo och Tourist i pokern.


Pregge var het i pokern.


Öl och poker gjorde att resan inte blev långrandig.


En Fosters är aldrig fel, men vatten är klart också gott.


Kärnkraftverk?


Så här glad blir man när man kommer fram till Hull.


Hull är inte direkt som London...


Man skulle kunna tro att Engelska redan har varit här.


Turisten nöjd med vad som bjöds på The Royal Cafe.


HawkEye var taggad inför kvällens match.


Pregnant? Terminator?


På matchdagar rekommenderas det att vara på gott humör.


Optimismen flödade i Hull.


KC Stadium från utsidan.


Snart dags för avspark mellan Hull och Manchester United.


Våra platser var sjukt heta.


KC Stadium var faktiskt rätt najs.


Fokus på matchen i allmänhet, och huruvida Zlatan skulle måla i synnerhet.


Frispark i bra läge för Hull.


Utsikt in mot planen från katakomberna.


Zlatan!


Ett glatt gäng!


På väg tillbaka mot centrum, och så småningom vidare färd mot Leeds.


Efter Islands succe i EM hade samtliga deltagare tilldelats isländska namn! 

© Engelska 2020