Sammanfattning dag 3

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

På söndagen var dagens stora aktivitet semifinalen i The Royal London One Day Cup mellan Yorkshire och Surrey (i cricket), som spelades just på Headingley. Eftersom det regnat ganska rejält på lördagen var man igång tidigt ute på planen och förberedde för match. I mångt och mycket liknade dessa aktiviteter det EA-deltagarna fick se 2013 då de var på The Oval och fick se T20-matchen mellan England och Nya Zeeland regna bort. Turisten vaknade tidigt av dessa ljud och kunde inte hålla sig borta från fönstret för att studera varje rörelse ute på banan.

Inte nog med att man bodde på hotell, Clit hade dessutom slagit till med en enklare frukost som levererades upp till rummet. Den här frukosten var dock rejält torftig i jämförelse med en normal frukostbuffé som det brukar bjudas på på hotell. Detta var nog Pregnant mest besviken över, som efteråt mumlade något om det han fått verkligen hade rätt att få kallas för bröd.

Reglerna kring cricket ser lite annorlunda ut än de man är vana vid kring fotboll. Bland annat är det inte ovanligt att man får ta med sig egen dricka in på matcherna. Bakgrunden kring det här är tydligen att de gamla rävarna i styrelserna gillar att dricka olika saker, varav allt givetvis inte säljs inne på arenan. För att därför tillgodose allas intressen tillåts åskådarna därför att ta med sig en liten mängd egen dricka. Just så här var det på Headingley, och planen var därför att hitta någon butik i närheten där det gick att få tag på öl i plastflaskor, vilket var ett särkrav just i Leeds (inga glasflaskor och burkar var tillåtna). På väg mot hissen gör dock Clit en upptäckt. Hotellet ligger innanför grindarna där man måste uppvisa biljett. Kanske innebar detta att EA-deltagarna skulle kunna slippa att betala inträde? Och precis så var det. Ingen brydde sig om att kontrollera att hotellets gäster verkligen gjorde rätt för sig och betalade inträde, eller var det kanske så att cricket ingick i priset för rummen? Sammanfattningsvis blev det ingen medhavd öl, men då inträdet inte behövde betalas blev det ändå en god affär. (Clit grämde sig dock över att inte bira hade inhandlats kvällen innan, som då redan hade tagit sig in på området och som hade kunnat smygdrickas under dagen)

Då det endast var en county-cricket-match var det fria platser inne på arenan, men EA-deltagarna tvekade inte en sekund på var de skulle sätta sig. Det var nämligen Western Terrace som gällde, ett av få naturliga habitat för den beryktade Beer Snake:n. Ett djur som då och då dyker upp just på denna läktare, när vädret är lagom fint och ölen flödar i stora mängder! Under läktaren möts man dock av plakat som säger att staplande av ölglas är förbjudet, men innan man hinner begrunda konsekvenserna av detta kommer en steward, som sett förföran i blickan hos svenskarna, fram och säger att det behöver man inte bry sig om så länge man håller sig på mitten av läktaren. Puh! Stewarden säger vidare att han tror att det nog kan bli nästan fullsatt under dagen, något EA-deltagarna tvekar över och mycket riktigt får rätt i då det under dagen knappt närmar sig halvfullt ens.

Dagen spenderas typ genom att jäsa framför cricketen och hinka bira, där man ibland skickas iväg att inhandla en ny runda. Clit kör på Tetley's, medan övriga kör på Carlsberg. Efter ett tag ser dock Clit och Turisten ett problem i att biran endast innehåller 3.8% alkohol, de blir aldrig berusade... Därför testar de att bitvis övergå till Kopparbergs cider, som ligger strax över 4 i alkoholprocent. Clit och Turisten gör vidare en liten vandring bort från den närmaste ölerian och får tag på en lite mer lokal brygg, till sig själva åtminstone, till övriga tar de med en sjukt dålig Carlsberg (den smakade åt spyhållet).

Matchen då? För att hålla upp intresset höll bookien Clit koll på liveodds och det bettades relativt frekvent på resultat i specifika overs. En del tidiga wickets förekom, bl.a. När Surreys stora stjärna åkte ut med endast enstaka runs i bagaget... Det såg länge ut som om Yorkshire skulle kunna vinna komfortabelt, men även de drabbades av tidiga wickets, och detta lyckades de aldrig hämta sig ifrån, i princip samtliga EA-deltagare bommade bets på detta.

Det övergripande målet med dagen var ändå att få till en ordentlig beer snake. Därför jobbades det på med drickandet, och det kunde man se att även andra sällskap runt omkring oss sysslade med. Framåt eftermiddagen väntade många därför bara på att någon skulle ta inititativet och starta formerandet av ormen. Längst till höger på läktaren från EA-deltagarna sett satt ett gäng muppar utklädda till TV-spelsfigurer, det skulle visa sig bli de som drog igång ormen. Borta hos sig verkade det finnas en hel del ölglas, och detsamma gällde kring EA-deltagarna. Clit tog på sig ansvaret att samla ihop glasen till bygget, men det skulle visa sig vara för lite öldrickare och för stora avstånd för att det skulle gå att formera ihop alla tillgängliga glas till en beer snake. Försöket dog därför ut relativt snabbt, förhållandena för beer snake var med andra ord inte de bästa och den höll sig gömd i läktarens innandömen. Det dröjde inte länge förrän matchen tog slut, och då gjorde EA en gemensam insats och samlade ihop de flesta glasen inom det område man satt och formerade en lite ölormsunge, som åtminstone med EA-mått var en rejäl orm.

Väl utanför arenan var det sedan fussball som stod på programmet. Sen gårdagskvällen hade man heta tips om att det fanns ett ställe nära stationen som hade ett bord. Clit var dock inte sugen på att dra direkt dit, utan han ville köra lite av Otley run, den berömda pubrundan som börjar vid Headingley och går in mot Leeds centrum (denna pubrunda var alternativet till att se på cricket under dagen). Daloo, som var rejält sugen på fussball och såg framför sig att denna gren eventuellt skulle "glömmas bort" om man påbörjade en pubcrawl motsatte sig Clit, men Clit lyckades till slut övertala honom och övriga att köra på hans idé. Ganska snart efter att man lämnat cricketarenan kan man höra välbekanta toner från en pub på den motsatta sidan av gatan som man befann sig på, Cotton Eye Joe med Rednex! EA-deltagarna stod just nu i sitt esse, de hade uppnått något av den perfekta berusningsnivån, och virvlade in på puben och började dansa armkrok med de brittiska studenterna. Döm av allas förvåning när man upptäcker att just denna pub även har ett fussballbord. Lyckan var fullständigt total!

Fussballturneringen hetsade upp deltagarna lite, och blev för några droppen som fick bägaren att rinna över, vilket Urin blev det största exemplet på efter att bara ha slutat på fjärde plats. En taxi togs ner mot stationen och innan avresa inhandlades bira till tågfärden hemåt. Det hans även med att gemensamt sänka en stark rackare till bärs i Bockens ära. Tåget mot London var inte särskilt mycket party, även om Daloo, som stod sig bäst, gjorde vad han kunde för att få igång lite ös. När hälften av deltagarna hellre sover var det dock lite svårt. De sista grundomgångarna i öl på tid kunde dock genomföras.

Framme i London återstod endast att ta första bästa anslutning hem mot Clits. Här någonstans tappades Pregnant bort, dvs. Han fanns helt plötsligt inte med övriga, som tur var hittade Pregnant tillbaka för egen maskin. Öltävlingen var fortfarande igång under den här perioden, vilket innebar att alla gick och höll sig i väntan på beer-free-hours. För Daloo blev detta ett problem, då han fick vänta på att komma in på dasset på sista tågresan, vilket måste ha tett sig ganska komiskt för övriga passagerare på tåget denna sena söndagskväll.

På promenaden från tågstationen hem till Clit var Daloo fortfarande på g, vilket yttrade sig i växelsång mellan att hylla BoIS seger mot MFF i cupen och Daloos egen storseger mot Urin i fussballen. Väl framme hos Clit var det sedan dags att sova, denna natt med omvänd valordning, vilket ledde till att Daloo valde egen säng medan HawkEye åkte på liggunderlaget. HawkEye hade dock ett ess i rockärmen, han hade med sig en egen luftmacka! Problemet med den var att han inte hade med sig någon pump, och Daloo hade därför dissat den första natten, men HawkEye tog sig besväret att blåsa upp den. Pregnant anlände strax efter övriga och var då sugen på en öl, något som Daloo hängde på, men bittert fick ångra kommande morgon...Bilder


Väderleksprognosen för dagen var inte särskilt cricketvänlig...


Arenapersonal jobbade hela morgonen med att få planen i spelbart skick.


Rummet var (med EA-standard) grymt bra.


Kan man tänka sig en bättre utsikt mot arenan från ett hotellrum?


Frulle på rummet.


Alla rum hade namn efter cricketlegendarer (en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Wardle)


Ve och fasa! Beer snakes förbjudna? Som tur var instruerade en vakt deltagarna hur man skulle gå till väga!


Panorama över Headingley Cricket Ground.


Som vanligt var väderleksprognosen felaktig. Vädret var jammigt värre.


Andra cricketmatchen i EA-historien varade betydligt längre än den första!


Pregnant stortrivdes.


Beer snake version 1 på g.


Clit kämpade för att ormen skulle växa.


Arenan förenades i strävan att göda ormen, och Turisten var lyrisk!


Trots att det inte blev någon riktig beer snake var Clit tillfreds med dagen.


Pregnant börjar så smått att tröttna på cricket för den här gången...


...men Urin hade gärna sett att det varit en test-match som fortsatt i ett par dagar till.


Avgörandet närmar sig.


Paviljongen, där VIP:en håller till.


Cricket ur ett fågelperspektiv för några lyckliga.


Beer snake version två tar form I.


Beer snake version två tar form II.


Beer snake version två tar form III.


Beer snake version två tar form IV.


Beer snake version två tar form V.


Beer snake version två tar form VI.


Beer snake version två tar form VII. En liten orm kan man i alla fall benämna den!


Clit vann den sista burkbärsen.


En öl i Bockens ära.


Hemresan till London var lite seg för somliga, medan den var party för andra! 

© Engelska 2020