Top Trumps - Resultat och bilder (inklusive hela mångkampen)

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Top Trumps är det klassiska kortspelet som går ut på att ta så många stick som möjligt. Korten har alla mer eller mindre tydlig koppling till Engelska. Som vanligt fanns det några nya kort i leken, och eftersom det i år var 10-årsjubileum var de nya korten hämtade från EA-historien:

 • Den finska kaffeölen, stark som tusan och knockade Pregnant under EA09.
 • Norwich away, en klassisk bortaresa under EA11 som bidrog till den största enskilda mängd öl drucken av en deltagare under en och samma dag (av Turisten så klart)
 • Megabus, bussbolaget som under de första EA-åren fraktade deltagarna till London, och på vilken det alltid gick åt stora mängder burkbärs.
 • Charlton-supportern, en storväxt man med en hals tjockare än ett Michelindäck siktad på The Valley under EA07.
 • Pitbull, hårdför Chelsea-supporter som var på väg att röva bort Turisten inför en match på Stamford Bridge under EA11
 • W16 completers, ett kort för att hylla de två som avslutade den klassiska Wimbledon 16 pubcrawlen under EA13, när övriga deltagare däckade till höger och vänster.

  Trots långa tågresor blev det inte särskilt många omgångar spelade, men det har snarare blivit regel än undantag de senaste åren. Med andra ord gäller det att plocka hem de få rundor som spelas. Eftersom det endast var tre deltagare som lyckades ta hem åtminstone en runda delas det ut poäng i grenen endast till tre deltagare. Vinnare blev Pregnant, en riktig lågoddsare, då han nästan alltid presterar i detta kortspel. På en delad andraplats kom därefter Urin och HawkEye, vilket däremot var en riktig högoddsare, med tanke på deras resultat i tidigare tävlingar. Med prispallen uppräknad kan man därför konstatera att en stabil Top Trumps lirare som Clit går helt tomhänt från tävlingen, vilket måste sägas vara en rejäl överraskning, medan det var betydligt lägre odds på att Daloo och Tourist skulle göra detsamma.

  I och med att poängen från denna gren räknas samman kan hela mångkampen summeras. Att Clit skulle vinna var klart sen länge, men med segern i Top Trumps lyckades Pregnant knipa silverplatsen före Daloo, som får nöja sig med ett brons. Segern är Clits femte totalseger, på totalt tio mångkamper (första EA 2006 genomfördes bara öltävlingen och ingen mångkamp), med andra ord sjukt stabilt att i snitt ta hem hela klabbet vartannat år!

  Resultat top trumps

  Slutställning:
  1. Pregnant3 vunna rundor
  2. Hawkeye2 vunna rundor
  2. Urin2 vunna rundor
  4. Clit-
  4. Daloo-
  4. Tourist-
  4. Boch-


  Poängutdelning

  5 poäng Pregnant
  2.5 poäng Hawkeye
  2.5 poäng Urin


  Slutställning efter samtliga åtta grenar

  1.Clit25 p
  2.Pregnant16 p
  3.Daloo14 p
  4.Tourist11 p
  5.Urin10.5 p
  5.HawkEye10.5 p
  Bilder


  Top trumps spelades bland annat på tåget till Hull (efter pokern).


  Årets nya kort. •  

  © Engelska 2020