Billys trekamp - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Biljard, darts och fussball är alla klassiska grenar under EA. Mindre klassiskt är dock att slå ihop dessa tre grenar till en mångkamp, vilket är precis det som skedde i år. Och som om inte detta var nog, så bakades även snooker in i tävlingen. Innan avresa fanns det farhågor om att det eventuellt skulle bli svårt att köra de klassiska tävlingarna, eftersom det kanske skulle vara klurigt att hitta lämpliga spelplatser. Lite googlande gjorde dock att man hittade Billy's Billard Salon, vars hemsida såg lovande ut. Det var dock inte självklart att man skulle göra slag i saken och sticka dit, eftersom det låg ganska off i förhållande till centrum. Men stärkta av tre poäng för randigt i seriefinalen mot Mjällby bar det av med en Uber ut i Münchens förorter. Efter lite svårigheter att hitta rätt så kommer man till slut rätt, och det visar sig vara ett EA-paradis: biljard, darts, fussball, snooker och bar! Vad mer kan man egentligen önska sig. Inte särskilt mycket folk heller, men det kanske mest berodde på att det var en söndagskväll.

Tävlingen inleddes med snooker, där Clit och HawkEye lottades att spela i lag mot Daloo och Pregnant. Lagpoängen var dock av mindre betydelse, då individuell poäng fungerade som gruppspel i biljardtävlingen. Fouls räknades i lagmatchen, men inte individuellt. Clit dominerade kraftigt, och de flesta av Daloos och Pregnants lagpoäng var på grund av fouls... När antalet klot minskade på bordet minskade frekvensen av satta klot till den gräns att det beslutades att bryta matchen. Vann den gjorde Clit och HawkEye med 46-22. Efter snookern fortsatte man med att avgöra ett slutspel i biljard. Clit sopade banan med Pregnant, och HawkEye psykade ut Daloo genom att använda förlängare till i princip varje slag. I finalen avfärdade sedan Clit HawkEye på ett komfortabelt sätt, medan tredjeplatsmatchen var betydligt mer jämn. Pregnant stod till slut som segrare efter en jämn match, där Daloo kan sägas ha gett bord segern, genom att de avgörande kloten Pregnant satte i sina vinstframes var med boll i hand...

Darts var nästa gren på programmet, och för att öka takten kördes varje match i endast en frame, 301 med single checkout. Clits dominans fortsatte även i den här grenen, då han gick obesegrad genom hela tävlingen. Andraplatsen i gruppen kneps av Daloo, som trots bra resultat historiskt ändå ses som en skräll varenda gång han vinner en match i darts. Mest anmärkningsvärt är matchen mellan Pregnant och HawkEye, som enligt protokollet slutade 0-0! Resultaten från gruppspelet upprepade sig sedan i slutspelet, med skillnaden att Pregnant lyckades spräcka nollan och besegra HawkEye i tredjeplatsmatchen.

Sista gren ut för dagen var Fussball, vilket Pregnant tyckte var en lämplig gren i just Tyskland. I gruppspelet åkte här Clit på sin första och enda plump i protokollet, då han i en jämn match mot HawkEye fick se sig slagen med uddamålet. Därefter gick han dock rent och tog hem tredje raka delsegern i den här minimångkampen. Daloo, som som vanligt ville väldigt mycket, la beslag på andraplatsen, och HawkEye besegrade till slut Pregnant i matchen om tredjeplatsen. I den klassiska vispfinalen fick sedan Pregnant se sig slagen för ovanlighetens skull.

Totalt ger det här en totalt överlägsen seger till Clit. I efterhand grämde han sig över att de här tre segrarna i slutändan bara blev en seger, men det var övriga desto mer glada åt. Kring övriga placeringar var det betydligt jämnare, med Daloo som den som drog det längsta strået och la beslag på andraplatsen med en poängs marginal. Tredjeplatsen togs därefter av HawkEye, med en poängs marginal ner till Pregnant.

Resultat biljard/snooker

Grundomgång (snooker)
1. Clit1+7+1+1+1+7+1+5+1+1+1=27
2. HawkEye1+1+5=7
3. Daloo1+1=2
4. Pregnant0
 
Semifinaler (biljard)
Clit - Pregnant2-0
HawkEye - Daloo2-0
 
Tredjeplatsmatch (biljard)
Daloo - Pregnant1-2
 
Final (biljard)
Clit - HawkEye2-0


Resultat darts

Grundomgång
Clit - HawkEye1-0
Pregnant - HawkEye0-0
Daloo - Clit0-1
HawkEye - Daloo0-1
Clit - Pregnant0-1
Pregnant - Daloo0-1
 
Tabell
1. Clit9 p
2. Daloo6 p
3. Pregnant1 p
3. HawkEye1 p
 
Semifinaler
Clit - HawkEye1-0
Daloo - Pregnant1-0
 
Tredjeplatsmatch
HawkEye - Pregnant0-1
 
Final
Daloo - Clit0-1


Resultat fussball

Grundomgång
HawkEye - Clit6-5
HawkEye - Pregnant6-3
Clit - Daloo6-5
Daloo - HawkEye6-4
Pregnant - Daloo3-6
Clit - Pregnant6-4
 
Tabell
1. Daloo6 p (17-13)
2. Clit6 p (17-15)
3. HawkEye6 p (16-14)
4. Pregnant0 p
 
Semifinaler
Daloo - Pregnant6-3
Clit - HawkEye6-4
 
Tredjeplatsmatch
Pregnant - HawkEye4-6
 
Final
Daloo - Clit4-6
 
Vispfinal
Pregnant - HawkEye0-1


Slutställning

1.Clit 15p (5+5+5)
2.Daloo 7p (1+3+3)
3.HawkEye 6p (3+1+2)
4.Pregnant 5p (2+2+1)


Poängutdelning

5 poäng Clit
3 poäng Daloo
2 poäng HawkEye
1 poäng Pregnant


Totalställning efter en gren

1.Clit5 p
2.Daloo3 p
3.HawkEye2 p
3.Pregnant1 p
Filmklipp


Sista och avgörande stöten i finalen mellan Clit och HawkEye.


Avgörandet i tredjeplatsmatchen mellan Pregnant och Daloo.Bilder


Clit mot Pregnant i semifinal i biljarden.


HawkEye spanar in läget på bordet.


HawkEye använde förlängaren till i princip varje stöt.


Ett litet minus för Billys var de elektroniska darttavlorna... men de skötte åtminstone räkningen.


Fussballmatch mellan Pregnant och Clit.


Dags för semifinal mellan HawkEye och Clit. 

© Engelska 2020