Öltävling - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Öltävlingen är den mest klassiska av EA-tävlingar. Den har stått på programmet varje år ända sen starten. Reglerna har i princip varit desamma ända sedan starten 2006, men har justerats lite här och där allt eftersom åren gått. De första åren var det otänkbart att ge poäng för något annat än öl, men med tiden har det blivit okej att dricka även annat alkoholhaltigt för att få poäng. Kravet är dock att alkoholhalten är åtminstone 3.6%, med andra ord godkänns inte någon blaskig tre-femma!

Ett normalt EA-år dricks det stora mängder lågalkoholhaltig lager, typ Carlsberg och Fosters på strax under 4%. Så var det inte detta året, visserligen blev det mycket lager, men inte med särskilt låg alkoholhalt. Oktoberfestbiran låg på över 6%, och övrig öl åtminstone över 5%, för i Tyskland snålar man inte på alkoholen.

Tävlingen rivstartade med en tysk start (tjuvstart) av Daloo och Pregnant på flygplatsen i Düsseldorf, och den avslutades med en varsin maß på Oktoberfest. Däremellan blev det en hel del Reinheitsgebot! Första dagen följdes de tävlande åt, förutom att Clit missade den tidigaste tyska starten och att Pregnant behövde några fler dassbesök än resten av gänget. Dag två däremot var det lite mer fritt race, där lite olika strategier tillämpades. Clit drog i bromsen under lunchen och drack bara en halvliter till maten, medan Daloo och Pregnant körde på med varsin maß (hel liter). Framåt kvällen när det vankades nattamat fick Daloo betala priset av att ha kört för hårt tidigare under dagen när han blev illamående och inte lyckades käka särskilt mycket av sin currywurre. Pregnant däremot var fortfarande het och sänkte en liter bärs till istället för att käka nattamat. Detta ryck liknar det som Daloo gjorde på tåget från Leeds till London förra EA, skillnaden var att Pregnant kompenserar sitt ryck med att gå lite för mycket på dass. Efter andra dagen var ställningen helt jämn mellan Pregnant och Daloo.

Sista dagen var det Oktoberfest, och med ölen serverad i enliters-enheter var det ingen som var sugen på en spurt, vilket kanske var lite synd då det annars hade kunnat bli intressant att följa. Pregnant fortsatte med att dra på sig pissestraff och inkasserade två sådana på grund av för kort tid mellan dassbesöken, vilket även blev avgörande i tävlingen. Lite lass för Pregnant att inte vinna när han dricker klart mest öl, men öltävlingen handlar som sagt inte bara om att dricka öl! Clit tar sedan ohotad tredjeplatsen. HawkEye lyckas sedan med konststycket att sluta på minuspoäng, men eftersom det bara var fyra tävlande får han trots detta en poäng i tävlingen!

Total mängd drucken öl blev i år 47.1 liter, vilket inte kan sägas vara särskilt illa pinkat på en helg för tre personer. Bryggerinäringen måste i alla fall vara nöjd och se fram emot nästa upplaga av tävlingen!

Poängutdelning

5 poäng Daloo
3 poäng Pregnant
2 poäng Clit
1 poäng HawkEye


Totalställning efter fyra grenar

1.Clit13 p
1.Daloo13 p
3.Pregnant10 p
4.HawkEye8 p


Detaljerat resultat

Dag 1

 Drucken ölStraffPoäng
daloo5.53 l0 l5.53 l
pregnant5.53 l0.4 l5.13 l
clit5.03 l0 l5.03 l
HawkEye0 l0 l0 l
 
 

Dag 2

 Drucken ölStraffPoäng
pregnant7.17 l0.6 l6.57 l
daloo6.17 l0 l6.17 l
clit5.67 l0 l5.67 l
HawkEye0 l0.2 l-0.2 l

Totalt efter dag 2

 Drucken ölStraffPoäng
pregnant12.7 l1 l11.7 l
daloo11.7 l0 l11.7 l
clit10.7 l0 l10.7 l
HawkEye0 l0.2 l-0.2 l
 

Dag 3

 Drucken ölStraffPoäng
daloo4 l0 l4 l
clit4 l0 l4 l
pregnant4 l0.4 l3.6 l
HawkEye0 l0 l0 l

Slutresultat

 Drucken ölStraffPoäng
daloo15.7 l0 l15.7 l
pregnant16.7 l1.4 l15.3 l
clit14.7 l0 l14.7 l
HawkEye0 l0.2 l-0.2 l


Bilder


Paulauner på Allianz Arena var inte dumt.


En dunkel maß på Hofbräuhaus är det heller inget fel på.



 

© Engelska 2020