Sammanfattning dag 1

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

För de tre EA-deltagarna som reste från Sverige blev det tidig uppstigning. Fakirflyg från Kastrup med avfärd 07.05 var det som gällde, och för att vara på Kastrup i god tid beslutades det att ta tåget från Lund klockan fem. Tidigast uppe var nog HawkEye, som var uppe redan 03.30... Något som gjordes flitigt under hela resan var att liverapportera till övriga medlemmar, vilket i princip innebar Urin. Detta rapporterande började givetvis redan i ottan, så att Urin inte skulle missa något.

Öresundstågen fungerade som vanligt kasst... Redan på Malmö C var tåget trasigt så att man fick byta tåg, som plåster på såren gick dock bytet smidigt. Efter lite frulle på tåget anlände man sen till Kastrup, och där fick man en mindre chock, trots att klockan var halv sex på morgonen var det knökfullt med folk. Förmodligen var det mängder med charterflyg som skulle avgå så här på morgonkvisten. Detta gjorde i alla fall att det var kö till säkerhetskontrollen, men då danskarna var effektiva gick det ändå smidigt att komma igenom.

Normalt sett brukar det vara dags för dansk frukost på Kastrup, dvs. pilsner och Haribobo, men i år var det lite för tidigt på morgonen för det. Därför blev det bara lite top trumps i väntan på att boardingen skulle börja. För första gången i EA-historien skulle det bli en mellanlandning på vägen till slutdestinationen, ett stopp i Düsseldorf var det som väntade. En annan första händelse var att flyget till Düsseldorf var ett propellerplan. Under tiden Pregnant, Daloo och HawkEye satt på flyget till Düsseldorft steg Clit upp i London och tog sig ut till Heathrow, givetvis liverapporterade han från Parsons Green om att det inte var någon bomb där denna morgon, vilket hade varit fallet med terroristattacken morgonen före.

Väderleksprognoserna hade varit ganska dystra inför den här resan, men i Düsseldorf var i alla fall vädret kanon! Och nu när man hade varit uppe i ett par timmar var det också dags för resans första öl. För att få den att räknas i tävlingen var man tvungen att ta till en tysk start, dvs. en tjuvstart (Clits referens till detta är lite oklar). Daloo och Pregnant gjorde dock ett generalfel, de läste inte igenom Clits regler angående den tyska starten tillräckligt noga innan de genomförde den (ja, klart det fanns regler för hur en tjuvstart skulle gå till, vad tror ni egentligen om oss?). Den skriande punkten var dassbesök. Reglen sa att att om man tagit den tyska starten måste man samtidigt börja notera dassbesök. Därför borde detta ha avklarats innan ölen, men så blev det inte... Diskussioner kring detta uppkom, men eftersom Clit satt med trumf på hand och kunde få den första ölen för Daloo och Pregnant annullerad fick han sin vilja igenom. Den första ölen var för övrigt en Weissbier som smakade riktigt gott på morgonkvisten.

Flyget vidare mot München var sedan försenat. Man fick boarda planet enligt utsatt tid, men sedan fick man sitta och vänta. Det slutade med att man landade ungefär samtidigt som Clit i München, som mötte upp vid tågstationen på flygplatsen. På flyget passade även Clit på att göra en tysk start, genom att sänka en Warsteiner (han pallade dock inte gå på dass innan, och satte sig i samma sits som Daloo och Pregnant). Samma sak gjorde Daloo och Pregnant på sitt flyg, och gemensamt för alla tre var att ingen tyckte att den var särskilt god, Warsteiner alltså, men i brist på annat gick det att njuta av den också.

Efter att biljetter införskaffats till tåget konstaterades det att det skulle gå ett lämpligt tåg alldeles strax. Medan man står och pratar om ditt och datt avgår dock tåget... Eftersom det skulle dröja ett tag till nästa gick man upp från plattformen till nån form av basketevent som Clit noterat tidigare (övriga kom från ett annat håll). Däruppe kan man bland annat tävla i att sänka basketbollar i en korg som höjs efter varje lyckat kast. Clit är sugen på detta, men kön var tyvärr för lång. Under tiden man väntade på detta smög HawkEye iväg, och för övriga var det oklart vart han tog vägen. Det visade sig sen att han var iväg och skaffade porto för ett brev med gamla D-Mark som han skulle skicka till tyska riksbanken...

Med tåg tog man sig sedan in till centrala München och letade sig fram till hotellet. Medan Daloo och HawkEye skötte incheckningen såg Clit till att fixa lite bira i hotellbaren. Man skulle kunna tänka sig att detta vore den officiella starten av öltävlingen, men Clit tyckte inte att det var en tillräckligt najs bar för detta, och starten sköts fram till nästa öl.

Nästa punkt på programmet var fotboll, eller fussball som de säger i München: Bayern München mot Mainz 05. Man tog en promenad mot Marienplatz för att därifrån ta tunnelbanan ut mot Allianz Arena. På vägen lyckas Pregnant irra bort sig, men inte värre än att han återfanns ganska så direkt. Tunnelbanetåget var ganska fullpackat, och det stannade typ hela tiden, det kan inte ha varit mer än i snitt 40 sekunder mellan stationerna.

Framme vid Allianz var det så dags försöka få lite käk i magen, och eftersom man var i Tyskland blev det currywurst. Det passades även på att sparka igång öltävlingen officiellt. När man har kul går tiden fort, så även denna dag och tjugo minuter innan avspark rörde man sig mot insläppen. Väl framme upptäcker man att insläppet kommer att ta ett tag, eftersom alla måste visiteras, och även om det fanns typ 15-20 olika visitatörer var kösystemet kaos och där var mängder med folk, så EA-medlemmarna missade första tio minuterna av matchen. Detta gjorde dock inte så mycket då Bayern väntade lite med det första målet, och de vann till slut med 4-0. Allianz Arena var en sjukt mäktig upplevelse, mycket bättre arena kan det inte bli. De tre från Sverige hade köpt sin resa av LA Travel, och de hade fixat biljetter på nedersta etaget på långsidan i höjd med straffområdet, vilket var sjukt bra platser! Clit hade köpt sin biljett på andrahandsmarknaden, men kom trots detta väldigt nära de andra, han satt typ en sektion ovanför. I pausen blev det det lite öl, men den var inte lätt att komma över. Den enda valuta som togs emot inne på Allianz Arena var ArenaCard Points... Det visade sig dock vara relativt lätt att få tag på sådan, men det innebar att man var tvungen att ställa sig i två köer, först för att fixa ArenaCard Points och därefter köa till baren. Det senare var visserligen en sanning med modifikation då man även kunde haffa baseboll-style nissar som gick runt och sålde öl på läktaren.

Efter matchen beslutade man att chilla lite och vänta ut den värsta trängseln på tunnelbanan. Därför begav man sig till en bar i ett parkeringshus, och den visade sig vara najs. Där sparkade man igång öl på tid tävlingen, och snake eyes (dubbla ettor) i gruppmatchen mellan Clit, Daloo, och Pregnant fick stämningen att lyfta mot skyarna.

Väl tillbaka i München blev det Hofbräuhaus som blev nästa stopp. Här var det Oktoberfest i lite mindre skala, men öl serverades i steins och på scenen stod ett umpa-umpa-band, så stämningen var helt rätt. Lite käk och öl senare drog man vidare, men innan man lämnade stället bjöd Clit och Daloo tyskarna på hela "Vi mötte kung Sune", vilken skönsång det var! Nu kan det vara läge att gå in lite på den tyska ölkulturen. Den bygger i princip på flera hundra år gamla renhetslagar, och den gör att all öl i princip smakar likadant. I München finns det 6 olika bryggerier, och det är endast dessa som får servera öl på Oktoberfest. De 6 olika är Paulauner, Löwenbräu, Augustiner, Hacker-Pschorr, Hofbräu, och Spaten-Franziskaner. Clit hade en idé om att man under slutet av resan skulle tävla i att känna igen de olika bryggerierna... Renhetslagarna på tyska är i alla fall Reinheitsgebot, och det blev som ett mantra för resan.

Kvällen fortsatte på en Augstinerkeller, där man givetvis serverade Augustiner. Den smakade typ likadant som de övriga... Man var dock överens om att bäst hittills hade nog Paulaner varit, men om det berodde på att den var godast eller om det var stämningen på Allianz Arena som höjde smaken var oklart. Sista stoppet för kvällen blev på en mer normal pub, men där serverades en öl som inte bryggdes inne i München. Lottning av hotellrummen gjordes i alla fall på denna pub, och det utföll som så att Clit fick dela med Pregnant och Daloo med HawkEye.

På vägen tillbaka till hotellet spanades utbudet kring hotellet in. Där låg mängder med spelhallar som kanske skulle kunna utnyttjas för tävlingar, men det visade sig bara vara en massa hak med slot machines. Musiken på ställena var dessutom sjukt deprimerande, vem kan tycka om sådana ställen? Klockan var ändå mycket nu, och första EA17 dagen avslutades.

Filmklipp


Den officiella öppningen av öltävlingen.


God stämning inne på Allianz Arena.


Efter att FC Bayern slagit Mainz med 4-0 var det bra stämning.Bilder


Trots att man fick ta fakirtåget till Kastrup var Hawkeye på gott humör, match med hans tyska favoritlag Bayern München väntade.


Trots att klockan bara var 05.30 var ankomsthallen på Kastrup knökafull!


Pregnant passade på att vila upp sig lite på första flygetappen.


Framme i Düsseldorf, helskinnade trots propellerplan och med kanonväder i bästa EA-anda!


Dags för tysk start (tjuvstart) i öltävlingen på Düsseldorfs flygplats.


Dags för andra ölen på flyget mellan Düsseldorf och München.


Clit mötte upp på tågstationen på flygplatsen.


En bira i hotellbaren innan rummen intogs.


Clit fann en karta över Oktoberfestområdet, då blir man så här glad!


Clit var inte imponerad av Münchens tunnelbana.


Det var trångt och varmt på tunnelbanan, och dessutom var det mindre än en minuts åktid mellan varje stopp...


Currywurre och öl blev dagens lunch.


Allianz Arena såg ganska futuristisk ut på avstånd.


Att komma igenom visitationen tog lång tid...


Arenaupplevelsen blir nog inte mycket bättre än så här?


Pregnant njöt av tillställningen.


Bortaklacken fick en liten yta högst upp på tredje etaget.


Paulaunern som serverades på Allianz Arena smakade najs.


Engelska gav Allianz Arena ölglaset upp!


I parkeringshuset i bakgrunden skulle det visa sig finnas en bar...


Annorlunda bardisk!


Ölslöseri! (det är med andra ord ingen av EA-deltagarnas glas)


Hofbräuhaus var nästa anhalt för kvällen.


Med dunkel bira var givetvis stämningen på topp.


Augustiner smakade inte dumt.


Pregnant, den store tänkaren. 

© Engelska 2020