Sammanfattning dag 2

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Till skillnad mot en vanlig EA fick samtliga sova i najsa sängar, och man hade därför kunnat förvänta sig att deltagarna skulle må som prinsar på morgonen... Men så var det givetvis inte, den öldrickande trion var åtminstone lite halvbakis. Men det var inget som inte en najs hotellfrukost kunde råda bot på. Clit hade inga stora förhoppningar på frukosten, med tanke på att hotellet endast var två-stjärningt, och det var därför han som imponerades mest utav den. Han var smått lyrisk!

Under frukosten spånades det lite på dagens program. Höjdpunkten för dagen var givetvis toppmatchen i division 1 mellan Mjällby och BoIS, och det beslutades att försöka leta upp något internetcafé att följa den ifrån. Det diskuterades även att försöka hinna med lite darts och liknande. Daloo hade hittat ett ställe som verkade schysst via Google, och Clit hakade på det också, så det kom in på programmet. Men den första programpunkten för dagen blev att göra lite scouting av Die Wiesn, Oktoberfest-området. Det blev en promenad dit, något som uppskattades av bakistyngda skallar.

Oktoberfest är något många har hört talas om, men det är förmodligen en ganska lite andel av alla som har hört talas om det som verkligen har varit där. Det är en enorm folkfest med mängder av matstånd, tivoli och annat tjofräs, men framförallt handlar det om att kröka. På området finns det 14 stora tält, och att kalla dem tält är ganska missvisande, det handlar snarare om stora skjul, som vart och ett rymmer flera tusen personer. Inne i dem sitter folk från 9-10 på morgonen till efter midnatt och dricker öl. Och minsta mängden man kan dricka är en mass, dvs. en liter. Och ölen är dessutom stark, till oktoberfest brygger man lite starkare öl än normalt, och den ligger på mellan 6 och 6.5%. Inte undra på att det snabbt blir bra stämning på området.

Guider till oktoberfest hade gjort gällande att man helst skulle komma dit tidigt på morgonen för att ha chans att få en sittplats i något av tälten, och utan sittplats blir man inte serverad öl. Eftersom EA-deltagarna anlände vid 11-tiden förväntade man sig därför att det inte skulle gå att komma in i tälten, så inställningen var att kolla runt lite bara. Men döm av deras förvåning när det inte alls var fullsmockat och långa köer. Det gick att komma in i nästan alla tält och titta, och sittplats gick nog även det att få. Det spanades i de flesta tälten, men efter att ha kollat in i en 7-8 tält blev ölsuget för stort, och man lyckades ragga upp plats för fyra i ett av Spaten-tälten. Öl till Clit, Pregnant och Daloo beställdes in, och HawkEye övertalades att prova en Spezi, dvs. en blandning av coca cola och fanta, givetvis i enheten en liter. Top trumps-leken halades fram och det spelades några rundor. Vid bordet satt även en familj beståendes av en typ 10-åring med sina föräldrar. De tittade förundrat på när EA-deltagarna briljerade(?) i top trumps. Denna familj blev givetvis nominerade till årets gästlirare.

När ölen var sänkt vandrade man vidare och kollade in fler tält, men det dröjde inte länge förrän suget efter ännu en öl gjorde sig påmint. Denna gången lyckades man övertala personalen i ett tält att få sitta på reserverade platser som inte var upptagna än. Öl blev serverad, men man hann inte dricka särskilt mycket förrän de som reserverat platserna kom. Då fick det bli ståplats, vilket är ganska tungt med en halvfull mass i handen. Än värre var att man var mitt inne i en runda top trumps, och denna runda var minst sagt klurig att avsluta ståendes. Varje tält hade även uteservering, och vid just detta tältet fanns det gott om platser ute. Därför försökte man gå ut, men då blev man stoppad av vakterna, hade man fått ölen inne var man tvungen att stanna inne! Men när man nästan druckit upp ölen visade det sig att man visst fick gå ut, bara man gjorde det genom rätt utgång...

Klockan började nu klämta för käk och sedan leta internetcafé för BoIS-matchen. Man lämnade oktoberfest-området och vandrade mot en Augustiner-keller som Clit scoutat. De visade sig ha laddat för enorma mängder besökare, men så här mitt på dagen hade deras fåtal besökare gott om platser att välja på... Efter lite mat och öl bar det vidare in mot centrum för att försöka hitta någonstans att se matchen. En söndag är tydligen en dålig dag för detta, då de flesta internetcaféer är stängda. Men mittemot hotellet hittade man en som var öppen, och det såldes dessutom bira som innehavaren inte hade något emot om man förtärde där inne. Precis i tid till matchstart fick man igång streamen som fungerade utan problem. Varje dator hade ett par hörlurar, och Clit och Daloo fick turas om att höra ljudet och förmedla vad kommentatorn sa till de övriga. Efter mindre än en kvart av matchen tvingades både Pregnant och Daloo avvika för att besöka dass... Detta var dock ett lyckodrag då BoIS passade på att måla under deras frånvaro. Innan Pregnant hann tillbaka hann det även bli 2-0 till BoIS. Givetvis var stämningen på topp. Visserligen reducerade Mjällby, men närmare kom man inte och lyckan för EA-deltagarna var total.

Nästa punkt på programmet var darts, fussball och biljard. Clit bokade en Uber som snabbt anlände och körde ut deltagarna i förorterna. Väl framme var det inte uppenbart var man skulle ta vägen, och första försöket slutade vid en dörr till en skum klubb i en källare (bordell?). Nästa dörr ledde till ett trapphus med lägenheter, och högst upp i trapphuset hittade man dörren till Billy's Billiard Saloon. Dock var det stängt, man öppnade inte förrän om en halvtimme. Därför blev det en bira på Mama's pizza. Som tidsfördriv förhörde Daloo Clit på engelska glosor.

Billy's Billiard Saloon visade sig vara ett riktigt schysst ställe, med fina biljardbord och även ett snookerbord. Hela kvällen spenderades här och det spelades både snooker, biljard, darts och fussball. Billy, ägaren till stället, var en riktigt skön gubbe, och han nominerades givetvis till årets gästlirare.

Resan tillbaka till hotellet genomfördes även den med Uber, och den blev betydligt billigare än ditresan av någon anledning. Kring hotellet fanns det en massa "Spielhalle", vilket skulle kunna tolkas som spelhallar med en massa spel. Så var det däremot inte, varenda en av dem innehöll bara en massa slot machines, och stämningen på vart och ett av dem var lite kuslig. På gatan låg även en gentlemansklubb, Boobs. Märkligt nog var väldigt många dörrar olåsta runt omkring, och Clit och Pregnant hade idéer om att hitta en bakväg in på Boobs, men dessa försök slutade i diverse trapphus och ett parkeringshus.

Kvällen avslutades med lite nattamat på en kebaberia. Pregnant var fortfarande på G och sänkte en liter birka till, dvs. ungefär som Daloo gjorde på hemresan från Leeds under EA16. Med tanke på att morgondagen var vikt åt Oktoberfest kan det tyckas vara en dålig idé att sänka en liter bärs efter midnatt, men det skulle visa sig att Pregnant visste vad han sysslade med.

Filmklipp


Ett exempel på tält på Oktoberfest.


I Paulanertältet var stämningen bra redan vid lunchtid.


Pregnant är på väg att göra en claim, men ångrar sig i sista stund.


Lottning av snookerlagen...Bilder


Clit var imponerad över hur bra hotellfrukosten var.


I Tyskland är det ofta in ordnung; alla ska hitta till Oktoberfest.


Ju närmare Oktoberfestområdet man kom, desto tätare blev leden i lemmeltåget.


Nu är det nära!


Visserligen slutar ofta lotto med att man förlorar, men att skylta med det så här?


Ett Oktoberfesttält med båttema.


Här inne bjöds det förmodligen på grillad gris.


HawkEye var inte helt övertygad om storheten med Spezi...


1 liter 6.5% bärs är rätt tungt.


Skål! Eller prost som man säger i Tyskland.


Årets mest misslyckade foto? Ungen sur, frun kollar teflon, mannen döljs av Clit och Clit missar bilden... inte undra på att denna familj missade titeln som Årets gästlirare.


Söndagen var officiell invigningsdag, och detta firades med traditionell parad.


Pregnant och HawkEye var måttligt imponerade av paraderandet, eller så kanske de bara var törstiga?


Paulaner har gott självförtroende!


Tre mass samtidigt är tungt, mycket tungt.


Allt eftersom tiden gick (läs: allteftersom folk fick i sig öl) steg stämningen i tälten.


Vid den här Augustinerkellern var det en och annan ledig plats...


Dags för seriefinal i Div 1 södra på ett lite sunkigt internetkafé.


Bra uppslutning av BoISare på Strandvallen.


Clit förmedlade vad kommentatorerna hade att framföra.


Något annorlunda sätt att följa BoIS, men det funkade.


Premiär för snooker i EA-sammanhang.


HawkEye körde med hjälpmedel vid i princip varje stöt!


Billy's Billard Salon hade allt som EA kunde tänkas behöva: snooker, biljard, fussball, darts och öl.


Billy himself! Givetvis nominerad som Årets gästlirare.


För att hålla Clit på gott humör. 

© Engelska 2020