Öl på tid - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Öl på tid är en relativt ny företeelse. Grenen såg dagens ljus under EA16, och den kom fram som en ersättare till ölhävningen (EA-deltagarna har inte längre någon lust att ha särskilt bråttom med biran). Precis som namnet på grenen antyder handlar det om att dricka öl på tid, och inte vilken tid som helst utan en i förväg bestämd tid. Måltiden bestäms genom att kasta två tärningar och räkna ihop resultatet och ta det i minuter. Första gången grenen var med avgjordes det först ett gruppspel med mängder av matcher, och därefter ett finalspel. Andra och senaste gången grenen var med var den dock lite mer styvmoderligt behandlad. Visserligen kördes ett ordentligt gruppspel, men sen så blev tiden knapp och istället för att köra semifinaler blev det final direkt och därmed spelade inte gruppspelet någon som helst roll.

Ambitionerna med årets tävling var höga, och en grupplottning genomfördes på flyget till England. Omständigheter gjorde dock sedan att det inte riktigt blev läge att köra så många gruppspelsmatcher, det blev bara en match i var grupp. Och när tiden för EA sen höll på att rinna ut togs belslutet att låta alla deltagare vara med i finalen. Givetvis kan tävlingens legitimitet därmed ifrågasättas, och man ska kanske fundera på om den har på programmet att göra när den inte kan avgöras på ett seriöst sätt.

Finalen avgjordes på tåget från Newcastle till London på söndagskvällen. Ölen som dracks var Fosters burkbärs, perfekta förutsättningar för en lurig runda öl på tid med andra ord, i och med att man inte kan se hur mycket öl de andra har kvar. Måltiden blev fyra minuter, en ganska snabb final med andra ord. Vann gjorde Richie, genom att i princip naila fyra minuter (de två tiondelarna han är ifrån 4 minuter prick kan lika gärna vara mätfel). Tvåa blev Daloo, som denna gången hade lite is i magen när Pregnant, Clit och Urin avslutade sina biror lite för tidigt. Boch å andra sidan hade lite för mycket is i magen och väntade lite för länge.

Resultat

Grundomgång
Grupp A
Alla mot alla, måltid >= 7 min
1.Clit6m48s
2.Daloo6m24s
3.Boch6m16s
 
Tabell
1.Clit2 p 
2.Daloo1 p 
3.Boch0 p 
 
Grupp B
Alla mot alla, måltid 5 min
1.Richie7m55s
2.Urin7m55s
2.Pregnant7m55s
 
Tabell
1.Richie2 p 
2.Urin0.5 p 
2.Pregnant0.5 p 
 
Final, måltid 4 min
1.Richie4m00.20s+0.20s
2.Daloo3m49s-11s
3.Urin3m44s-16s
4.Clit3m26s-34s
5.Boch4m39s+39s
6.Pregnant3m19s-41s


Slutställning

1.Richie
2.Daloo
3.Urin
4.Clit
5.Boch
6.Pregnant


Poängutdelning

5 poäng Richie
3 poäng Daloo
2 poäng Urin
1 poäng Clit


Totalställning efter fyra grenar

1.Urin14 p
2.Daloo10 p
2.Richie10 p
4.Clit6 p
5.Boch3 p
6.Pregnant2 p


Bilder


Screenshot av tidtagningen av finalen. 

© Engelska 2020