Betting - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Betting är en av de klassiska EA-grenarna. Den har funnits med alla år som mångkampen har funnits, förmodligen för att det är en bra gren som kan pågå i bakgrunden och för att den bidrar till lite extra spänning på de livematcher man går på. Första gången grenen kördes var den dock ingen succé. Det året körde man med riktiga pengar, vilket krävde att man fysiskt var tvungen att besöka vadslagningskontor (det här var 2006, dvs. innan det fanns några smartphones och särskilt många bettingsiter på nätet!). Omdömet om tävlingen detta det första året var att den inte riktigt togs på allvar och att den förmodligen inte skulle återkomma på programmet; så fel det påståendet blev.

Efter det första året förändrades bettingen genom att man gick från att använda riktiga pengar till att använda fiktiva pengar och att leta upp lämpliga odds på nätet eller bettingslips. Detta gjorde bettingen mer lättillgänglig och därmed fann den sin nisch och har alltså fått vara med i mångkampen i alla år. Reglerna har förändrats lite under åren, men det har alltid tilldelats en viss summa EA-pund som man kan spela för. I början kunde man välja att inte spela och därmed stå kvar med den tilldelade insatsen, vilket ofta var en bra strategi... För att själva spelandet skulle få större betydelse infördes ett krav på att de tilldelade pengarna måste omsättas, men då började folk hitta odds (särskilt liveodds) som var sjukt låga och därmed i princip kunde kringgå systemet och göra som tidigare... Nästa förändring blev därför att införa regeln att man bara fick behålla vinsten när man spelade för de tilldelade pengarna, men att insatsen givetvis fick behållas om man satsade sin vinst. Och dessa reglerna var det som gällde i årets tävling.

Historiskt sett har det inte utkristalliserat sig någon självklar bettingmästare. I princip alla deltagare (utom Boch och HawkEye) har vunnit tävlingen. I Bochens fall har det mest berott på lite tvivelaktig taktik, han har flera gånger haft vinsten i sin hand men valt att satsa alla sina pengar på något väldigt osannolikt bet.

I förra årets tävling lyckades Clit med bedriften att sätta alla sina bets; för att kompensera detta satte han inte ett enda i år... Man kan därmed tro att han var långt ifrån att vinna, men faktum är att han var sjukt nära att göra just detta. Clit hade ett bet sista dagen på att Watford skulle vinna borta mot Everton. Hade detta bet gått in hade han vunnit tävlingen, men Leicester ville annorlunda och kvitterade matchen till 2-2 i den 96:e minuten. Marginalerna kan som sagt vara små, ett mål förflyttade alltså Clit från en förstaplats till en sistaplats. Årets vinnare blev istället Daloo, som tog hem segern genom att sätta åtminstone något bet varje dag. Tvåa blev Pregnant; han spridde sina risker lite mindre, vilket den här gången straffade sig, men alltså ändå räckte till en andraplats. Trea blev rookien Richie, som även han satsade på ganska få bets med otillräcklig utdelning för att lyckas vinna. Sista poängplatsen togs av Boch, genom att ta hem ett bet han inte räknat med. Boch hade nämligen bettat på att Richie skulle drabbas av ett pissestraff för för lite tid mellan pissarna. Att så hade skett upptäcktes först efter avslutad tävling, till Bochs stora förtret då han helst hade velat satsa pengarna på något annat. Alla bets från årets tävling finns här.

I den totala ställningen tar Daloo i och med vinsten ett rejält grepp om tävlingen. Med två grenar kvar blir det ytterst svårt för någon annan än Urin att blanda sig in i striden om förstaplatsen. Rookien Richie är klar trea, med stort glapp både uppåt och nedåt. I bottenstriden tog både Pregnant och Boch poäng, och drog därmed på allvar in Clit i denna bittra fight.

Resultat betting

Slutställning:
1. DalooEA£3952.5
2. PregnantEA£3117
3. RichieEA£2100
4. BochEA£1000
5. UrinEA£270
6. ClitEA£0


Poängutdelning

5 poäng Daloo
3 poäng Pregnant
2 poäng Richie
1 poäng Boch


Totalställning efter sex grenar

1.Daloo20 p
2.Urin17 p
3.Richie12.5 p
4.Pregnant7 p
5.Clit6.5 p
6.Boch4 p


Bilder


Pregnant i bettingtagen. 

© Engelska 2020