Darts - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Darts och EA har varit synonymt ända sedan starten. Grenen har funnits med i alla genomförda mångkamper, och så även i år. Formatet på tävlingen har varierat lite från år till år, men för det mesta har det varit ett inledande gruppspel följt av utslagsmatcher. Reglerna i en enskild match har också varierat, där det framförallt handlat om antal poäng i varje frame, regler för utcheckning och antal frames. Inför årets tävling infördes en ny utcheckningsregel. Den mest förekommande regeln tidigare år har varit att all utcheckning var tillåten, dvs. både singel, dubbel och trippel checkout. Framförallt Clit har tyckt att detta system inte premierar skicklighet, och han kom därför med förslaget att i huvudsak bara tillåta dubbel checkout, men med undantaget att även singel 1 är en giltig checkout. Detta förslag godkändes och fastlogs därför.

Precis som de andra grenarna lottades dartsen på flyget till England. Inga deltagare seedades, och rookien Richie hamnade tillsammans med Clit och Boch i den förmodade dödens grupp. Som tur var för Richie var han dock garanterad att gå vidare från gruppen och han behövde därför inte känna någon press inför gruppspelet. I den andra gruppen hamnade Urin tillsammans med Daloo och Pregnant. Förhandssnacket gjorde gällande att Clit var favorit i sin grupp och Urin i sin grupp. Att Urin nämns som favorit är ganska vanligt förekommande, och det baseras på att han har en otroligt hög högstanivå. Tyvärr har han historiskt sett haft det tufft att få till det när det verkligen gäller, då han inte lyckats bättre än att bli tvåa i grenen (medan både Pregnant och Daloo har vunnit).

Clit var en favorit som höll i gruppspelet genom att vinna sina båda matcher och gå direkt till semifinal. Rookien Richie hade det tuffare och fick efter två raka förluster ställa in sig på kvartsfinalspel. Den andra gruppen blev betydligt jämnare; alla slog alla. Avgörande för tabellens utseende var att Urin snodde ett frame i sin förlustmatch mot Pregnant, och han tog i och med detta frame hem gruppen och direktplatsen till semifinal.

Alla spelade matcher hittills hade spelats på eftermiddagen, vilket innebar att samtliga var vid god vigör, med andra ord var ingen packad än. Dessa förhållanden skulle dock komma att ändras till kvarts- och semifinalerna som avgjordes sent på kvällen. Den som förmodligen vann mest på det här var Daloo, vars dartsförmåga inte verkar påverkas av nykterhetsgraden (man skulle kunna förklara det som att det inte kan bli värre), medan Clit påverkades ganska mycket i negativ riktning.

Bägge kvartsfinalerna blev jämna historier, där Boch gick vinnande ur striden med Pregnant, och Richie åkte på sin tredje raka förlust mot Daloo, men han kunde åtminstone trösta sig med att han fick vinna sitt första frame. Boch fick möta Urin i sin semifinal, en på förhand öppen historia där Urin drog det längsta strået. Den andra semin mellan Clit och Daloo var däremot ingen öppen historia på förhand, där var Clit storfavorit. Men ibland lyckas David slå Goliat, och det var precis vad som hände här.

Alla matcher fram till och med semifinalerna hade avgjorts på fredagen, men då klockan blivit mycket sköts finalen och tredjeplatsmatchen upp till senare tillfälle. Detta tillfälle uppenbarade sig på söndag förmiddag. I finalen fick Urin äntligen till det och kunde ta hem titeln mot Daloo. Clit fick lite revansh för den snöpliga förlusten i semifinalen genom att slå Boch och bli trea.

Resultat

Grundomgång
Grupp A
Pregnant - Daloo0-2
Pregnant - Urin2-1
Urin - Daloo2-0
 
Tabell
1. Urin3 p (3-2)
2. Daloo3 p (2-2
3. Pregnant3 p (2-3)
 
Grupp B
Clit - Boch2-1
Richie - Boch0-2
Clit - Richie2-0
 
Tabell
1. Clit6 p (4-1)
2. Boch3 p (3-2)
3. Richie0 p (0-4)
 
Kvartsfinaler
Pregnant - Boch1-2
Richie - Daloo1-2
 
Semifinaler
Urin - Boch2-0
Clit - Daloo0-2
 
Tredjeplatsmatch
Clit - Boch2-0
 
Final
Urin - Daloo2-0


Slutställning

1.Urin
2.Daloo
3.Clit
4.Boch
5.Richie
5.Pregnant


Poängutdelning

5 poäng Urin
3 poäng Daloo
2 poäng Clit
1 poäng Boch


Totalställning efter tre grenar

1.Urin12 p
2.Daloo7 p
3.Richie5 p
3.Clit5 p
5.Boch3 p
6.Pregnant2 p


Filmklipp


Lite trams mellan alla allvarliga matcher.Bilder


Nya checkoutreglerna gjorde det lite svårare för deltagarna att checka ut.


Richie och Boch möts i gruppspelet. Pregnant och Urin sköter poängräkningen.


För Richie var det första framträdandet i dartstävlingen.


Daloo spelade väldigt fokuserat.


Poängräknandet kan bitvis vara ganska klurigt.


Var Robin Hood med i årets tävling tro? 

© Engelska 2020