Poker - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Poker är en gren som det tävlats sparsamt i de senaste åren, åtminstone i EA-sammanhang. Den var en stabil gren på programmet i slutet av 00-talet, men på 10-talet har den nästan inte varit med alls. För två år sen fick den dock göra comeback, då den antogs passa bra att genomföra på en lång tågresa. Det blev succé, och när det i år fanns flera långa tågresor var det en självklarhet att åter köra poker.

Formatet på tävlingen är enkelt: en runda Texas Hold'em. En runda i det här sammanhanget innebär att deltagarna tilldelas markers och rundan fortsätter tills det endast finns en spelare kvar, och denna kvarvarande spelare är vinnaren. Historiskt sett har det här varit Pregnants gren, som vunnit två av fyra upplagor, de två senaste upplagorna dessutom. Den mest kompetenta spelaren anses allmänt vara Clit, som ägnat en del tid åt att spela nätpoker, men som trots detta brukar ha stora problem med EA-deltagarnas okonventionella spelstilar.

Årets tävling genomfördes på tåget från Newcastle tillbaka till London på söndagskvällen. Samtidigt pågick slutspurten i öltävlingen, som skulle avslutas när tåget anlände till London; man kan anta att detta fick en påverkan på pokertävlingen, men exakt vilken är svårare att fastställa. Först att åka ut var Boch, och därefter fick Richie och Clit respass i samma runda. Clit tangerar därmed sitt sämsta resultat någonsin i pokern med en delad fjärdeplats. Pregnant missade sedan chansen att fixa en tredje rak pokerseger när han fick ge sig som nästa spelare. Kvar att spela heads-up var Urin och Daloo, och det blev slutligen Daloo som tog hem slutsegern, hans andra i pokersammanhang.

I den totala mångkampsställningen har Urin och Daloo ryckt åt sig en betryggande ledning, och det ska nog mycket till om det inte blir någon av dessa herrarna som tar hem det. Just nu leder Urin, och kanske kan han ta hem mångkampen för första gången. I bottenstriden lämnade Pregnant över sistaplatsen till Boch.

Resultat

Utslagning 1Boch
Utslagning 2Richie och Clit
Utslagning 3Pregnant
Utslagning 4Urin
VinnareDaloo


Slutställning

1.Daloo
2.Urin
3.Pregnant
4.Clit
4.Richie
6.Boch


Poängutdelning

5 poäng Daloo
3 poäng Urin
2 poäng Pregnant
0.5 poäng Clit
0.5 poäng Richie


Totalställning efter fem grenar

1.Urin17 p
2.Daloo15 p
2.Richie10.5 p
4.Clit6.5 p
6.Pregnant4 p
5.Boch3 p


Bilder


Clit, som var en av förhandsfavoriterna.


Boch och Richie kanske hade lite för mycket fokus på öl, och för lite på poker.


Urin var het på poker i år, och han gjorde sin bästa prestation någonsin (i poker). Kanske var det för att han tog det lite lugnare än många andra i öltävlingen?


Daloo ser inte så fokuserad ut, men skenet kan bedra.


Mycket marker på bordet.


Boch agerade dealer då det blev dags för avgörandet. 

© Engelska 2020