Biljard - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Biljard är en gren som räknas till de riktigt klassiska EA-grenarna. Egentligen var det inte tänkt att den skulle vara med på årets tävlingsprogram, men Clit hade funderat ut ett nytt format som föll deltagarna i smaken och då var det bara att köra. Det revolutionerande var att biljarden skulle köras som en lagtävling. Att köra lagtävlingar är inget nytt i sig, t.ex. har det tidigare spelats fotboll i lagform där lagen har bytts ut efter hand. Clits idé var att i förväg bestämma ett fixt antal matcher, där varje match stod mellan lag bestående av 2 eller 3 deltagare, och där alla deltagare skulle få lika många matcher. Clit, som alltså uppfann systemet, kommenterade det såhär:

"Notera att formatet inte är helt symmetriskt men så rättvist jag kunde göra det utan att kräva alldeles för många matcher. Om spelare A är Ronnie O'sullivan så får B,C,E F spela två tremannamatcher med och mot Ronnie + en tvåmannamatch emot. D däremot måste spela fyra tremannamatcher mot Ronnie men får sen spela två tvåmannamatcher med. Det tycker jag känns balanserat eftersom en individuell spelare har mer influens på en tvåmannamatch."

Tävlingen lottades på 10000 meter över Nordsjöns yta på flyget från Kastrup till London, och hela lottningen liverapporterades via planets wifi. Själva matcherna spelades sedan under fredagskvällen på en biljardpub inne i city (i London alltså). Tävlingen blev jämn! Inför sista matchen insåg man att det skulle kunna bli helt jämnt, dvs. att samtliga fick vara med att vinna lika många matcher, och så blev det. Flera timmars biljardspelande som inte ledde till någon vinnare med andra ord. Notera att samtliga deltagare har fått vars två poäng tilldelade. Detta är egentligen emot reglementet, eftersom det säger att det totalt ska delas ut 11 poäng (5 till vinnaren, 3 till tvåan, 2 till trean och 1 till fyran), men då detta hade lett till att alla skulle få vars 11/6 poäng gjordes avrundningen att varje deltagare fick vars 2 poäng.

Resultat

Richie/Boch/Daloo - Clit/Pregnant/Urin0-1
Urin/Richie/Boch - Daloo/Clit/Pregnant1-0
Pregnant/Urin/Richie - Boch/Daloo/Clit0-1
Richie/Daloo/Pregnant - Boch/Clit/Urin1-0
Richie/Clit - Boch/Pregnant1-0
Clit/Richie - Daloo/Urin0-1
Pregnant/Boch - Urin/Daloo0-1
 
Tabell
1. Clit3 p
1. Daloo3 p
1. Pregnant3 p
1. Urin3 p
1. Richie3 p
1. Boch3 p


Poängutdelning

2 poäng Clit
2 poäng Daloo
2 poäng Pregnant
2 poäng Urin
2 poäng Richie
2 poäng Boch


Totalställning efter en gren

1.Clit2 p
1.Daloo2 p
1.Pregnant2 p
1.Urin2 p
1.Richie2 p
1.Boch2 p


Filmklipp


Richie i ett lite lurigt läge.


Urin och Clit har endast svarta klotet kvar.


Daloo med en lite misslyckad stöt. (fortsättning på klippet ovan)


Lurigt läge att stöta ifrån. Och man kan undra om domaren är nykter...


Clit med en stöt kvar till matchseger.Bilder


Richie redo för att spränga.


Pregnant spelade med fokus.


Richie funderar på vad som är ett rimligt nästa drag.


Boch spelade som vanligt med stor kraft: HÅRT!


Stilstudie av Richie. 

© Engelska 2020