Sammanfattning dag 1

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Årets EA påbörjades tidig morgon på fredagen. Pregnant, Urin och Innebandy-Richie utgick från LA, Boch från Barsebäck och Daloo från Lund. Samtliga sammanstrålade på ett Öresundståg på Lund C, som, håll i hatten, tog deltagarna hela vägen till Kastrup utan några missöden. Framme på Kastrup tog man sig smidigt igenom säkerhetskontrollen, och efter lite inköp av frukost och ett sexpack Julebryg blev det tid för lite Top Trumps-lir. Till planet hade Boch placerats på rad 3, medan övriga på rad 25, och detta var Boch nöjd med, i och med att han skulle komma fram till England före de övriga. Han skämtade även om att han skulle se till att snabbt beställa en runda öl. Döm därför av förvåningen när en steward kommer gående i gången med 4 burkar Heineken. Efter lite förvirring inser EA-deltagarna att biran är till dem, vilket man inte hade väntat sig, och man tackade och bugade! För Richie var det särskilt oväntat, som nyss beställt en egen bira, men som vanligt är dubbel bira dubbel glädje.

En stor del av flygresan spenderades på att genomföra diverse lottningar. På klassiskt vis revs det lappar av en spypåse, och varje sekund av lottningen liverapporterades online. Framme på Gatwick gick det sedan smidigt att ta sig ombord på ett tåg in mot London. Efter en spårvagnsresa och en tunnelbaneresa var man sedan framme hos Clit, den kanske smidigaste EA-resan någonsin? Enda intermezzot var när Urin och Richie hamnade lite efter övriga på Wimbledons tunnelbanestation och gick ut genom vändkorsen istället för ner på plattformen.

Hemma hos Clit väntade det en lasagne i ugnen, lyxig EA med andra ord. Men framförallt väntade öppning av öltävlingen. Och den skedde i år med en provsmakning av Clits hemmabryggda öl. Det smakade givetvis kanon överlag, även om samtliga inte gillade alla sorterna. Lasagnen smakade dock underbart, särskilt med tanke på att klockan passerat 14 svensk tid och magarna skrek efter mat. Clit förevisade även sovfaciliteterna och uppmanade att man skulle bestämma placeringar. Detta gjordes också genom en simpel pratstund där alla uttryckte önskemål, ganska konstigt för er som är bekanta med EA-historien. Val av sängplatser brukar alltid vara förenat med komplicerade lottningar!

Clit hade inte tagit ledigt från jobbet som övriga, utan "jobbade" hemifrån. Mestadels umgicks Clit med de övriga, men tidvis avvek han för att delta i telefonmöten. Efter lasagnen bar det av mot tunnelbanan för en färd in till Chelsea. Efter lite sightseeing vid Stamford Bridge intogs en pub inte långt därifrån för att inleda dartstävlingen. Detta var en en klassisk engelsk pub, och hela gruppspelet i dartsen avverkades innan det var dags för käk. Clit hade gjort en bokning på ett amerikanskt ställe som hade schyssta after work deals. Dartsen drog dock ut på tiden och man missade den reserverade tiden ganska rejält. Clit tog dock en chansning och beklagade att man var sena och lyckades få bordet ändå! Maten som beställdes var av typen burgare och ribs och kittlade dödsskönt i kistan. Lite öl hanns givetvis också med att drickas, och även första gruppspelsomgången i Öl på tid tävlingen.

Planen för resten av kvällen var att spela färdigt dartstävlingen och även hinna genomföra en lagtävling i biljard. Puben Clit planerat för att spela pool på var dock inte så lämplig för detta, så därför blev det omplanering och en bussresa vidare in mot centrum. Där intogs en pub som hade mängder med biljardbord och även darts och fussball. De flesta borden var dock bokade, men en no-show gjorde ett bord tillgängligt och biljardtävlingen kunde genomföras.

Kvällen avslutades med en pub närmare Clits residens med lite mer darts. Kvaliteten på dartsen led lite av en lång dags konstant ölintagande, men det är sådant som man får räkna med under EA. Pregnant kände sig i form i öltävlingen och gjorde under dagen flera gånger små ryck, i form av att han smög iväg till baren och köpte en extra öl till sig medan övriga avslutade de gemensamma rundorna. Detta skulle han dock komma att få betala morgonen efter. Tillbaka hos Clit var man sedan tvungna att smyga in för att inte väcka Clits fru och barn som låg och sov. Detta lyckades man fantastiskt nog också med, och nästa EA kanske är räddad!

Filmklipp


På flyget genomfördes lottning av de grenar som hade behov av lottning.


Förberedelser före öppningen av öltävlingen.


Den högtidliga officiella öppningen av öltävlingen.Bilder


Ett glatt gäng på tåget på väg mot Kastrup.


Boch var också glad!


Den sedvanliga danska frukosten hade jultouch.


Kaffe och bira på Kastrup i väntan på flyget.


Sista bilden i Sverige <host> Danmark.


Bochen stod för en trevlig överraskning på flyget: en runda bärs!


På flyget genomfördes lottning av grupperna i berörda grenar.


Lottningen genomfördes enligt gängse praxis.


Poollottningen. Givetvis liverapporterades den till Clit via flygets wifi.


Regn i England när man landar, vad är det egentligen som händer???


Årets rookie, Richie, tog emot första jobbsamtalet redan på Gatwick.


Åka på spårvagnen är alltid en njutning.


Framme vid Clits place hade vädret ordnat till sig!


Clit fick mottaga smaskiga gåvor.


Clit jobbade hemifrån, frågan är om det var som bartender.


Clit anordnade provsmakning med egenbrygd bira.


Daloo skötte som vanligt protokollet.


Pregnant var redo för en eftermiddag/kväll på stan.


Lite sightseeing på vägen mot första puben: Stamford Bridge.


En samling muppar...


Räven och fasanen, första puben under EA18.


Boch och Daloo kunde misstas för lokala förmågor.


Två bira har Pregnant druckit...


...medan Daloo claimar sju stycken!


En sån här kniv kan man mörda med!


Pooltävlingen genomfördes under kvällen. 

© Engelska 2020