Sammanfattning dag 2

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Lördagen började med något för EA ganska ovanligt, nämligen barnljud. Clits ettårige son studsade nämligen upp tidigt på morgonen och kunde höras genom huset, inte så att han skrek, men han förde ljud. Dessa ljud blev dock inte särskilt långvariga eftersom han tillsammans med mor sin skulle iväg på en strategisk resa över resten av helgen, och lämna EA-detagarna i fred. Morgonen var ganska tung på sina håll, vilket inte är ovanligt för en första morgon i England. Urin och Daloo vandrade iväg till Sainsburys och köpte frulle, klassisk EA-frukost med flingor, mjölk och rostbröd.

Clit har en så kallad smart högtalare, dvs. där man med rösten kan styra vad som ska spelas. På denna spelades allt möjligt; särskilt Baby Shark gick varm. Boch hade ingen särskild lycka med den, Alexa kunde inte hitta hans önskemål om Doktor Bajskorv, och när han bad om Rock n'Roll valde hon att spela Pretty Woman med Roy Orbison. Det laddades även lite för dagens fotbollsmatch, Leeds-Queens Park Rangers, genom att lyssna på lite Leeds-musik: Leeds! Leeds! Leeds!

Till Leeds var det tåg som gällde och avfärd från Kings Cross var redan vid 11-tiden, så avfärd från Clits residens var redan vid tio-tiden. Därinnan packades det dock med lite tillhörigheter, det var nämligen inte bara Leeds som stod på programmet. Efter Leeds väntade vidare resa norrut mot Newcastle för övernattning och match där på söndagen. För att inte behöva betala för förvaring av 6 stycken väskor plockade Clit fram en stor resväska som alla kunde knö ner sina väskor i; som en rysk gumma. I vanliga fall när det vankas tågresa laddas det upp med stora mängder burkbärs, men till årets tripp hade Clit bryggt egen bira. För att vara taktisk var det mesta en Pinacolada-bärs på 3.6 procent, dvs. precis det som krävs gällande alkoholmängd för att det ska räknas i öltävlingen. Clit misslyckades först lite med denna batch öl då den bara blev 3.3 procent stark, men efter lite spetsning med rom fick han upp den i den perfekta (?) EA-nivån. Inte nog med att ölen var hembrygd, den var dessutom tappad på minifat, det blev med andra ord fatöl på tåget.

Under första EA-dagen släpptes det en del ganska så illaluktande fisar. Och Clit varnade för att jästen i hans öl skulle krångla till det för ovana magar, och man kan säga att han nog fick rätt i detta. Till Kings Cross tog man sig med tunnelbana. Det var som vanligt ganska välbesatt på tåget, och en del av dessa ångrar nog att de tog just detta tåg... Under resan tvingas nämligen Daloo att släppa lite på trycket, gårdagens eskapader hade satt magsystemet ur balans och gasbildningen var påtaglig. Daloo hoppades givetvis att det inte skulle märkas, men odören som spred sig var fruktansvärd. Folk led av att behöva vara på plats i tunnelbanevagnen och ingen möjlighet att ta sig därifrån, den ende som var nöjd var förmodligen Daloo som åtminstone lättat på trycket.

Framme på Kings Cross fanns det bara tid för att snabbt skaffa lite föda för tåget och sedan ta sig till rätt perrong. Väl uppstigna på tåget får man reda på att bokningssystemet var satt ur spel och inga platsreservationer gällde, vilket visade sig i att EA-deltagarnas platser var upptagna. Det var inget annat att göra än att börja leta alternativa platser i tåget. Detta visade sig bli ett lyckokast då man nästan längst fram i tåget fick tag i perfekta platser, med två bord på vardera sida mittgången. Ganska så direkt efter avfärd kom serveringsvagnen förbi och det köptes kaffe och annan dricka utan alkohol, problemet var dock att denna inte tog kort... De få kontanter som fanns i EA-deltagarnas fickor skrapades ihop men räckte knappt ändå. Daloo hade gott om kontanter, 31 pund för att vara precis, men det visade sig att dessa slutat gälla sen ett par månader tillbaka...

Clit plockade ganska snabbt fram första minifatet och började tappa det. Han hade under transporten till tåget uppmanat Boch och Daloo som bar faten att inte skaka dem, men det verkade inte ha hjälpt, för det enda som tappades i glasen var skum. Taktiken fick bli att tappa upp skum i alla glasen, vänta ett slag så att skummet la sig och sedan fylla på. En ganska långsam process, men i slutändan blev det schysst öl av det! I och med att det inte gick att fylla glasen upp till markeringen på dem fick Clit uppskatta mängden för varje upphälld öl, vilket han visade sig göra ganska konservativt när det räknades på den totala mängden noterad öl efter två uppdruckna femliters-fat, fast det skulle i och för sig också kunna bero på att en och annan öl missats att noteras. Förutom att dricka öl på tågresan spelades det top trumps.

Framme i Leeds lämnade man först in väskan till förvaring. På Leeds station handlade det inte om skåp, utan förvaring med manuell betjäning. För att lämna in väskan var den tvungen att skickas igenom en röntgenmaskin. Man ska då betänka att den bland annat innehöll ytterligare ett minifat öl, men det var inte detta som operatören kommenterade efter att ha studerat röntgenresultatet ett tag: han såg nämligen även Clits pokerset som var medtaget för pokertävlingens skull. Klockan var nu så mycket att fotbollen bara var ca. 90 minuter bort, och för att inte förspilla tid i onödan bokade Clit en Uber. Trots en del trafikstockning gick det relativt snabbt att komma ut till Elland Road. Där hade Innebandy-Richie fixat biljetter; hans mamma har under många år jobbat med mamman till Pontus Janssons fru, och via denna kontakt hade han fått fram gratisbiljetter. Det visade sig dock vara lite mer än bara gratisbiljetter, det ingick även tillgång till en lounge med fri bar och tilltugg. Detta var loungen där spelarnas fruar och familjer höll till. Käket var kanske inte högklassiskt, men baren var som sagt fri.

Från loungen var det ett par trappor upp till läktaren, där man satt mitt på långsidan lagom högt upp, bättre platser är svårt att hitta. I matchen släppte Leeds in första målet efter en lite miss av Pontus Jansson, men efter ett mål i första halvleks slutskede och en straff i början av andra halvlek säkrade Leeds segern. Loungen var tillgänglig under pausen och efter matchen också, och detta utnyttjades givetvis. Pontus Janssons fru dök upp och språkade några ord med EA-deltagarna, som givetvis tackade för hospitaliteten. Richie betalade till och med igen genom att ta hand om den nyfödda dottern medan mamman gick på dass. Leeds lag innehåller även en BoIS-bekanting, nämligen den unge målvakten Bailey Peacock-Farrell, som provspelade i randigt under våren 2018. Han var nere en sväng i loungen efter matchen och Richie passade på och tog ett litet snack med honom.

Det fanns inte tid att hänga alltför länge på Elland Road efter matchen, eftersom tåg mot Newcastle väntade. En ny Uber bokades, och efter en lång väntan i trafikkasoset kom den och kunde köra ner EA-deltagarna till stationen. Där fixades det lite käk, Dånkan för samtliga utom Clit som satsade på lite nyttigare käk. Ett minifat återstod för tågresan, men eftersom det bedömdes vara för lite inhandlades även lite burkbärs. På tåget avgjordes den första gruppomgången i Öl på tid, och det tävlades även lite i Joddla med Siv intron och spelades top trumps. En viktig aktivitet för resan var lottning av rummen på hotellet, tre dubbelrum var bokade. Clit klargjorde att han helst undvek Daloo som rumskamrat pga. av påstådd snarkning, och givetvis lottades han att dela rum med Daloo. Övriga rumsteam var Boch och Urin, samt Pregge och Richie.

Framme i Newcastle vandrade man först till hotellet för att checka in och installera sig. På vägen dit passerades Yates, som enligt internet skulle ha ett fussballbord. Daloo skickades in för att scouta stället, men kunde konstatera att något sådant bord inte syntes till... Framme på hotellet kunde sedan konstateras att av någon anledning var sängarna på rumment av väldigt olika storlek, där den större var dubbelt så bred som den mindre. I Clits och Daloos rum kom man inte till konsensus angående placeringen utan att tävla om det, och på Clits förslag blev det ölhävning som blev den avgörande tävlingen. Minifatet från tågresan var inte slut, så två biror tappades upp. Det här minifatet innehöll inte 3.6 procentsbärs, utan starkare grejer på omkring 6 procent... Vann gjorde Clit som snyggt sänkte sin bärs, medan gamle mästarhävaren Daloo lugnt, men raskt avslutade sin öl utan att förta sig nämnvärt. För att skölja ner den hävda ölen fick man ta en varsin öl till, och man bjöd även in övriga deltagare från de andra rummen att joina partyt i rum 245.

Kvällen innehöll utgång i Newcastle. Kanske inspirerad av EA17 blev det Stein Bier Keller som intogs, där det spelades umpa umpa musik och dansades på borden hela kvällen lång. Ölen serverades givetvis i literformat. De flesta klarade detta ganska bra, med Daloo som undantaget som lite gick in i väggen. Efter Bier Keller blev det lite nattakäk på Yummies mittemot hotellet.

Filmklipp


Tappning av öl på tåget mot Leeds.


Tappning av öl på tåget mot Leeds (2).


Entré på Elland Roads läktare.


Leeds sätter 2-1 mot QPR.


Ölhävning mellan Clit och Daloo om vem som ska få välja säng först.


Party på Bier Keller.Bilder


På tunnelbanan på väg mot Kings Cross.


Snart dags för tåg I.


Snart dags för tåg II.


Dags att plocka upp dagens första fat.


Clit monterar tappanordning.


Richie njuter av sitt morgonkaffe.


Skum var det här!


Daloo och Pregnant är ännu inte helt sålda på den skumma biran.


Efter ett litet tag kunde man skönja öl i botten av glasen.


Det krävdes lite pyssel för att få ihop fulla glas.


När skummet väl lagt sig smakade biran himmelskt.


Fatbyte!


I väntan på Uber vid Leeds station.


Elland road.


Med finbiljetter fick man leta upp huvudingången.


Lite finare än när man som vanlig supporter går på en match.


Måhända Brolin som har att göra med denna?


Dricka och tilltugg var fritt innan, under och efter matchen.


Dags för match: Leeds-QPR


Med regn kändes det hur engelskt som helst.


Leeds lyckades vända underläge och vinna med 2-1.


Ompackning av bagage på Leeds station.


Ett gäng muppar har lyckats med konststycket att komma fram till Newcastle.


Titthål för barn? Dvärgar?


Kvällen spenderades på Bier Keller...


...där det var bra drag.


Daloo var minst sagt bra laddad, beskrivs förmodligen bäst som överladdad.


Boch och Urin körde efterfest i sitt rum. 

© Engelska 2020