Sammanfattning dag 3 och 4

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Söndagen började ganska trögt på de flesta hållen, man kan lugnt säga att det märktes att det varit en umpa-umpa-kväll på Bier Keller. Tur då att en rejäl hotellfrukost väntade. Först ner för att käka var Pregnant, som därmed tog igen lite efter att nästan ha bommat frukosten morgonen före. Efter Pregnant ramlade övriga ner med jämna mellanrum. Under gårdagen hade Boch arrangerat en inofficiell stryktipstävling, och han presenterade resultatet av denna under frukosten. Det visade sig att han vann denna tävling själv på sju rätt (på en enkelrad).

Efter frukost var det dags att checka ut och därefter var planen att avsluta dartstävlingen och köra fussball. Clit hade scoutat ett ställe som såg lovande ut och det påbörjades en promenad dit. Vädret denna förmiddag var väldigt trevligt, med sol och blå himmel och frisk lite kylig luft, perfekt för slitna EA-deltagare. En julmarknad passerades och gav lite jultouch åt EA18. Att hitta stället Clit scoutat visade sig vara lite klurigare än väntat. När man nästan var framme sågs en skylt för en snooker-klubb som man trodde var stället man letade efter, men det visade sig vara fel ställe.

Till slut hittade man dock rätt. Stället låg dock lite udda; det låg en våning upp så att man antingen fick ta en trappa eller en lång ramp. I trappan upp passerades en hemlös man som såg rejält sliten ut, bredvid honom låg ett trashat dass (ja, en söndrig toastol!) som han vänligt tillät EA-deltagarna att använda... Givetvis nominerades denne man till årets gästlirare. Själva stället var igenbommat när man kom fram, men så var det fortfarande 20 minuter kvar tills det skulle öppna, så för att fördriva tiden gick man en runda. Framme vid julmarknaden igen hittades en stor rutschkana som åtminstone Bocken var ganska sugen på att prova, men till slut valde att avstå.

Tillbaka vid biljard- och dartshaket var det fortfarande inte öppnat. Stora metallrullgardiner täckte typ hela stället och det såg allmänt mysko ut, dessutom väldigt litet, så man började betvivla om man verkligen kommit rätt. En patrull bestående av Urin och Boch skickades iväg för att scouta omgivningarna, om man eventuellt kommit fel. Det hade man dock inte, för ganska exakt kl 12.00 rullades metallgardinerna upp och stället öppnade. Det visade sig att det man såg av stället från utsidan inte var mer än en ingång med en trappa ner ett plan, och där nere fanns mängder med biljardbord, dartstavlor, bar och annat.

Efter att öl beställts sattes det igång att spela darts för att avsluta tävlingen. Det fanns även ett fussball-bord, så den tävlingen sattes också igång. Förutom vanliga biljardbord fanns det även ett väldigt märkligt bord som var format som ett L, Clit och Richie passade på att köra en match på detta när dödtid uppstod på grund av krockar med dartstävlingen. För att få bollar till fusballbordet behövde det matas med mynt, så det hade växlats en del mynt i baren. När tävlingen var slut fanns det några mynt kvar, och dessa användes upp på en boxningsmaskin som var placerad intill fussballbordet; det blev ytterligare en inofficiell tävling. Vinnare i denna tävling blev även det Boch, som därmed kan titulera sig inofficiell EA18-vinnare.

Nästa hållpunkt för dagen var fotboll, Premier League-matchen mellan Newcastle och Wolverhampton. Arenan, St James Park (eller Sports Direct Arena) låg på promenadavstånd, så det började gås ditåt. På vägen letade Clit frenetiskt efter en pub att besöka och lyckades också hitta en. På vägen till denna pub går man förbi en tant som sliter med att köra upp en gubbe i rullstol upp för en uppförsbacke. Boch erbjuder sig att hjälpa till och kör upp gubben för backen till stor glädje för både gubben och tanten, och Engelska tog därmed sitt samhällsansvar. Gubben nominerades givetvis som årets gästlirare.

På puben laddas det givetvis för matchen och stämningen är god. Eftersom man är i Newcastle vill EA-deltagarna (exklusive Clit) dricka Newcastle Brown Ale, men man får veta att den inte finns på fat längre och att den dessutom inte bryggs i Newcastle, utan i Yorkshire... Det spelade dock ingen roll, är man i Newcastle måste man dricka det ändå! Bordet man lyckats få tag på delades med några lokala förmågor, ganska gamla lokala förmågor. Boch hamnade i ett långt samtal med en äldre kvinna medan övriga mer samtalade med en äldre herre. Denne äldre herre visade sig vara en trollerigubbe, han trollband samtliga med ett trick där han fick ölunderlägg att byta färg. Denne man nominerades givetvis i kategorin årets gästlirare.

Nu var det dags för match. Precis som till Leedsmatchen under gårdagen hade man fribiljetter, denna gången sponsorbiljetter som Junior kommit över via sitt jobb. Biljetterna sa att man skulle ta sig in via turnstiles 1892, vilket tedde sig ganska märkligt då man hittade turnstiles med nummer 1, 2, 3 och så vidare... Förklaringen var dock att Newcastle United grundades 1892 och de hade en specialingång för VIP-besökarna. Väl igenom biljettkontrollen kom man in i Bar 1892, och läktaren låg precis i anslutning till denna. Innan matchen började blev det givetvis en bira och Clit rekommenderade alla att få något i magen. Hans rekommendation var att ta en bulle med kött som var dränkt i sås, Daloo var den ende som nappade på detta.

Platserna på läktaren var kalasbra, ganska nära mitten och precis lagom högt upp. Wolverhampton tog ledningen i första halvlek, men Newcastle kvitterade strax därefter till publikens jubel, och resultatet 1-1 stod sig till halvtid. I pausen hintade Clit om att en överraskning väntade, och det gjorde det också, han hade förbeställt en runda Newcastle Brown Ale. Sjukt bra fixat! Halvtidspausen måste ha förflutit väldigt fort, för man missade upptakten av andra halvlek. Vad man också missade var att Newcastle fick en man utvisad (det upptäcktes först när man långt senare läste matchrapporter). Ingen av EA-deltagarna noterade detta, så teorin är att man var kvar i baren när detta hände. Det som talar emot denna teori är att utvisningen skedde i 57:e minuten, dvs. att man då ska ha nästan dubblat halvtidspausen...

För att inte fastna i köer på vägen från arenan smet man iväg redan innan slutsignalen gick, eftersom man hade ett tåg att passa. På vägen ut genom baren ser man dock på TV där att Wolverhampton avgör matchen med ett mål i 94:e minuten, och EA-deltagarna skäms lite för att de missar att se detta mål live...

Promenaden ner mot stationen gick smärtfritt och det konstateras där att det är gott om tid kvar tills tåget går, och vad gör man då om inte letar upp ett ölhak. Stället som valdes var ett riktigt ölhak: Newcastle Tap. Där fanns det mängder med olika sorter att välja mellan, varav en del val var bättre än andra. Till exempel Daloo hade beslutsångest och gick på samma som Clit, en Brown Ale. I Newcastle tänker man då att det kanske ska påminna om Newcastle Brown Ale, men det gjorde det inte, det påminde mer om en riktigt sunkig Guinness... Som tur var för Daloos del tyckte Richie att den var okej, och man bytte helt sonika pint. Den här puben sålde förutom öl även pizza, och Richie tog en för laget och beställde lite pizza att ta med på tåget. Medan de flesta sänkte sin bira för att dra vidare mot stationen satsade Clit på ett ryck i öltävlingen och beställde en pint till till sig och Richie. Pregnant och Daloo tog då sitt ansvar för laget och gick i förväg mot stationen, med syftet att inhandla dricka till tåget. På en Sainsburys fick man tag i två crates med bira.

Trots delningen av gruppen lyckas alla komma ombord på tåget för resan tillbaka mot London. Richie är då överlycklig, han annonserar stolt att han betalt för 3 pizzor men fick med sig 4, exakt varför det blev så hade han dock inte koll på. Samtliga var ganska hungriga, så den extra pizzan var välkommen! Det visar sig dock att den fjärde pizzakartongen var tom... ganska snopet med andra ord.

Resan mot London tog lite drygt 3 timmar, och på den här tiden hann man med att både avgöra Öl på tid och Poker. Efter tre dagar EA var deltagarna nu ganska buffliga och tänkte inte alltför mycket på medresenärerna, vilket yttrade sig i att man kanske inte pratade lågmält och kanske spelade lite musik som resten av vagnen inte gillade, särskilt inte på en söndagskväll. Det knorrades lite om det också, men först vid ankomst till London.

Väl framme i London avslutades öltävlingen, och då kunde man börja fokusera på att hitta lite nattakäk. Clit hade ett par uppslag, men samtliga visar sig vara stängda, trots att klockan bara är 22... Sista chansen han hittar efter intensivt googlande är ett kineshak som ligger precis i närheten av där han bor, det ska enligt internet hålla öppet till halv elva, men icke. Boch vandrar dock vidare mot ett pizzahak, det har egentligen stängt, men Boch lyckas övertyga dem om att ta ytterligare en beställning och får därmed tag i käk, vilket givetvis blir sjukt uppskattat. Kvällen avslutas därför med pizza!

Måndagen var inte tänkt som mer än resdag, och den började tidigare för vissa än andra. Urin skulle iväg till Kina på tjänsteresa, och i arla morgonstund, vid fyra-tiden, begav han sig iväg mot Heathrow. Övriga tog lite mer sovmorgon, särskilt Clit som satsade på att sköta dagens jobb från sängen. Frukosten bestod mestadels av pizzaresterna från gårdagskvällen, och de funkade lika bra på morgonen som kvällen innan.

Framåt förmiddagen blev det så dags att säga adjö till Clit och påbörja resan mot Sverige för Pregnant, Boch, Richie och Daloo. Denna resa blev ganska händelsefattig, där det enda som är värt att notera är att Boch lyckades bli placerat ännu flottare än på utresan, då hamnade han ju på rad 3, nu hamnade han på rad 1! Denna placering gjorde att han hann med ett tidigare tåg hemåt än övriga.

Filmklipp


Pub innan match (inklusive lite trolleri!).


Lite rörliga bilder från St James Park.


Boch och Richie var muntra på tåget.Bilder


Urin gav tummen upp för hotellfrukosten.


Clit hade känningar av gårdagen under frukosten.


Boch vid utcheckning.


Vädret på söndagsmorgonen var underbart.


Nån form av karusell/rutschkana som Boch var lite sugen på att testa.


En snookerklubb hittades, men det var inte den man var på väg till.


På avdelningen superbt väder. I bakgrunden skymtar dessutom St James Park.


I väntan på att biljard/fussball/darts-haket skulle öppna för dagen.


Ett lite annorlunda biljardbord...


Newcastle Brown Ale i Newcastle, äntligen var det dags.


Nåt för Richie?


Två av dagens gästlirare: trollkarlen och tanten.


Gästlirare nummer 3 behövde lite hjälp för att komma uppför en backe.


St James Park kommer närmare och närmare.


Mysigt med arenor som ligger inklämda inne i stan.


Ingång 1892 var det som gällde.


Dags för match: Newcastle-Wolverhampton.


Vissa av läktarna var ganska maffiga.


Richie, Boch och Urin trivdes på läktaren.


Öl och tilltugg i pausen.


Matchen slutade 1-2 efter att Wolves avgjort på stopptid i andra halvlek.


Mmmm... Beer!


Ölpaus innan tåget mot London avgick.


Boch och Richie var glada platskamrater på tåget.


Trots att Richie och Daloo försökte blev det ingen Hogwartsexpress i år heller.


Ordförande Clit passade på att uppmana EA-deltagarna att tänka sig för efter all dagens ölförtäring. 

© Engelska 2020