Betting - Resultat (inklusive hela mångkampen)

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Betting är en gren som i princip alltid finns med i EA-sammanhang. Det är en gren som pågår i bakgrunden, men samtidigt fungerar som en intressehöjare i diverse situationer, främst sportevenamng men även huruvida Pregnant ska lyckas komma på rätt tunnelbanetåg eller ej. Tävlingsformatet går ut på att samtliga deltagare tilldelas en summa av fiktiva så kallade EA-pund att spela för var tävlingsdag, men endast eventuell vinst får behållas. Det lönar sig med andra ord inte särskilt mycket att spela på säkra kort. Om man däremot väljer att återinvestera sin vinst så får man såklart behålla även insatsen vid vinst. Alla bets man kan hitta på bettingsajter är fria att spela på, och hittar man inget odds för något man vill spela på så kan Clit i rollen som utsedd oddssättare erbjuda ett odds. Vill man spela exakt samma bet som någon annan så måste man minst dubbla insatsen. Mest pengar när tävlingen är över vinner.

Årets tävling innehöll som vanligt en salig röra av olika bets. Årets vinnare blev Clit, som därmed revanscherade sig för sistaplatsen i bettingen under EA18. Vinsten utgjordes av bets på att Australien skulle vinna cricketen, att BoIS skulle vinna mot Lund och att Danmark bara skulle mäkta med ett kryss borta mot Georgien i EM-kvalet. Urin, som hade behövt vinna den här grenen för att ha chans att ta hem hela mångkampen, började bra med att sätta sina fyra första bets på division 1-matcher och EM-kvalet. Men sista dagens spelande inbringade inga vinster alls och Urin fick därmed nöja sig med tredjeplatsen. Det kanske ska tilläggas att Urin inte var medveten om att han behövde vinna bettingen, då resultaten har räknats ihop i efterhand. Hade han vetat hade han kanske gamblat och återinvesterat den vinst han redan hade.

Tvåa i tävlingen kom Richie. Han körde på taktiken att lägga alla ägg i samma korg, dvs. lägga alla dagens pengar på samma bet, med andra ord ingen riskspridning. Denna taktik såg ut att inte löna sig, men med sista dagens bet på att Sverige skulle kryssa mot Norge i EM-kvalet så fixade han tillräckligt med vinst för att bli tvåa. Sista poängplatsen kneps av Boch, som förmodligen inte visste att han hade pengar kvar att spela på något vansinnesbet (det är ju 50-50!).

Sämst i årets tävling var Daloo och Pregnant, dvs. ettan och tvåan från 2018 års tävling. Lägg till detta att Clit var sist 2018 så får man bilden av att EA-deltagarna inte riktigt vet vad sysslar med... Kanske inte är så förvånande? Alla bets från årets tävling kan man hitta här.

Vinnare i mångkampen blev Clit, som därmed snuvade Urin på sin första seger. För Clits del var det nog skönt att åter vinna, efter två år där Daloo till slut stått som vinnare. Med sin bettingpoäng lyckades Boch undvika sistaplatsen och lämnade istället över den till Pregnant.

Resultat betting

Slutställning:
1. ClitEA£3864.54
2. RichieEA£2550
3. UrinEA£2110
4. BochEA£1900
5. DalooEA£1520
6. PregnantEA£480


Poängutdelning

5 poäng Clit
3 poäng Richie
2 poäng Urin
1 poäng Boch


Totalställning efter samtliga nio grenar

1.Clit25 p
2.Urin19 p
3.Richie17 p
4.Daloo15 p
5.Boch12 p
6.Pregnant11 p
 

© Engelska 2020