Sammanfattning dag 1

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Första liverapporten kom in 04.40, och därmed kan EA19 anses ha startat igång på riktigt. Nämnda liverapport gavs av Richie, som drabbats av problem med elen hemma hos sig, precis vad man vill ha när man ska åka iväg. Trots detta fick han någon timme senare bege sig mot tågstationen för färd mot Kastrup och det väntande flyget. Urin och Pregnant avgick tillsammans med Richie från Landskrona, medan Daloo anslöt i Lund och Boch i Malmö. Det mest anmärkningsvärda som hände på morgonen var när Daloo blev attackerad av en galen duva på stationen i Lund, eller kanske var det en kamikaze diva som det liverapporterades om...

Framme på Kastrup fortsatte man genast mot säkerhetskontrollen, som dagen till ära var proppad med folk! Trots detta tog det inte alltför lång tid att ta sig igenom, förutom för Daloo, vars väska säkerhetspersonalen ville titta noggrannare på. Det visade sig att man på röntgenbilderna sett något de trodde var vätska, men när väskan undersöktes manuellt konstaterade de att det var top trumps-leken man sett. Kanske var det så att de i röntgenmaskinen såg kort på Lewandowski som sänker en enlitersbira, eller kanske ska man tro Clits konspirationsteori, att de kunde se att Niklas Rönne hade alldeles för låg beer tolerance? En dansk kan ju inte ha hur dåligt kort som helst... Innanför säkerhetskontrollen spenderas sedan en massa tid på att stå i kö för att fixa lite frukost, men även för att dricka lite bira och testa ett nytt top trumps-format.

Att spela top trumps tog lite längre tid än man räknat med och det blev ganska så plötsligt lite halvbråttom att ta sig till gate:n. Väl framme upptäcker man att det är kliniskt rent från medpassagerare; de har nämligen redan boardat. Men så länge man inte missar sitt plan är det ingen skada skedd. Innan avresa hade det trollats lite angående vem som skulle stå för att bjuda på bira på planet. Pregnant svarade i ett inlägg att han höll med fullständigt om vad Urin hade skrivit i ett tidigare inlägg; då passade Urin på att redigera sitt inlägg genom att lägga till att han även tyckte att Pregnant skulle bjuda på öl på flyget. Pregnant såg detta och redigerade sitt eget inlägg genom att lägga till kommentaren att han höll med om allt förutom det där med att bjuda på öl. Daloo, forumets (Idi)admin såg denna konversation och passade på att byta "förutom" i Pregnants redigering till "särskilt", vilket var vad övriga läsare i forumet sedan såg, och de var därför glada över att Pregnant tog på sig ölrundan på planet! Nu uppdagades det här innan avfärd, men Boch och Richie, som satt bredvid varandra på planet, tog fasta på att det var Pregnant som skulle bjuda och beställde varsin öl och pekade på att det var Pregnant som skulle betala. Men Pregnant duckade beställningen, och helt plötsligt blev det Urin som fick stå för notan. Öl blev det i alla fall, en specialutgåva från Mikeller som endast såldes på SAS. Övrig aktivitet under flygningen blev lottning av de grenar som behövde lottas, något som engagerade samtliga EA-deltagare på flyget.

På dagens program stod cricket, nämligen tredje dagen av det fjärde mötet i Ashes serien mellan England och Australien på Old Trafford Cricket Ground. Och väl framme i Manchester tog man sig raskt genom flygplatsen och tog första bästa taxi mot Old Trafford. Bagaget skulle lämnas in på en BagBnB precis i närheten av cricketen, och eftersom Pregnant skött bokningen var det han som hade koll på adressen och var därmed den som berättade för taxichauffören vart man skulle. Pregnant läste adressen, som var till hotellet DJ Suites, men uttalade det som DJ Suits, en skillnad som kan tyckas vara subtil, men något som tydligen irriterade taxichauffören och bidrog till skratt från övriga EA-deltagare. Enligt Clit skulle det vara möjligt att betala med kort på taxin, men icke... Som tur va hade Pregnant i förväg plockat ut lite kontanter, som tillsammans med ett enstaka mynt från Urin löste problemet när taxichauffören ville ha betalt. Efter att bagaget lämnats in passades det på att köpa lite lunch på en enorm Tesco. Ungefär vid denna tidpunkt upptäcker Urin, som skrivit ut biljetterna till cricketen man skulle gå på, att han glömt biljetterna i sin väska han nyss lämnat in. Efter lite klödd med att få tag på någon på stället där väskorna lämnades, fick han dock tag i dem, och vid det här laget hade även Clit, som åkt tåg från London, anslutit.

En öl till att öppna öltävlingen stod på programmet, men då det var mycket folk i området för cricketen som ännu inte börjat på grund av regnväder var det ganska fullsmockat på pubarna i området. Därför blev det istället ett besök på fotbollsarenan Old Trafford. Omgivningarna spanades in och det blev en lite tur i Uniteds Megastore.

Trots att vädret fortfarande inte ordnat upp sig vandrade man bort till cricketarenan Old Trafford och tog sig igenom insläppet. Och väl inne sågs det till att alla fick varsin öl i handen, och till tonerna av ett sambasällskap kunde ordförande Clit förklara årets öltävling för inledd. EA-deltagarna hade platser på läktaren som kallades för Fosters Party Stand. Det var en gigantisk temporär läktare uppbyggd av byggnadsställningar, uppförd för VM i cricket som hållits tidigare under sommaren och som fått stå kvar till den här matchen. Som om inte detta var nog så var EA-deltagarnas platser på näst högsta raden, nummer 70, och det tog ett par minuter att bestiga alla trapporna dit upp.

Cricket är ofta förenat med så kallade Beer Snakes, men dessa är numer väldigt utrotningshotade. Den vanliga sladdriga platsglasen man normalt får öl i hade bytts ut mot rejälare muggar som man fick betala pant för, och därmed försvann även beer snake:sen... Clit satsade på att dricka cask ale, medan övriga körde på lager (Fosters så klart!), och eftersom de olika ölsorterna såldes på olika ställen satsade Clit på att köpa två öl i taget för att slippa gå och handla så ofta, han tänkte att övriga säkert skulle köra rundor och slippa gå så ofta på det viset. Väl uppe på platserna visade det sig vara en bra idé med två biror, eftersom det var så omständigt att ta sig ner från läktaren. Daloo, som var laddad till tusen, sänkte relativt snabbt sin öl och var sugen på mer och blev därmed den första att göra färden ner från läktaren. Med Clits dubbelöl i tankarna körde Daloo på samma koncept och återvände upp på läktaren med en öl i vardera handen.

Vädret bestod fortfarande av duggregn och därmed ingen cricket. Prognosen sa att det skulle bli uppehåll under tidig eftermiddag, och så blev det också. Fram tills dess blev det mest öldrickande. Daloo som nu hade två öl att hålla reda på insåg att det kanske inte var så jättesmart med två öl ändå, eftersom han fick båda händerna upptagna hela tiden. Efter att ha sänkt de två tänkte han därför gå tillbaka till att endast dricka en bira i taget, men då gick det inte att panta fler glas än man köpte nya öl, i den baren Daloo köpte öl i åtminstone. Därför fick det bli två nya öl, och med två öl i händerna händer det lätt att tempot blir lite högre än med en öl. I väntan på att cricketen skulle börja var dricka öl typ det enda man kunde göra, och det föranledde en del noteringar i blocket. Tänk då när det fruktansvärda händer att den enda pennan man har med sig slutar att fungera! En sökinsats efter en penna inleds. Pregnant får idén att fråga en dam i en reflexväst på vilken det stod "Here to help", och han får svaret att det nog kan finnas att köpa i en souvenirshop i närheten. Medan Pregnant är och kollar i den här shopen passar Clit på att fråga samma dam igen, förmodligen omedveten om att Pregnant redan pratat med henne, men han lyckas få en penna av henne, och pennproblemet var löst! Det skulle dock visa sig när det slutat regna att den ursprungliga pennan inte alls slutat fungera, då Daloo utan att tänka på det fortsatte att använda den utan problem, förmodligen var det bara den fuktiga luften som varit orsaken till problemen.

Så småningom kom så cricketen igång. Englands första inning hade inletts under slutet av föregående speldag, och man låg rejält efter Australien och behövde massvis med runs, alternativt dra ut på tiden. Det blev det sistnämnda alternativet, mycket beroende på bra bowlande från Australien. Men det betydde också att det inte hände så värst mycket i matchen. Clit försökte få igång stämningen med en ny gren, som gick ut på att man skulle gissa om det blev över eller under ett förutbestämt antal runs i nästkommande over. För att bryta av vandrade man även ut till en pub utanför arenan för att dricka en öl. Vid det här laget låg Daloo ett par öl före övriga, och det tog nu ut sin rätt. Det gick så illa att han till slut kastade upp på läktaren. Efter en timeout nedanför läktaren kunde han dock göra comeback, men det blev ingen mer öl för honom på cricketen. Under tiden Daloo var borta tog Clit hand om blocket, och då han hade fullt sjå med att administrera över/under-over-tävlingen så var han inte så noga med att notera dem som gick på dass och tömde blåsan, så det slank förmodligen igenom en del fripissande under den här tidsperioden.

Rätt som det var kom det upp ett meddelande om att spelet avbrytits pga. för dåligt ljus. Det var lite överraskande eftersom det tidigare nämnts att spelet skulle fortgå ett tag till. Men eftersom spelet avbrutits var det bara att lämna arenan, och efter att väskorna hämtats upp blev det färd mot hotellet. Som brukligt är lottades rumsfördelningen, och resulterade i att Clit fick dela med Urin, Pregnant med Richie och Daloo med Boch. Efter incheckning styrde Clit kosan mot ett lokalt bryggeri med tillhörande bar. Här avnjöts taktiska lagers på 3.6-3.9 % och det spelades en del top trumps. Vid det här laget hade Daloo återhämtat sig och kunde därmed göra comeback i öltävlingen.

Sista anhalten för dagen var att få lite mat i kroppen. Två alternativ fanns i närheten av hotellet, pizza och thaimat. Man satsade på thaimaten, men de hade redan stängt när man anlände och det fick därför bli pizza. Noterbart är att samtliga missade/ignorerade att pizzan var ganska varm, och det klagades därför en hel del under resten av resan på brända munhålor.

Filmklipp


Officiell öppning av öltävlingen.


Klipp från flygresan.


Studie av Fosters party stand.


Inmarsch.


Bra stämning på Old Trafford.Bilder


Årets bönpizza innan det är dags för gräddning.


Årets bönpizza redo att avnjutas.


Richie och Pregnant är ladadde på tåget till Kastrup-


Det bjöds på Jägermeister på Kastrup.


Urin väljer noggrant bärs.


Det blev en Jacobseb.


Frukost och birk.


På flyget sköttes diverse administration.


Mikeller på flyget.


Richie fick ett brutalt uppvaknande...


Lottning!


God stämning i taxin på väg mot Old Trafford.


Pregnant spanar efter lunchmacka.


Besök vid fotbolls-Old Trafford.


Besök i United-shoppen.


Skyltdockorna är redo för bortamatch.


Cricket-Old Trafford.


Sambaorkestern var på plats.


Öl i väntan på att regnet ska dra bort.


Fosters party stand syns i bakgrunden. Vår läktare.


Stilstudie av Fosters party stand.


När det är Ashes så ä:r det givetvis muppar på plats.


Boch spanar in förutsättningarna för match.


De vitala delarna av planen skyddas mot regnet.


Clit är laddad för cricket.


Nu är även Boch laddad för cricket.


Naturbegåvning?


Det närmar sig spel.


Daloo gick ut hårt.


Pubbesök.


Yes. Engelska är VIP.


Till slut ordnande vädret till sig.


Så här nära var det att jag blev proffs i cricket.


Clit var inne i spelet.


Den tidiga morgonen började göra sig påmind.


Plastmuggarna var för ändamålet korrekt dekorerade.


Richie testar hotellsängen.


Boch är lite närgången.


Boch följer festmetoden slaviskt: Varannan vatten!


Dags för nattamat. 

© Engelska 2020