Sammanfattning dag 2

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Som väntat var lördagsmorgonen seg på många håll. Hotellet som man bodde på var ett Ibis Budget, och det var verkligen budget. Frukost ingick inte, och det fanns inte ens schampo/duschtvål på rummen. För att få lite morgonmat i kroppen fick man därför leta på annat håll, och det gjorde förmodligen susen mot bakfyllan att få komma ut lite i den friska luften. Segast att ta sig upp var Pregnant och Richie, men när de väl stigit upp vandrade de iväg långt, och meddelade glatt de andra via en liverapport att de hittat mängder med pubar nere i centrum. Clit, som egentligen hade planerat annat än att just gå ner till centrum, fick ändra sina planer och resten av EA-deltagarna tog sig också ner mot stadskärnan.

Man ämnade att gå till Wetherspoons, som är en kedja med pubar som håller bra priser, men då man passerade en pub som såg riktigt najs ut på utsidan och dessutom visade cricket inne i puben ändrades planerna. Klockan var nu 10 på morgonen, och det var dags att starta beer hours. Egentligen är det start vid 12, men efter en lång diskussion under gårdagen hade tiden ändrats. Anledningen till den långa diskussionen var att Daloo, som nyss lusläst öltävlingsreglerna, påpekade att det inte är tillåtet att ändra beer hours under innevarande dag. Clit ville göra just detta, förkorta fredagens beer hours och starta tidigare på lördagen. För att göra detta kom man fram till att man var tvungen att ändra i reglementet, och för att göra detta reglementsenligt hölls först en debatt och sedan krävdes det ett enhälligt beslut. Daloo, som var rätt så rund under tofflorna vid det här laget (det var innan han stupade), tog tillfället i akt och fördröjde beslutet en del, men till slut röstades det ändå igenom. Clit lade sedan ett förslag på bordet att i ett svep ändra beer hours tiden på fredagen till midnatt, starta 10 på lördagen och sluta kl 01.00 på lördagsnatten. Daloo motsatte sig detta, och till slut skedde det omröstning om varje tidpunkt, och det slutade med att Clits förslag gick igenom till två tredjedelar, men avslutningen på lördagen behölls enligt reglementet till 02.00. Detta var ett enastående exempel på vilken demokratisk organisation Engelska är!

Eftersom beer hours startade tidigt och med tanke på hur det gick under fredagen tyckte Clit att det var läge att ta det lugnt under lördagen, åtminstone under första delen av dagen. Men strax därefter blev det dags för en runda öl på tid, och hux flux var första pinten slut på ett tempo som liknande gårdagen. På TV hade det nu bytts från cricket till Aussie rules, på förfrågan från ett gäng Aussies. Den sporten är svår att förstå sig på taktiken till, den verkar liksom vara obefintlig...

Nästa stopp för dagen var ett mikrobryggeri som Clit scoutat. Alla utom Richie, som skulle köpa en Starbucksmugg, styrde kosan ditåt. Det visade sig att stället hade en sjukt anonym ingång och låg sedan ett par trappor upp genom ett lite suspekt trapphus. Väl uppe i baren var det dock ett trevligt ställe med träbänkar och många fönster gav ett trevligt ljust rum. Ölen som serverades var riktigt trevlig, och Clit som ville smaka många sorter beställde mängder med tredjedelspints. Det passades på att spelas lite top trumps, och när klockan slog 13.00 var det dags för BoIS bortamatch mot Lund. Urins telefon användes för att dra igång sändningen från ettanplay. Ganska så tidigt i matchen kom 1-0 till BoIS från Jonathan Asp, och då ljöd ett vrål genom lokalen som nog skrämde övriga gäster. Med ett par öl i kroppen och ledning för BoIS började stämningen infinna sig, och inte blev det sämre av att Kevin Jensen satte tvåan innan pausen.

På dagens program stod även livefotboll, derbyt City-United på Etihad Stadium. Det handlade dock inte om herrarna, utan damlagen; det första Manchester-derbyt i den högsta engelska ligan på damsidan, tillika premiärmatchen i säsongens serie. Årets EA-helg hade bokats med tanke på gårdagens cricket, man hade däremot inte tänkt på att just denna helgen var en landslagshelg och därmed inga matcher i vare sig Premier League eller Championship. Dammatchen kom därför som ett alternativ för att få se lite fotboll och få besöka Etihad Stadium. Mikrobryggeriet lämnades när det blev paus i BoIS-matchen, och ett snabbt stopp på hotellet gjordes för dem som ville hämta eller lämna saker på rummet. Daloo och Pregnant kände inget behov av att besöka sina respektive rum och de drog därför varsin flaskbärs inhandlad i hotellreceptionen. Bredvid hotellet låg en pub som nu besöktes. Här kollades det vidare på BoIS samt kördes ytterligare en omgång öl på tid. Klockan började dock bli mycket nu, så det blev dags att gå vidare innan BoIS-matchen var slut. Tappra försök gjordes för att försöka följa matchen gåendes, men intresset för det var ganska svalt då BoIS-ledningen kändes stensäker.

Innan matchen hade Clit planerat för käk, och det inhandlades på ett ställe som skulle ha bra fish and chips. Daloo, Boch, Urin och Clit körde på just fish and chips, medan Richie och Pregnant körde på burgare. Boch var särskilt imponerad av den rustika fritösen som fanns på haket. Matchstarten var nu bara minuter bort, så maten fick avnjutas gående mot arenan.

Richie, som är ett riktigt United-fan, hade dagen till ära klätt sig i röd matchtröja. Detta uppskattades inte av en äldre kvinnlig steward vid arenan. Hon beordrade Richie att ta av sig tröjan för att ens få komma in på matchen, eftersom EA-deltagarna hade biljetter till en hemmasektion. Efter lite förhandlande gick hon med på att Richie vände ut och in på tröjan samt täckte den med en yttertröja. Väl inne på läktaren återställde dock Richie sin klädsel, och det skapade inga kravaller...

När EA-deltagarna väl kom in genom insläppet hade matchen redan pågått i tio minuter, men den första aktiviteten blev att besöka dasset. Det noterades i katakomberna att inga kiosker var öppna, lite oroväckande för de ölsuktande grabbarna. Platserna man hade var på långsidan ganska långt ner mot planen till, och sikten och upplevelsen var fenomenal. Större delen av de två nedre etagen på arenan var besatta, medan översta etaget var helt obesatt; totalt lite drygt 30000 i publiken. Som tur va öppnade kioskerna till halvtidspausen, och Daloo, vars tur det vara att köpa runda, lämnade sin plats några minuter innan pausvisslan ljöd för att få en bra plats i kön. Det visade sig dock vara problem med ölmaskinen, en maskin som automatiskt tappade upp fyra öl i stöten, så även om Daloo hamnade långt fram i kön tog det en evinnerlig tid att få de beställda ölen. Och när man väl fick chansen att smaka på ölen var det en stor besvikelse. På Etihad serverades Amstel på fat, och den var ohyggligt blaskig, kanske berodde detta på problemen med ölmaskinen. Till andra halvlek varierade sedan intresset för matchen rejält mellan de olika deltagarna. Daloo och Clit var de som fokuserade mest på matchen, medan övriga satsade på att dra en bira till. Värst var Pregnant och Richie; Pregnant köpte två pints blaskiga Amstel extra (han lär ha haft en bubblig mage resten av kvällen) och Richie köpte även han två extra öl, men tog istället två Heineken flasköl. Åsikterna om det var värt besväret att gå och se dammatchen gick isär, men oavsett vad man tyckte kunde man i alla fall bocka av Etihad Stadium på listan över besökta Premier League-arenor. Resultatet i matchen då, City vann med 1-0 efter en kanon i krysset i början av andra halvlek. Matchens enda svenska deltagare, Lotta Ökvist i United, spelade från start och blev utbytt efter ungefär en timmes spel.

Efter matchen vandrades det tillbaka mot hotellet. Clit hade tagit med sig lite egenbryggd öl som han utnämnde till årets EA-öl. På hotellet hade han lyckats ragga upp plats i ett kylskåp, så den var kall och god. Under tiden medan den avnjöts på Clits och Urins rum slötittades det på Englands EM-kvalmatch mot Bulgarien, och Richie tog fram ett medhavt enormt underligt kortspel. Ingen utom Richie förstod reglerna, och ingen kunde avgöra om han hittade på reglerna under tiden eller ej. Rätt som det var kunde man vara ute ur spelet utan att man hade gjort någonting.

På kvällens program stod att spela biljard och fussball, och för detta ändamål hade Clit spanat in en lämplig pub. Där ägnades några timmar åt intensivt spelande, men så klart hann även strupen fuktas med jämna mellanrum. Med tävlandet avklarat vandrades det vidare till en pub som Clit ansåg var en sight man inte fick missa i Manchester, nämligen Marble Arch Inn. Det var en schysst pub med schysst öl. Pregnant hittade en öl som hette "Uppe hela natten" (på svenska alltså) och valde (på ren jävelskap?) att köpa en sådan till Boch när han bett om en stout. Ölen innehöll en hel del koffein, och mycket riktigt höll den Boch vaken stora delar av natten. Puben hade en schysst beer garden där det planerades för att spela lite top trumps, men i det här läget var flocken lite svår att fösa samman så det gick om intet. Inne vid ett bord nära baren hade nämligen några av EA-deltagarna bekantat sig med två äldre herrar, som givetvis nomineras i kategorin årets gästlirare. Dessa båda herrar fick sig en rolig afton när de fick höra om reglerna i öltävlingen och andra konstigheter som sker under en EA. Den långa dagen tog vid det här laget ut sin rätt på Richie, som fick gå ut och lufta sig lite, och även besöka en gränd för att göra en repris på Daloos bravad från föregående dag.

Sist på kvällens program stod det bowling. Och det var inte en nykter bowling, om man ska uttrycka det milt. Clit hade med Google Maps hjälp kollat upp att det var gångavstånd till bowlinghallen och man började promenera. Det höll man på med i ca. 20 minuter tills Clit inser att man hamnat lite fel. Vid det här laget var det inte många minuter kvar tills den bokade tiden skulle börja, så Clit försökte få tag på en Uber. Det gick dock inte så bra; även Clit var vid det här laget ganska rund under tofflorna, men det är oklart om det var det eller att det helt enkelt var för få Uber-bilar ute som gjorde det. Istället fick en normal taxi vinkas in, och efter en färd som kändes väldigt lång kom man fram till bowlingstället, men taxichaffisen tog inte kort... Clit löste det genom att åka med chauffören till en bankomat så att han kunde ta ut pengar och betala, medan övriga gick in i bowlinghallen för att försöka få de bokade banorna. Att få personalen att hitta bokningen var dock lite svårt, då de inte kändes vid Clits efternamn... Till slut provade Boch dock att ange Clits förnamn, och då föll poletten ner.

Richie vaknade till lite under bowlingen, och han beställde även in en runda öl. Klockan var nu närmare ett på natten, och det var inte många av deltagarna som sänkte hela sin öl, men Richie var en av dem. En lång dag hade nu tagit ut sin rätt på de flesta och man ville tillbaka till hotellet och sova. Clit hade slut på batteri på sin telefon och kunde därför inte fixa en Uber. Richie försökte hitta vägen till hotellet med Google Maps hjälp, men han hade väldigt svårt att söka upp rätt hotell, och det irrades runt lite innan det konstaterades att hotellet låg för långt bort för att man skulle klara av att gå dit med den nykterhetsgrad som rådde i gruppen. Därför klev Urin in och laddade ner Uber-appen och lyckades till slut få tag i en bil. Vid det laget hade halva gänget dock hittat ett öppet matställe och beställt nattamat, vilket var välbehövligt med tanke på att det inte käkats något sen före fotbollsmatchen. Men innan alla hade fått sina beställningar kom Ubern, och efter lite upprörda känslor mellan de som satt och väntade i taxin och de som stod inne på matstället och väntade på sin mat kom man i alla fall iväg och så småningom hem till hotellet.

Hungern var som sagt påtaglig, och de som inte köpt något käk gick mot pizzerian man käkat på under gårdagskvällen, men den var givetvis stängd, vilket nog inte var så konstigt i och med att klockan var 2 vid det här laget. Men besvikelsen var stor då det på Google Maps stod att den skulle vara öppen dygnet runt. Besvikelsen var även stor för de som handlat käk, Boch åt visserligen upp sin kebab, men Richie och Pregnant åt inte upp sina burgare och pommes pga. undermålig smak och kvalitet. Daloo löste den värsta hungern genom att köpa en twix i hotellreceptionen, men Boch gick steget längre genom att beställa en (dyr) pizza på hotellet, och dessutom en öl till den (betänk nu att beer free hours inletts). Men man ska även komma ihåg att Boch druckit en pint uppe hela natten och han var därför inte lika trött som övriga. I samma veva slutade Daloos nyckelkort att funka, och Boch fick därför följa med upp för att öppna åt Daloo, vilket han visserligen hade gott om tid till då det tog väldigt lång tid att få den beställda pizzan.

Filmklipp


Så här ska man gå för att tre stycken samtidigt ska kunna kolla BoIS-match på en mobil.


Boch visar lite dansskills.Bilder


Scouting av ölhak.


Manchester var bitvis lite ruffigt.


Dagens första öl smakar alltid gott.


Kommentarer överflödiga.


En Guinness gör gott för magen.


Mikrobryggerier ligger ofta på lite udda platser.


Mmm.. beer.


Festivalkänsla inomhus är alltid najs.


Boch är het.


Ölen smakade kalas.


BoIS bortamatch mot Lund följdes via ettan play i mobilen.


På promenad mot nästa pub.


Gårdagens regn var utbytt mot strålande solsken.


Matchen följdes noga.


Bank of England???


Etihad Stadium skymtar i bakgrunden.


Turisten hade hade nog uppskattat den rustika fritösmöbeln.


Lunchbeställning och BoIS-tittande.


Vandrande bord.


I Engelska håller man alltid covid-avstånd, även innan covid ens fanns.


Snart dags för match. Derby City-United i Womens Super Leauge.


Richie fick inte lov att bära United-tröja på hemmaläktaren. Han fick order om att vända den ut och in...


Automatiska spärrar.


När det är damfotboll säljs det ingen bira...


Platserna kan man inte klaga på.


Det var rätt så välfyllt på läktarna.


Richie trotsade vakten!


City vann matchen med 1-0.


Mellanfest på hotellet.


Årets EA-öl avnjöts i pappmuggar.


Linslus?


Beer garden!


Socialiserande med det lokala klientelet.


Det är ofta tunga ämnen som avhandlas.


Clit är på G!


Gästlirare. 

© Engelska 2020