Sammanfattning dag 3

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Den långa lördagen satte sina spår på söndagsmorgonen, det var med andra ord (som vanligt) lite segt att komma igång. På dagens program var det planerat för att åka till Bolton och se derbyt i League One mot Bury, men detta gick om intet då Bury bara veckor före EA sparkats ut ur ligan på grund av dålig ekonomi. Clit hade tidigare under helgen lite planer på att köpa biljetter till sista dagens cricket, men det var varken han eller någon annan sugen på nu på söndagen. Folk startade dagen med att jaga rätt på lite frukost för att därefter checka ut från hotellet. Nåja, nästan alla gjorde så. Sjusovarna Pregnant och Richie prioriterade att sova längre och hann inte med någon frukost innan utcheckningen.

Första uppdraget för dagen blev därför att leta upp något ställe där sjusovarna kunde få lite frukost i sig. Det blev ett ställe som serverade grillade mackor med enorma mängder ost. Bättre bakiskäk får man leta länge efter! Efter frukosten för Pregnant och Richie var det dock dags att sätta igång den sista EA-dagen, darts och öl på tid fanns kvar att avgöra, liksom öltävlingen... I och med att söndagen även var hemresedagen och samtliga skulle upp och jobba på måndagen var det ingen som var sugen på att köra hårt, och det blev en riktigt lugn och behaglig dag vad gäller ölandet.

Första puben för dagen var en rekommendation från gästlirarna på Marble Arch från gårdagskvällen. Det var tydligen en av Europas minsta barer, och det var ett riktigt trångt ställe. Doften där innen var lite mysko, men det dög för att köra en runda öl på tid. Clit letade därefter febrilt efter ett ställe med dartstavla, och hittade ett vars bild på Google Maps hade en tavla, men väl där upptäcktes det att tavlan monterats ner. Clit hade senare under dagen bokat Flight Club, ett ställe som helt är fokuserat på darts; ett hightech-ställe som använder kameror för att automatiskt detektera var pilarna träffar och därmed automatiskt sköter poängräkningen. Men eftersom man inte hade något annat att göra chansade man på att det gick att få en tavla på Flight Club även ett tidigare pass, och det föll ut väl. Innan tavlan blev ledig hann man dock med en runda vatten på tid.

Efter lite uppvärming kördes dartsturneringen igång. Under tiden började Clit fundera lite på käk. Under hela EA hade hittills all mat käkats med händerna, nästan uteslutande stående, och Clit kom därför med förslaget att satsa på att äta någonstans med kniv och gaffel, sittandes! Daloo föreslog curry, men det var dåligt med sådana ställen i Manchester, och istället föreslog Clit ett brasilanskt ställe eller en buffé. Trots att Clit propagerade för det brasilianska stället blev det buffén som valdes. Konceptet på buffén var väldigt likt det som man kan hitta på Rose Garden i Sverige, dvs. mestadels olika former av asiatisk mat, men även med västerländska inslag. Det fanns även mongolisk barbecue och en rejäl efterrättsbuffé. På ett sånt här ställe skulle man kunna spendera ganska lång tid och fylla buken, men eftersom man hade ytterligare en tid bokad på Flight Club fick man försöka käka effektivt.

Någon som inte käkade effektivt var Richie. Han kände sig lite illamående inne på restaurangen och valde därför att avstå att käka och gick istället en runda på stan medan övriga käkade. Lite senare sammanstrålade man på Flight Club och spelade färdigt dartsturneringen. Därefter spelades det killer, ett dartsspel som går ut på att inledningsvis träffa ett förutbestämt nummer för att bli killer, och när man väl blivit det handlar det om att träffa de övrigas nummer och slå ut dem. Den första mästaren blev lite oväntat Pregnant, som kunde smyga med som en ofarlig spelare som inte gjorde mycket väsen av sig. Innan man lämnade Flight Club avgjordes även öl på tid, och slutligen stängdes även öltävlingen.

Clit skulle åka tåg hem till London, medan övriga skulle med flyget till Kastrup för vidare färd hem mot Skåneland. Clit föreslog att man skulle vandra gemensamt mot Piccadlilly Station, varifrån Clit skulle åka, där det antogs finna gott om taxibilar. Men Boch tyckte detta var onödigt och vinkade in en taxi precis utanför Flight Club, och hastigt och lustigt fick man ta farväl av Clit. Just den här taxibilen tog kort, men det funkade inte... Chauffören använde izettle och fick inte kontakt när Urin skulle försöka betala, och det slutade med att Urin istället fick vandra iväg och leta upp en bankomat och ta ut kontanter. England är ju i många avseenden ett U-land, och detta gäller speciellt de vanliga taxibilarna i Manchester.

Resten av hemresan gick sedan ganska smidigt, även om Pregnant började svettas lite när han hade stora problem med att få fram sitt boardingkort i mobilen precis innan han skulle passera genom boardingkortkontrollen. Ytterligare en EA kan därmed läggas till handlingarna.

Bilder


Morgonen den tredje dagen var tuff för somliga. Då behövdes det medikamenter.


Samling i hotelllobbyn på morgonen.


Vädret var strålande.


Med en morgonkaffe så var Urin på banan.


Pregnant behövde en morgonmacka.


Europas minsta bar?


Buffélunch. 

© Engelska 2020