Skogsmulle - Resultat

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

2022 var året då skogsmulle fick göra premiär i EA. Egentligen är det konstigt att en så stor gren som skogsmulle inte fått vara med tidigare, men nu var det alltså äntligen dags. Skogsmulle är en sport som uppfanns på stranden i Ängelholm för en herrans massa år sedan. Reglerna är enkla, sparka bollen så att den befinner sig i luften längre än din motståndare, men se för guds skull till att hålla dig inom spelplanen och kom inte ut i skogen och bli skogsmulle. Mer specifikt så ska man sparka bollen upp i luften. Tiden mäts från det att bollen lämnar foten till att den når marken. Skulle bollen först röra marken utanför spelområdet så åker man ut. Originalplanen var en glänta i skogen, och kom man utanför gläntan så var man i skogen och därifrån kommer begreppet skogsmulle.

Tävlingen under EA22 avgjordes på kvällen den sista hela dagen. Spelplatsen var inte given på förhand, utan man ägnade lite tid åt att leta upp en bra plats. Valet föll till slut på den gräsplätt där Richie bettat på att Daloo inte skulle hinna ta sig upp till en ek på 45 sekunder. Detta var en idealisk plats, i och med att den närliggande puben kunde stå för förfriskningar. Det som inte var helt idealiskt var att det saknades lämplig avgränsning, skogsmulle ska helst spelas så att spelplanen kommer i spel, dvs. så att det inte går att feta på helt okontrollerat. Spelplanen löstes dock genom att de fyra deltagarna som inte deltog i den aktuella matchen ställde upp sig som koner, som dels markerade spelplanens avgränsning, men även fungerade linjedomare.

Formatet för tävlingen var ett inledande gruppspel med följande slutspel. I gruppspelet avgjordes varje match i endast ett leg, medan slutspelsmatcherna avgjordes i bäst av 3 legs. I grupp A dominerade Clit och vann sina båda gruppmatcher mot Terror och Richie och tog sig därmed direkt till semifinal. I den andra gruppen gjorde Daloo detsamma mot Boch och Pregnant. Från kvartsfinalerna avancerade sedan Boch och Terror. Att notera härifrån är att Richie, denne bolltrollare, förlorade sin tredje raka match och därmed blev utslagen, detta får nog sägas vara tävlingens stora överraskning.

I semifinalerna satte sedan Boch stopp för Clits vinstsvit, medan Daloo förlängde sin genom att vända ett 0-1-underläge mot Terror. I finalen fortsatte Boch på inslagen väg och satte stopp för ännu en vinstsvit genom att slå Daloo med 2-0 och därmed ta hem den första skogsmulletiteln i EA-historien, och även slå den klassiska vinnarsparken. Tredjeplatsen kneps av Clit efter 2-0 mot Terror i tredjeplatsmatchen.

I och med segern gör Boch ett litet ryck i mångkampen och leder med tre poäng inför de två avslutande grenarna. I botten är Pregnant fast förankrad i botten med inga poäng.

Resultat

Grundomgång
Grupp A
Richie - Terror0-1
Clit - Richie1-0
Terror - Clit0-1
 
Tabell
1. Clit6 p
2. Terror3 p
3. Richie0 p
 
Grupp B
Boch - Pregnant1-0
Daloo - Boch1-0
Pregnant - Daloo0-1
 
Tabell
1. Daloo6 p
2. Boch3 p
3. Pregnant0 p
 
Kvartsfinaler
Boch - Richie2-1
Terror - Pregnant2-0
 
Semifinaler
Daloo - Terror2-1
Clit - Boch1-2
 
Tredjeplatsmatch
Clit - Terror2-0
 
Final
Daloo - Boch0-2


Poängutdelning

5 poäng Boch
3 poäng Daloo
2 poäng Clit
1 poäng Terror


Totalställning efter fyra grenar

1.Boch13 p
2.Clit10 p
3.Richie8 p
3.Daloo8 p
5.Terror5 p
6.Pregnant0 p


Filmklipp


Gruppmatch mellan Clit och Richie.Bilder


Boch känner på matchbollen.


I skogsmulle gäller det att hålla bollen så länge i luften som möjligt.


Clit med en lös öppningsspark.


Match mellan Clit och Richie. 

© Engelska 2020