Sammanfattning dag 1

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Äntligen var det dags för England Away igen. Efter två år med pandemi så var det åter fritt att resa igen, och som Engelskas medlemmar hade väntat. Årets resa började en torsdag eftermiddag med sedvanlig bönpizza, åtminstone för Daloo. Årets upplaga var i princip en kebabpizza med bönor, och den smakade som vanligt oerhört gott.

Årets deltagare var förutom Daloo, Boch, Pregnant, Richie och Terror, där den sistnämnda alltså gjorde EA-debut (givetvis tillkommer Clit i England också). Pregnant, Richie och Terror påbörjade sin resa från Landskrona, medan Boch och Daloo anslöt i Lund. Som vanligt strulade tågtrafiken (spårfel i Höör den här gången) och Daloo och Boch funderade på om man verkligen skulle vänta in tåget från Landskrona, men det valde man till slut att göra och det visade sig vara ett alldeles utmärkt val, eftersom det bjöds på bira från Landskronaresenärerna.

Resan fortsatte mot Kastrup där man fick spendera en hel del tid i den enormt långa kön till säkerhetskontrollen. Väl igenom hade man ändock en halv evighet att spendera i väntan på att flyget skulle avgå, eftersom det på skärmarna meddelas att planet är 30 minuter försenat. Här blev det dock lite missförstånd. Terror och Richie behövde fixa något att käka, och i tron att de bara skulle typ besöka pölsemannen så vandrade övriga och inhandlade öl. Men Terror och Richie tänkte inte så, utan de satte sig att äta pizza på en servering och beställde in både öl och gammeldansk. Men vad gjorde väl det, blev bara mer öl för Boch, Pregnant och Daloo.

När tiden närmade sig boarding så syntes fortfarande inte Richie och Terror till och det började bli lite oroliga miner hos övriga. Denna oro blev inte mindre när man såg hur lång kön var till passkontrollen... Men denna oro var obefogad, även om Terror och Richie anslöt med andan i halsen. Det hanns nämligen till och med lite top trumps innan ombordstigningen på flygmaskinen, spelet skedde dock med en reservlek för att inte avslöja vilka nya kort som ingick i den officiella leken.

På flyget förhandlades det om allokeringen av sovplatser på hotellet. Totalt hade 3 dubbelrum bokats åt fem personer, det fanns med andra ord en person som skulle få ett eget rum. Utgångspunkten var att detta rum skulle fördelas med lottning, men Terror var sugen på detta och gick därför med på att köpa det till sig (från början var det tänkt att HawkEye skulle med på resan och hans del av kostnaden hade ännu inte fördelats på övriga). Dessutom gick Terror med på att bjuda på en runda öl och chips på flyget, mycket uppskattat! Rumsfördelningen i övrigt lottades, Boch fick dela med Daloo och Richie med Pregnant.

Övriga aktiviteter på flyget var lottning de kommande grenarna i mångkampen. Boch slog på stort och beställde in en tapas-tallrik, och Daloo visade alkisfilmen på en surfplatta. Framme på Gatwick bar det sedan av med taxi mot Tunbridge Wells, där Clit numera bor. Resan företogs på idel småvägar där grönskan växte ända in till vägkanten. Taxichaffissen brydde sig dock inte om detta utan körde på som om det var värsta motorvägen.

Under kvällens gång hade det vilt debatterats om öltävlingen skulle startas under kvällen eller under morgondagen. De resande ville självklart dra igång tävlingen under torsdagskvällen, medan Clit som inte var sugen på att ansluta vid midnatt yrkade på att skjuta på starten till fredagsmorgonen. För att avgöra frågan drar man upp en del lite lustiga paragrafer från det officiella reglementet i en diskussion över WhatsApp. Summa summarum så var det 5 mot 1, och med ett klassiskt majoritetsbeslut blev det start på torsdagskvällen. Det visade sig senare i efterhand att Clit trott att de resande ville starta igång öltävlingen redan på Kastrup, medan han var okej med att tillåta en pints tjuvstart i England.

På Clits rekommendation tog man sig när man kommit fram till en öppen pub, The Bedford. Minuter innan last order lyckas man beställa en runda öl, och i egenskap av vice ordförande lät man Pregnant öppna öltävlingen. Morgondagens stora aktivitet var en pubcrawl, och den hade Clit planerat att starta på just The Bedford i och med att den öppnar redan kl 10. Bartendern säger dock att de inte öppnar förrän 12, så starten fick med andra ord planeras om.

Filmklipp


Öppning av öltävlingen. Då Clit inte var på plats fick Pregnant i egenskap av vice ordförande sköta det högtidliga öppningsanförandet.Bilder


Årets bönpizza - en kebabpizza med bönor.


Boch mötte upp på Lund C.


Richie hade längtat efter EA i tre hela år!


Årets nykomling Terror gick ut hårt med öl och gammeldansk.


Lite scary korridor på Kastrup.


Terrors första omgång top trumps.


Boch satsade på en tapastallrik på flyget (i brist på annat). Han var inte helt nöjd med den; den bestod bara av lite kex, ketchup och skinka.


Någon som däremot var nöjd var Pregnant. Var det kanske chipsen som han längtat efter?


Lottning av lottningsbara grenar genomfördes på flyget.


Visning av alkisfilmen. Kanske var man redan inne i dimman?


Framme på hotellet. Sängarna var inte direkt jämställda. 

© Engelska 2020