Sammanfattning dag 2

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Fredagens stora aktivitet var en pubcrawl i Tunbridge Wells. Clit hade filat på den här pubcrawlen länge och ägnat mycket tid åt att välja ut vilka pubar som skulle ingå. Han hade även helt förkastat att det skulle köras några deltävlingar i öl på tid under crawlen, det skulle nämligen inte vara någon stress. Ölen skulle avnjutas i lugnt tempo och det skulle finnas tid till att spela top trumps.

Pubcrawlen skulle börja klockan 10.00, och innan dess hade Clit föreslagit samling för frukost på ett litet café som drivs av en portugis vid 09.15. Småbarnsföräldrarna i gänget kunde dock inte hålla sig i sängen så pass länge, både Boch och Pregnant var uppe med tuppen och ute och handlade lite förfrukost.

Klockan 09.15 var alla utom Clit på plats vid frukoststället, han var med andra ord inte där de andra var. Det dröjde dock inte många minuter förrän han var på plats och man gjorde slag i saken och beställde frukost (andra frukost för en del). Medan man väntade på att käket skulle tillredas så spelades det lite top trumps. Clit passade på att introducera sin cask beer challenge. Han argumenterade för att vanlig öl på fat med massor av kolsyra inte fungerade så bra med magen, plus att cask beer var grejen här i södra England. Han utmanade därför samtliga att sänka 12 pint cask ales under dagens pubcrawl. Samtliga accepterade utmaningen.

Första puben var tänkt att vara The Bedford, men eftersom gårdagskvällens research gjort gällande att den inte öppnade förrän 12.00 fick Clit planera om och hitta en annan första pub. Valet föll på puben Framptons. Där startade man igång öltävlingen och spelade lite mer top trumps.

På vägen mot nästa pub stannade man till hos slaktaren eftersom Clit skulle köpa kött till den barbecue han planerade att bjuda på till lunch hemma hos sig. Slaktaren visade sig vara en riktig snackemoster som ägnade mer tid åt att tjöta än att förpacka kött. Vädret var dock underbart, så det gjorde inte så mycket att man fick stå ute på gatan och njuta av vädret ett tag.

Ett annat event längs vägen gick ut på att hitta så många grodor som möjligt längs en speciell väg. Skulle kunna bli en EA-gren i framtiden.

Clit hade noggrant valt ut lämplig val av öl på varje pub, men redan på andra puben så ville folk välja en annan cask ale än Clits rekommendation. Kanske var det för att ölen i fråga var en 3.6%-ig historia, sjukt taktiskt att välja sådan öl i öltävlingen! Den tredje puben var en pub med både darts och biljard, och Clit hade tänkt ut den som EA:s stammispub. Här körde man igång med gruppspelet i pubsportstävlingen, en kombination av darts och biljard. En anekdot från den här puben var att klockan på väggen gick fel och Pregnant gick efter denna när han konstaterade att han enligt öltävlingens regemente kunde ta sin andra fripiss för dagen. Daloo reagerade dock över att det saknades 4 minuter tills det gått en timme sen det senaste dassbesöket och meddelade detta till Pregnant när han kom tillbaka från dass. Pregnant hävdade att han skulle få den som en fripiss eftersom klockan gått fel, men Clit engagerade pubägaren och frågade om det var ett giltigt skäl att slippa straffet eftersom hans klocka gick fel. En skylt i puben sa att pubens första regel var att pubägaren alltid har rätt, och den andra regeln att första regeln även appliceras när pubägaren har fel. Med andra ord var hans ord lag i puben, men han valde att tillfråga en av stammisarna som direkt yrkade för straff, och så blev det också för Pregnant. Prejudikatet är alltså att man inte kan lita på klockor i pubar i öltävlingen, man har ett eget ansvar att ha koll på tiden.

På den här puben så spelade en del darts, en del biljard, medan andra bara satt och njöt av sin öl och atmosfären. Det var därför inte så konstigt att några drack snabbare än andra. Men att börja köpa mer öl kanske inte var den bästa idén, men det gjorde bland annat Pregnant som körde på ett tidigt ryck i öltävlingen med en extra pint cask ale. Han blev dock inte ensam med detta, men alla hängde inte på.

Nu var det lunchtid och dags att röra sig mot Clits hus. På vägen undrade Clit om man ville besöka ortens cricketarena, och det ville man givetvis. Den låg mycket mysigt med träd runt omkring, att vädret var sommarlikt gjorde inte känslan sämre. Väl hemma hos Clit blev det rundvisning i bryggeriet aka garaget samt inne i huset, och det hälsades även på Clits familj. Clit satte kranen i en keg med EAle, speciellt brygd för EA22 och drog sedan igång grillen. Clits son hade länge sett fram emot att coach Richie skulle komma och spela innebandy med honom och det fick han givetvis göra.

Det var ingen brådska hemma hos Clit utan man njöt av vädret, öl och grillat. När det gäller öl så anordnade Clit provsmakning av lite olika öl han bryggt, bland annat en sort som han kommande vecka skulle tävla med. Tidsplanen för pubcrawlen var inte stressad, men då hade Clit inte räknat med att stoppet hemma hos honom skulle bli så långt som det faktiskt blev. Och förmodligen var det inte bra för EA-deltagarna med fri tillgång till öl heller, särskilt inte i det varma och soliga vädret. Sent omsider kommer man i alla fall iväg från Clit och kan påbörja de sista nio pubarna.

Det var nu sen eftermiddag och en hel dags drickande började göra sig påmint, man är inte 20 år längre. De första pubarna gick bra med lite top trumps spel, men sedan spårade det ur. Pregnant fick betala för sitt tidiga ryck och fick kasta in handduken och ledas tillbaka till hotellet. Terror och Richie såg till att Pregnant kom i säng medan Clit ledde Daloo och Boch till sevärdheten Wellington Rocks, en samling stora stenar som man kunde klättra runt på. Detta gjorde också Daloo och Boch, en aktivitet som kanske inte var helt genomtänkt när de var lite lagom salongsberusade. Men allt gick bra och därefter var det dags för nästa pub dit övriga förutom Pregnant anslöt.

Minnena från resten av kvällen är lite mer fragmentariska. På en pub stötte man på en lång man som med sin längd påminde om Urin. Han var en trevlig prick som även bjöd på shots, vilket kanske inte var så taktiskt för pubcrawlen. Hela pubcrawlen klarades inte av, även om Boch och Richie körde vidare själva när övriga föll ifrån. Innan läggdags hanns det även med lite kebab för de som ville ha.

Filmklipp


Första ölen i pubcrawl:en och första officiella ölen i öltävlingen (med samtliga deltagare närvarande).Bilder


I väntan på Clit och frukost.


Frukost hos portugisen.


Boch och Richie är laddade för pubcrawl.


Intressant dass på första puben.


Bordet är laddat med den första rundan cask ale.


Äntligen dags att köra igång, både pubcrawl och öltävlingen (officiell start).


Lite top trumps-lir hinns nästan alltid med.


Inköp av saker att lägga på grillen.


Vädret visade sig från sin bästa sida.


Pregnant passade tidigt på att beställa in extra pints.


Den lokala cricketarenan var mysig.


Clit briljerade vid grillen.


Richie gav Clits bir ett gott betyg.


I väntan på käket.


Lite lagom runda under tofflorna var det dags att fortsätta pubcrawl:en.


Sista bilden på Pregnant innan det gick utför?


Clit ledde pubcrawl:en med bestämda steg.


Tillfälligt stopp vid hotellet.


Boch och Daloo har tydligen inspirerats av Titanic...


åAtt studsa runt lite på Wellington Rocks gjorde gott för Boch.


Härligt att njuta av en cask ale i det gröna gräset.


Årets gästlirare.


Så här långt in i pubcrawl:en började folk bli ganska slitna.


Så här glad blir man när man når sista puben.


Kvällen avslutades med nattamat. 

© Engelska 2020