Sammanfattning dag 2 (fredag)

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Den andra dagen började med tunga huvuden. Trots att det hela inte hade börjat förrän strax innan midnatt kvällen innan, vilket borde ha inneburit att mängden alkohol som hanns med att dricka var begränsad. Men tydligen var så inte fallet. Värst av alla fick nog ändå Bocken det, som inte hade möjlighet att ta ledigt, utan han fick stiga upp i ottan och jobba.

Planerna för dagen var att besöka Morrisons, för att inhandla mat och övriga förnödenheter (=öl). Som vanligt blev det mycket handlat, och tungt som attans att bära. Efter handlingen var planen att bege sig till en pub med biljardbord, för att börja biljardtävlingen. Någon sådan hittades inte i Wimbledon, utan istället satsades det på att hitta nån pub i Shepherds Bush, där kvällens höjdpunkt, toppmötet i Championship mellan Queens Park Rangers och Watford, skulle utspela sig. En något krånglig tunnelbaneresa dit (med typ en 2-3 byten mer än man egentligen behöver) är den första pub som hittas utan biljardbord. Men hur kräsen som helst kan man inte vara, den hade i alla fall öl, och ett bordtennisbord. Lite lir fick det allt bli.

Men trots allt var det biljard som skulle spelas, och därför letades det vidare. Och till slut hittas en biljardklubb inne på ett köpcenter. För att få komma in måste man lösa medlemskap, men många biljardbord och tillgång till bar var tillräckligt för att det skulle duga för Engelska. Då Bocken inte var närvarande var det inte möjligt att spela alla gruppspelsmatcherna, så när alla matcher som kunde spelats hade spelats var det lagom att röra sig från biljardklubben. I samband med denna härva dök också Bocken upp. Och han var hungrig, och förmodligen även resten av gänget, även om öltörsten förmodligen var större. Uppdelning skedde på två täter, Bocken, Urin och Pregnant satsade på Dånkan, medan Clit, Turisten och Daloo tog KFC (efter att Clit intygat Daloo att det fanns mat att få där utan kycklingben i). Det där med kycklingbenen gick visst inte helt att komma undan, då den hink med mat som inköptes på KFC innehöll just detta... Med käk i magen var det sedan läge att röra sig mot Loftus Road och match.

QPR var stora favoriter inför matchen, hade inte förlorat en enda match i ligan denna säsong, och det fanns stora förhoppningar om att Engelska för första gången i världshistorien skulle få bevittna en engelsk match live där hemmalaget vinner. Stora pengar hade satsats på just detta i bettingtävlingen också. Bocken var inte särskilt förtjust i det här med betting, och han satsade därför på en lite Kalle Anka-anktig strategi. Den började dock bra då hans bett på 900 EA-pund på att det skulle bli 4 eller fler mål i matchen gick in, hur det gick sen är dock en helt annan historia.

De flesta av deltagarna hade inga särskilt stora sympatier till något av lagen. Daloo gillade dock QPR, av någon okänd anledning, och hade därför matchen till ära köpt en matchtröja via eBay. Bocken å sin sida hade sina sympatier hos Watford, lite spänning låg därför allt i luften. Daloos inköp av matchtröja skulle visa sig vara ett bra drag, då den förmodligen var anledningen till att hela gänget utan problem tog sig för bi vakten in till hemmasupporterpuben precis bredvid arenan. Öl förtärdes, dass besöktes och stämningen inför matchen var på topp. I sann öltävlingsanda gick dock inte alla på dass, inte för att de inte var pissnödiga, utan för att de inte var sjukt pissnödiga, det var liksom möjligt att hålla sig ett tag till.

Väl inne på arenan blev det sedan ännu en öl innan det var dags för match. Bets hade lagts på mycket saker i matchen, bl.a. första hörnan, så det var fullt fokus hela tiden. Som vanligt i England finns det inga ståplatser, men de platser som Engelska hamnat på visade sig vara det i praktiken. Alla stod upp hela matchen, och sjöng! Sjukt najs! Tyvärr slutade matchen som det brukar när Engelska är på plats, 1-3... Bocken var dock nöjd.

Efter matchen var det sedan biljard som gällde igen, för att Bocken skulle kunna spela igen de matcher han missat. På vägen till biljardklubben blev det dock ett stopp på bordtennispuben igen. Klockan går nu fruktansvärt snabbt och när biljardspelandet är över för kvällen har tunnelbanan slutat att gå. Därför fick det bli buss hem. En snabbis för att köpa lite färdöl hanns givetvis med innan avresa. På bussen sätter sig en pratsjuk polack vid oss, och av ren solidaritet bjuds han på en öl, som han givetvis får sig tillgodoräknad i öltävlingen. Hemresan innebar ett bussbyte, och klockan var nu 01.55, dvs. 5 minuter innan beer-free-hours börjar. Att vänta 5 minuter var dock inget alternativ för Urin, Bocken, Clit och Daloo, pissen var sjukt behövlig.

Framme i Wimbledon tyckte Clit sen att det var dags för lite käk, och vad kan då passa bättre så här framåt nattkröken än lite curry? Det var i alla fall vad det blev, Bunny Chow närmare bestämt. En halv urgröpt limpa fylld med curry. Reaktionen bland deltagarna var blandad, men en sak var i alla fall säker, curryn skulle leda till flertalet dassbesök dagen efter.

Bilder


Humöret var inte på topp på morgonen; det fanns ingen frukost...


...bara att gå och handla på morgonkvisten (eller snarare framåt middagstid då Clit vaknat).


Hungriga och törstiga grabbar på väg mot Morrisons.


Not that bad, it´s good enough...


Turisten hade sett en dokumentär som sa att konserverma på Morrisons var av bra kvalitet.


Öl är vikitgt att ha hemma, särskilt under England away.


Bra erbjudande på öl, som alltid när Engelska är på plats. (Finns det måhända en koorelation?)


Dagens måltid innan den har blivit tillagad i ugnen. Sjukt jobbig att bära för övrigt, locket satt inte på ordentligt.


Trots det väldigt ineffektiva kassasystemet i England är kassörskorna glada, till skillnad mot Clit...


Dags för frukost I: Rostad macka med majonäs, ost och skinka.


Dags för frukost II: Öl.


Resans enda top trumps runda spelades denna dag, här skymtar bl.a. det nya kortet med Surprise. Vinnare i rundan blev för övrigt Daloo.


Pizzan smakade sjukt bra.


Betting inför kvällen match (ja, det är betting Turisten sysslar med på iPhone:en.


DJ Osama Spin Laden...


Bankomaterna sitter inte alltid i nån bekväm höjd, särskilt inte för Urin.


Många byten blev det på vägen till Shepherds Bush...


Ännu mer tunnelbana.


Bordtennis, nästa tävlingsgren i England Away?

Turisten funderar, kankse har han funnit lösningen till alla världsproblem.


Biljardspel. Lägg märke till att ingen redigering av bilden har gjorts, sjukt sum effekt med andra ord!


Puben precis utanför Loftus Road.


Engelska betar av ännu en PL-arena.


Sista ölen innan kickoff, i klassiska plastmuggar!


Match: Queens Park Rangers-Watford.


Mer biljard efter matchen (och mer öl).


Bunny chow:n gav blandade reaktioner.


En hel dags rännande i London ger lätt upphov till lite navelludd.

 

© Engelska 2020