England away 2007 - Straffläggning

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

De flesta engelska sporterna kategoriseras som riktigt "hitte-på" i Sverige, detta gäller dock inte fotbollen, särskilt inte för fotbollssupportrar som oss! Betydelsen fotbollen har för Engelska är obeskrivbar, vad hade vi varit utan den? Därför är det ganska självklart att den får vara med som en gren i tiokampen, om än nu bara i strafformat. Fotbollen kommer även i övrigt starkt influera vår resa, då vi antagligen kommer spendera en hel del tid med att följa matcher på pubar, spela på den i bettingtävlingen och framförallt livematchen Charlton-Sheffield United i Premier Leauge. Kickoffen till vår resa blir ju dessutom superettanpremiären för BoIS mot Enköping. Fotboll är helt enkelt vårt allt (och kanske ölet!).


Herr Urin - En riktig sambalirare

Format
Vi kommer som sagt att tävla i straffläggning, och det kommer att ske i en grundomgång med följande finalspel. I grundomgången möts samtliga deltagare en gång, och varje match kommer att vara en straffläggning av VM-format, fast där vi bara kör 3 straffar var, plus eventuella sudden-death-straffar. Resultaten sammanställs sedan i en serie där de fyra bästa går vidare till finalspel, ettan mot fyran och tvåan mot trean. I finalspelet körs dock autentiska VM-straffläggningar, med 5 straffar var.

Poängsättning
Fotbollen borde förtjäna hög poängutdelning, men då förmågan att utöva grenen skiljer sig enormt mellan deltagarna kan det bli lite väl lättförtjänade poäng för vissa. Därför är poängutdelningen följande:

Ettan får 5 poäng
Tvåan får 3 poäng
Trean får 1 poäng
Fyran får 0 poäng
Femman får 0 poäng

Favoriter
CH da Bock: Outstanding i fotboll i Engelska och klarar av samtliga positioner. Med denna erfarenhet i bagaget har han ett lugn och nerver till att vinna åtskilliga straffläggningar efter varandra. Även om han bor i England saknar han engelskt påbrå, vilket är positivt, England har ju åtskilliga gånger visat sin oduglighet när det kommer till straffavgöranden.

Stolle DaLoo: Black & White's gåsafotboll 2006, behöver det nämnas något mer? Totalt otippad kliver han in i finalen och avgör den med sina fyra mål i en match som slutar 4-0 till lag Fragglarna. En sådan striker har knappast synts till på IP:s grusplaner förut, och detta renderar definitivt i ett favoritskap för DaLoo.

Odds
CH da Bock1,50
Stolle DaLoo1,70
Clit Eatswood1,85
Jonta Urin3,40
Ivar the Pregnant24,90

 

© Engelska 2020