England away 2007 - Öltävlingen

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Öltävlingen är den tävling i tiokampen som har varit med längst, i och med att det var den enda tävlingen som hölls 2006. Var kommer då denna tävling ifrån? Jo, den förelslogs mest på skämt i en av många oseriösa diskussioner i vårat forum, och av nån anledning togs den på allvar och genomfördes 2006. Succén var ju given, den innehåller ju både tävlingsmoment och öl, men även i praktiken fungerade den väl. Vad folk än tyckte om den såg den till att folk var i stämning hela tiden, och framförallt gav den hela rean en röd tråd att följa. Regerande mästare är Stolle DaLoo, som vann tävlingen på att han hade sin blåsa i trim.

Regler
Öltävlingen har ett helt regelverk för att allt ska gå rätt till. En del förändringar har skett sen förra årets tävling.
Läs reglerna här

Vandringspris
Eftersom öltävlingen har en historia att luta sig tillbaka på finns det ett vandringspris för den som vinner denna deltävling i tiokampen. Detta är ett femliters minifat Krombacher som vinnaren får ha hemma i bokhyllan tills det är dags för nästa öltävling. Vinnaren får även rista in sitt namn i fatet och på så sätt föreviga sin bedrift.


Vandringspriset i öltävlingen

Poängsättning
Öltävlingen pågår under hela resan, till skillnad från övriga deltävlingar som pågår under en eller två dagar. Därmed ger den mer poäng till totalsammandraget. Poängen utdelas enligt följande:

Ettan får 10 poäng
Tvåan får 7 poäng
Trean får 5 poäng
Fyran får 3 poäng
Femman får 1 poäng

Favoriter
Stolle DaLoo: Som regernade mästare måste denna person nämnas. Är vida känd för sina bedrifter gällande öl och tenderar att aldrig ge sig. Har även en stor fördel i en relativt vältränad blåsa.

Jonta Urin: Var länge med och kämpade om att bli mästare 2006, men föll dels på klantighet, spillde ut en del öl, och på sin blåsa, som behövde tömmas alltför ofta. Tills i år ryktas dock att blåsan varit i hårdträning och viljan att vinna ska vara manisk.

Odds
Stolle DaLoo1,40
Jonta Urin1,80
CH da Bock5,90
Clit Eatswood9,00
Ivar the Pregnant25,00

 

© Engelska 2020