England away 2007 - Biljard

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Då det fastslogs att tävlingen under Englandsresan skulle utvidgas till en mångkamp var biljarden en av de självklaraste grenarna. Tillsammans med dart är det nog den mest förekommande sporten på pubar, och då Engelska värnar om sådana sporter är den en självklar gren. Vi vill dock påpeka att vi spelar den engelska varianten av biljard, kallad pool. I Sverige förekommer mest den amerikanska varianten, som har större hål och klot. Man skiljer enklast mellan varianterna på att pool har bollar endast i två färger (förutom svart) medan biljard har samtliga bollar i olika färger. Anledningen till att vi föredrar pool är att det krävs betydligt mer av spelaren, medan man i biljard kan vinna utan att "sikta ett dugg"!


Pool in action! (Från England away 2006)

Format
Alla möter alla en gång och resultaten sammanställs till en serie, där de fyra främsta går vidare till finalspel, ettan mot fyran och tvåan mot trean. Varje match spelas i bäst av tre omgångar. I matcherna gäller sedvanliga regler.

Poängsättning
Denna deltävling kommer att vara en endagarstävling men bygger en hel del på skicklighet, det motiverar därför följande poängutdelning:

Ettan får 7 poäng
Tvåan får 5 poäng
Trean får 3 poäng
Fyran får 1 poäng
Femman får 0 poäng

Favoriter
Clit Eatswood: Bor sen tre år tillbaka i England och spelar därmed en hel del pool. Visade under resan 2006 att han kan det här med att sätta kloten i hålen och får på grund av detta gälla som huvudfavorit.

CH da Bock: Kille med bollkänsla på mer än ett vis! Kan göra det mesta med en fotboll och bli därför inte förvånade om han överför sina kunskaper på biljardbollarna. Lägg även till att han sedan ett år tillbaka bor i England så har vi den störste utmanaren till Mr Clit.

Odds
Clit Eatswood1,40
CH da Bock1,70
Jonta Urin3,30
Stolle DaLoo4,20
Ivar the Pregnant17,00

 

© Engelska 2020