England away 2007 - Dart

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Dart var under England away 2006 en officiell tävling, som det dock slarvades en del med. Vi tävlade nämligen varje dag om att bli housemaster, som man blev om man vann över samtliga utmanare. Dart är för övrigt nog den största pubsporten, varje anständig pub har ju en darttavla hängandes i lokalen. Till och med professionell dart avgörs på krogen! För att få ut maximal effekt av vår deltävling i dart kommer samtliga matcher att avgöras under en och samma dag och finalspelet kommer att avgöras samtidigt som det visas Premier League-Darts på TV! Dart är inte särskilt vanligt på svensk TV, jag har bara sett det på Eurosport, men jag kan rekommendera er att kolla på det när det visas, det är nämligen en alldeles egen upplevelse!


Dart in action! (Från England away 2006)

Format
Först ett gruppspel där alla möter alla två gånger. Matcherna består av fyra omgångar, där varje omgång är en runda 301 med singel check-out. De fyra främsta går vidare till finalspel, ettan mot fyran och tvåan mot trean. I semifinalen spelas matcherna i 6 omgångar, varje omgång fortfarande 301 med singel checkout. Skulle de bli oavgjort, 3-3, körs en sudden-death omgång. Finalen spelas sedan i 6 omgångar, 501 med dubbel checkout, sudden-death om lika.

Poängsättning
Detta är en deltävling som kräver en del skicklighet och uthållighet, många matcher som måste vinnas för att man ska sluta som vinnare. Därför gäller följande poängutdelning:

Ettan får 7 poäng
Tvåan får 5 poäng
Trean får 3 poäng
Fyran får 1 poäng
Femman får 0 poäng

Favoriter
Clit Eatswood: Skryter vitt och brett om sin förträfflighet i denna gren. Har nyligen införskaffat nya pilar och detta ska ha lyft hans spel till en ny nivå. Nyligen påstod han även att han gjort sitt livs första 180 (tre trippeltjugo). Det enda som talar emot honom är det tryck han satt på sig själv, för allt annat än en Eatswoodseger vore skandal!

Ivar the Pregnant: Visade under en pubrunda i Malmö att han har förmågan att rå på Mr Clit. Tidigare tävlingar har han visat sig vara ganska värdelös, men kanske har det vänt? Lägg sen till att Pregnant kan det här med att hålla sig någorlunda nykter trots ett stort ölintag så seglar han upp som förste utmanare till darttiteln.

Odds
Clit Eatswood1,15
Ivar the Pregnant2,00
Jonta Urin2,20
CH da Bock2,40
Stolle DaLoo2,50

 

© Engelska 2020