England away 2007 - Ölhävningen

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Öl har alltid haft stor betydelse för Engelska och dess medlemmar, då en godare dryck nog omöjligen kan gå att finna. Detta visar sig givetvis i vår tiokamp, som innehåller två ölgrenar. Den första premierar mycket drickande och lite pissande, medan denna premierar den som kan sänka sin öl snabbast. Ölhävning i tävlingsform introducerades vid Engelskas julfest 2006, där Stolle DaLoo slutligen avgick med segern. Tävlingen blev en stor succé och därför får den även plats i tiokampens program. Öl är ju även något som är ganska populärt i England, och även där hävs det en del, vilket då rättfärdigar att vi håller en sådan tävling i England.

Format
Tävlingen är uppdelad under två dagar, med två hävomgångar per dag. Första omgången deltar alla,
och den som dricker upp sin pint långsammast slås ut. De fyra kvarvarande går vidare till nästa omgång, där samma regler tillämpas. Den andra dagen är det det således endast tre deltagare kvar, där först en slås ut innan det är dags för den stora finalen.


Ölhävning! (Engelskas julfest 2006)


Finalen mellan DaLoo och CH da Bock från Engelskas julfest 2006

Poängsättning
Då man inte behöver lägga ner så mycket kraft på tävlingen och den tid den upptar är ganska kort delas följande poäng ut:

Ettan får 5 poäng
Tvåan får 3 poäng
Trean får 1 poäng
Fyran får 0 poäng
Femman får 0 poäng

Favoriter
Stolle DaLoo: Måste alltid nämnas när det handlar om en tävling med öl. Men man kan ju också gå på resultatet från julfestens ölhävning, där DaLoo gick segrande. Även tidigare segrar i grenen gör att DaLoo måste ses som huvudfavorit i denna deltävling.

CH da Bock: Visade på julfesten upp en imponerande ölhävarkapacitet. Tog sig enda till final och var där bara någon enstaka sekund från att ha vunnit hela tävlingen. Har antagligen en del revanschlust och man ska nog inte bli alltför förvånad om han lyckas sno åt sig ölhävartiteln.

Odds
Stolle DaLoo1,40
CH da Bock1,60
Clit Eatswood2,50
Ivar the Pregnant3,10
Jonta Urin3,50

 

© Engelska 2020