England away 2007 - Top Trumps

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Top Trumps är ett väldigt intressant kortspel. Karaktärerna på korten har blivit värderade i olika kategorier och spelet går ut på att vinna stick genom att lägga kortet med det största värdet i den valda kategorin. Våra kort är specialgjorda för Engelska och innehåller förutom alla medlemmar t.ex. även BoISspelare och klassiska Black&White-medlemmar. Kategorierna samtliga är bedömda i är följande:
Number of stones: Vikt och stabilitet
Strength of ten: Ren råstyrka
Hard/Soft: Ungefär hur pass galen man är, kan spelas på två håll
Number of beers: Hur mycket öl karaktären dricker
Beer tolerance: Nykterhetsmått3 kort ur leken (Clit Eatswood, Lee Baxter och Ballo the bear)
Format
Varje vunnen omgång ger en poäng, skulle flera få lika antal stick delas poängen lika mellan dessa spelare. För övrigt finns det ingen fast gräns för hur många omgångar som ska hinna med att spelas, utan det får bli som det blir. Top trumps kommer antagligen att spelas en del under de dötider som uppstår, t.ex. vid väntan på flygplats och under bussresor.

Poängsättning
Då spelet är ganska turbetonat och inte kräver speciellt mycket skicklighet har top trumps tilldelats följande poängutdelning:

Ettan får 5 poäng
Tvåan får 3 poäng
Trean får 1 poäng
Fyran får 0 poäng
Femman får 0 poäng

Favoriter
Clit Eatswood: Att ta ut favoriter i en gren som denna är ganska svårt, men tidigare erfarenheter visar att Clit kan det här med kortspel.

Ivar the Pregnant: Av någon anledning lyckas han mestadels få oerhört bra kort. Lägg sen till att han känner leken väl, eftersom han är en av dem som spelast mest med den.

Odds
Clit Eatswood1,70
Ivar the Pregnant1,90
Stolle DaLoo2,00
Jonta Urin2,10
CH da Bock2,30

 

© Engelska 2020