England away 2007 - Rodd

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Alla har väl hört talas om det klassiska roddracet mellan Cambridge och Oxford? Något mer typiskt engelskt är nog svårt att finna! Detta är ju precis sådant som Engelska vill prova på för att öka det engelska medvetandet och att ha rodd som en gren i tiokampen var därför en självklarhet. Förutom själva tävlingsmomentet kommer rodden innebära en chans för oss att få njuta av en tur på floden. Är vädret fint kanske vi till och med tar oss en liten simtur!

Då grenen är ganska väderberoende finns risken att den inte går att genomföra under behagliga förhållanden. Som reservgren har vi då en annan engelsk klassiker, frågesport.


Den natursköna floden i Leamington

Format
Alla kommer att få ro en väl vald sträcka, som kommer att vara i storleksordningen 100-200 meter. Då roddbåten även har motor kommer starthjälp att ges. Under loppet måste roddaren själv hålla kursen, då rodret ska hållas rakt. Stänk på övriga deltagare i båten med årorna renderar i 10 sekunders påslag på tiden. Vid målgång har man chans att få ett 10 sekunders tidsavdrag också, genom att ta sig ett dopp i floden. Tiden ska inte berättas för roddaren förrän efter eventuellt bad, och bad med tidsavdrag är inte längre möjligt efter att man fått veta tiden.

Poängsättning
Tävlingen är visserligen ganska avancerad, men då den inte varar särskilt länge tilldelas den följande poängutdelning:

Ettan får 5 poäng
Tvåan får 3 poäng
Trean får 1 poäng
Fyran får 0 poäng
Femman får 0 poäng

Favoriter
Ivar the Pregnant: Mångårig erfarenhet inom det närliggande gebietet kanot. Har på grund av detta stor vana vid vatten och de svårigheter som kan uppkomma vid färd på detta medium.

Jonta Urin: Det finns nog egentligen ingenting som talar för att herr Urin ska vinna rodden, därmed finns risken att han är underskattad. Samtidigt så dyker det alltid upp nån skräll i stora tävlingar, se bara på Grekland i EM 2004 och Shaun Murphy i Snooker-VM 2005.

Odds
Ivar the Pregnant1,80
CH da Bock2,30
Clit Eatswood2,50
Stolle DaLoo2,60
Jonta Urin3,10

 

© Engelska 2020