Sammanfattning dag 3 (lördag)

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Med tanke på gårdagskvällens bravader skulle man kunna tänka sig att huvudena skulle vara sega på den tredje dagens morgon, men förvånansvärt var det inte så farligt. Kanske var det på grund av Bunny Chow:n? Dagen som just hade börjat var i alla fall fullspäckad med aktiviteter. En av resans absoluta höjdpunkter, Premier League-mötet mellan West Ham och Manchester City, stod först på programmet. Efter det planerades ett besök på Brick Lane för curry, och efter det den spännande dartstävlingen. Och som om inte det vore nog planerades det även för en rafflande runda monopol, både som tävling och uppvärmning inför söndagens pub crawl. Lägg här till att kvällen skulle sluta tidigt, för att inte ha någon negativ påverkan inför den stora morgondagen.

Fotbollen hade avspark klockan 15.00, dvs. klassisk lördagstid (16.00 svensk tid). Detta betyder att det inte fanns någon tid att spilla på morgonen, då en ganska lång tunnelbanetur till östra London och Upton Park väntade. Denna dagen gick det betydligt smidigare än turen dagen innan, och utan intermezzon lyckas Engelska ta sig fram till Upton Park. Eftersom det var matchdag var det mycket folk i rörelse, och speciellt fanns det gott om souvenirförsäljare. Turisten passade t.ex. på att köpa en West Ham-halsduk, och Clit lyckades pruta till sig en billig, trodde han i alla fall, West Ham-tomteluva. Tomteluva var officiell klädsel för morgondagens pubcrawl, frö Clit var det inte särskilt nödvändigt, då han redan hade en luva, men det var andra som inte hade, dessa tyckte dock priset var för dyrt.

Innan matchen var det givetvis läge att besöka nån pub i närheten av arenan, och så gjordes givetvis också. Stället var knökafullt och ölen serverades i plastglas, och det sjöngs och skrålades, stämningen var på topp. Efter en varsin öl var det dags att bege sig in på arenan. Upton Park (Boleyn Ground) visade sig vara ganska modern, då man vid inpassering fick läsa av streckkoden på biljetten, och gick allt väl öppnades luckan och man kom in. Detta gick problemfritt för samtliga sex deltagare, där kan man snacka om idiotsäkert system! Matchen innebar som vanligt öl, betting och problem med att hålla sig från att besöka dass under själva matchen. Även här blev det ståplats hela matchen, vilket är ganska anmärkningsvärt, särskilt på en PL-match. Sjukt najs var det i alla fall. Lika najs gick inte själva matchen, återigen drabbades hemmalaget av Engelskas förbannelse och fick inkassera en 1-3-förlust.

Efter matchen var det som tidigare nämnts Brick Lane som gällde. För att vänta ut den värsta rusningen till tunnelbanan blev det först ett pubbesök. Då West Ham förlorat reades nu tomteluvorna ut, och bl.a. Urin köpte en för halva Clits nedprutade pris, vilket gjorde Clit lite surmulen då en som han trodde bra affärr visade sig vara en ganska dålig... Efter puben styrdes kosan mot tunnelbanestationen, och där fick man uppleva hur det ser ut när över 30 000 åskådare ska ta sig hem... En sjukt lång kö, och då snackar vi verkligen sjukt lång kö, ringlade sig från stationen. Det var inte läge att ställa sig och vänta i den, men Clit hade gjort sin läxa och visste att grannstationen East Ham låg inom promenadavstånd. Därför påbörjades en vandring ditåt. På vägen lyckas man till och med hitta en buss ditåt, och glatt hoppar man på den. Vad man inte räknat med är att den kör saktare än man tidigare gick, på grund av alla bilar som är på väg att ta sig hem från matchen. Endast ett par stopp efter bordningen av bussen blir det därför avstigning och åter promenad. Törsten på öl är därför numera stor och därför blir det stopp för ett inköp av lite dryck, denna gången blev det Red Stripe. En incident med en offentlig toalett (det gick inte att gå in 4 personer samtidigt) nås stationen och resan mot Brick Lane kan äntligen påbörjas. Vid West Ham-stationen var det för övrigt inte längre någon kö, åtminstone inte inne på perrongen...

Innan letandet efter ett schysst curry-ställe inleddes gjordes en lite rekrunda inför morgondagens pubcrawl. Bl.a. var lämplig pub kring Fenchurch station lite oklar, men ett lämpligt ställe hittas som tur är. Klimatet på Brick Lane visade sig vara precis som vanligt, dvs. väldigt många som rycker och sliter i en för att man ska gå in och käka på just deras ställe. Årets erbjudande som till slut lyckades locka in Engelska var 20 % rabatt på maten och vars två gratis öl. Helt okej deal faktiskt. Måltiden förlöper relativt smärtfritt, förutom för Clit som får sin öl vält över sig av servitören. Han är dock inte alltför bitter, då hans halvdruckna uthällda öl byts ut mot en ny fräsch hel pint.

Klockan börjar nu bli mycket, åtminstone om man har som mål att hinna med allt Engelska har tänkt sig innan midnatt. Ett tappert försök görs dock och tunnelbanan tas tillbaka till Wimbledon. I Bockens garage blir det dartstävling, men alla satsar inte på darten utan går mer på att kröka järnet. Ta det lugnt inför morgondagen var det få som tänkte på. Med dessa förutsättningar i åtanke var det kanske inte så konstigt att kvaliteten på dartstävlingen blev ruskigt dålig. Efter mycket om och men blir den slutligen genomförd, men då klockan nu passerat midnatt och en krävande pubcrawl väntar dagen efter beslutas det för att stryka monopol ur tävlingsprogrammet, och istället satsa på att få mer sömn.

Bilder


Frukost och betting.


Clits juldekorationer bestod av en plastgran dekorerad med en mankini.


Bocken var givetvis laddad när det väntades fotboll.


"Så här mycket tycker jag om West Ham!"


Engelska i rulltrappa.


Bocken, dagens disabled person.


Tydliga anvisningar är bra för Engelska.


Mycket folk i röerlse i trakten kring Upton Park.


Inga kommentarer...


Obligatoriskt souvenirstånd en matchdag.


Upton Park skymtas.


Till vår stora förskräckelse stöter vi på detta vedervärdiga klistermärke. Det måste förstöras!


Sönderrivet. Check!


Engelska på plats utanför Upton Park.


Uteserveringen (nja, kankse inte riktigt utomhus) på puben som besöktes precis utanför Upton Park.


Stämningen hade infunnit sig på puben innan match.


Gott om folk inne i Upton Parks katakomber.


Engelska har gjort insittning på läktaren.


Match: West Ham-Manchester City


Gräsklippningen på Upton Park känns något ineffektiv...


Öl efter matchen.


Partybuss!


Engelskas genväg blev förmodligen en senväg, men den ledde åtminsotne till lite sightseeing och öl.


Clit agerade bookie och anordnade spel på vem som skulle sätta sig mellan honom och Bocken. Rätt svar blev att ingen vågade sätta sig. Bl.a. spealde Bocken på att en snygg blond kvinna i 25-årsåldern skulle sätta sig där...


Turisten med Tower of London i bakgrunden.


Scouting inför morgondagens pubcrawl: Fenchurch station.


Curry på Brick Lane.


Ja, Engelska var verkligen på plats på Brick Lane.


Smoking? Nä, det är detta som Urin klär sig bäst i!


Darts!

 

© Engelska 2020