Biljard - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Näst efter darts är nog biljard den gren som har mest prestige. Grenen är som klippt och skuren för att få vara med i tiokampen, eftersom den nästan alltid måste utföras på puben, vilket innebär att det finns tillgång till högklassig öl! Formatet på årets tävling var likadant som föregående år. Lottningen gjordes precis som darten på flyget till England. Förra året bildades en dödens grupp, men det kan man inte säga att det blev i år.

Favoriter i årets tävling var Clit och Da Bock, som dominerade förra årets tävling. Mest sugen på att vinna av dessa två var nog Clit, som snöpligt fick stryk i finalen förra året, och redan misslyckats i biljardtävlingen i år. Bocken å andra sidan har för första gången i EA-historien stött på lite motgångar, efter fiaskot i dartstävlingen, kanske darrade han därför lite inför denna biljardtävling. Gruppspelet avgjordes utan några större skrällar, med Clit och Bocken som segrare i varsin grupp. Det som skulle kunna betecknas som skrällar är att Daloo och Tourist spöade Urin respektive Pregnant, men dartstävlingen visade ju klart och tydligt att båda var på gång och därmed kanske det inte var någon skräll. I kvartsfinalerna gick det som det brukar för Daloo i biljardtävlingarna, dvs. han blev utslagen. En som däremot inte brukar få lämna tävlingen i detta skede är Urin, som i alla biljardtävlingar under England Away har nått minst semifinal, men i år slutade det alltså med ett praktfiasko. I semifinalerna blev det sedan en väntad seger för Clit mot Turisten, medan Bocken överraskande fick stryk mot Pregnant, som efter idel förluster i gruppspelet vaknat till liv när det drar ihop sig till slutspel.

Stor favorit i finalen var Clit, men det skulle visa sig bli Pregnant som drog det längsta strået. Orsaken till denna vinst skulle kunna tillskrivas Fru Fortuna, eller helt enkelt bara oförmåga hos Clit, för expertkommentatorerna är rörande överens om att Pregnant nog inte förtjänade segern rent spelmässigt, typ som Grekland i EM 2004. Som tur är är det inte expertkommentatorerna som avgör biljardtävlingar under England Away, och detta gjorde att Pregnant äntligen fick knipa en grenseger som huvudsakligen inte innefattar tur. Mest intressant med finalmatchen var annars att det är den mest filmade i England Aways historia, nästan varenda stöt i det sista framet finns bevarad för eftervärlden! Spana in videon nedan!!! I tredjeprismatchen åkte Bocken på ännu en svidande förlust, och Turisten följde upp segern i dartstävlingen med en fin tredjeplats i biljard.

Resultat

Grundomgång - Grupp A
Urin - Clit0-1
Urin - Daloo0-1
Clit - Daloo1-0
 
Tabell
1. Clit6 p
2. Daloo3 p
3. Urin0 p
 
Grundomgång - Grupp B
Pregnant - Tourist0-1
Pregnant - Da Bock0-1
Tourist - Da Bock0-1
 
Tabell
1. Da Bock6 p
2. Tourist3 p
3. Pregnant0 p
 
Kvartsfinaler
Daloo - Pregnant0-1
Tourist - Urin1-0
 
Semifinaler
Clit - Tourist2-1
Da Bock - Pregnant0-2
 
Tredjeplatsmatch
Da Bock - Tourist0-1
 
Final
Clit - Pregnant1-2


Slutställning

1.Pregnant
2.Clit
3.Tourist
4.Da Bock
5.Daloo
5.Urin


Poängutdelning

5 poäng Pregnant
3 poäng Clit
2 poäng Tourist
1 poäng Da Bock


Totalställning efter tre grenar

1.Daloo8 p
1.Clit8 p
3.Tourist7 p
4.Pregnant5 p
5.Da Bock4 p
6.Urin1 p


Filmklipp


Ett klipp från biljardtävlingen.


Pregnant sätter den svarta och vinner ett frame i finalen mot Clit.


Större delen av det sista och avgörande framet i finalen mellan Clit och Pregnant.Bilder


Clit in action, med vakande ögon från Ivar. Att dessa båda senare skulle mötas i finalen var det inte många som väntat sig.


Trots att Pregnant kör en intressant stil i biljard var det cricketen på TVn i bakgrunde som tilldrog sig allas uppmärksamhet.


En del folk på puben kan ha blivit irriterade på EA-deltagarna då de inte tilläts använda biljardbordet på väldigt länge.


Ingen biljardtävling utan en varsin pint!


Turisten: "Jag hade spöat dem alla!"


En som gillade att krita kön var Turisten, som gjorde detta i tid och otid..


Clit spanar efter ett bra läge.


Inte heller Turisten lyckas charma övriga pubbesökare, forboll är tydligen intressantare.


Fighting face!


Clit, dagen till ära klädd i Jonas Olsson-tröja, i färd med att stöta.


Då det var regnavbrott i cricketmatchen mellan England och Indien på närliggande Oval fylldes puben med åskådare från denna match, och kanske var det någon av dessa som följde denna stöt av Pregnant.


Pregnant förbereder för finalens sista frame I.


Pregnant förbereder för finalens sista frame II.


Urin hade höga förväntingar på finalen.


Clits självförtroende var enormt genom hela matchen.


Urin filmade stora delar av finalen.


Dagens 10 000-kronors fråga: Vad tänker turisten egentligen på här?

 

© Engelska 2020