Pubcrawlscluedo - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Årets riktiga nyhet var pubcrawls-cluedo. Storyn var den följande: DCI Rory Kaufhold utreder mordet på Jonta Urin. I samband med en herrejävlars pub crawl sommaren 2013, där endast Rory själv har någorlunda minne kvar, försvann vår gode vän och före detta EA resenär Reverend Urin (Green), för att aldrig mer ses igen...

Det står nu klart att ett mord begåtts, men Rory ensam kan inte lista ut hur det gick till. Följande suspects kallas därför för att än en gång mötas upp i Wimbledon Village:

Doctor Daloo (Black)
Colonel Tourist (Mustard)
Professor Pregnant (Plum)
Miss Clit (Scarlett)
Mrs HawkEye (White)
Mrs Bock (Peacock)
Reverend Urin (Green) (kan ju givetvis inte deltaga, men kan ha begått självmord)

Rory har även hittat följande mordvapen utspridda i området:

Revolver
Knife
Wrench
Rope
Lead Pipe
Candlestick
Bean pizza

Och har kommit fram till att mordet skett på ett av följande lokala vattenhål:

The Swan
The Crooked Billet
Hand in Hand
Fox & Grapes
Rose & Crown
The Firestables
Dog & Fox

Problemet är att mer än så vet ingen! Brakfyllan var så rejäl att ingen kommer ihåg vem, hur eller var mordet skedde, inte ens mördaren själv. Alla kommer dock ihåg en person, ett vapen och en pub som det INTE var. Denna information delar de misstänkta inte gärna med sig, men Rory tror sig ha listat ut ett format där mordet kan lösas ändå. Yrkespolis som kan är bryr han sig bara om att få sin reward, och har därför lovat att den som löser mordet får en mindre summa och är garanterad att gå fri. För att se till att folk pratar kommer kan även se till att samtliga misstänkta konsumerar lämplig mängd alkohol.

Så under pubcrawlen kan vi förhoppningvis äntligen svara på frågan... Vad hände med Jonta Urin?

Ja kära kamrater, det är alltså dags för ännu en bordsspels-klassiker att utövas i öldrickarformat. Vi snackar så klart om världspremiären på Pub Crawl Cluedo!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cluedo

Formatet höll sig ganska likt originalet, och följande regler gällde:

 • Alla deltagare tilldelades ett kort i varje kategori utav Rory (som även i år gästlirade på pubcrawlen). Han behöll en person, ett vapen och en pub, som alltså representerade mördaren, mordvapnet och mordpuben. Detta gömde han undan.

 • Den klassiska Wimbledon Eight (W8) rundan följs, fast i lugnare tempo, och på varje ny pub kan deltagare välja att inte dricka, ta en halvpint eller ta en pint. Med öl i hand tar alla plats runt bord (eller i stående cirkelformation).

 • En pint ger deltagaren rätt att göra en accusation ("It was Doctor Daloo, with the Knife, in The Dog & Fox"). Vi går som klockan runt bordet och ifall någon har något av de nominerade kortet, så måste ett sånt kort visas privat till the accusator (men andra får inte se det). Har man inget kort så går det vidare till nästa runt bordet, tills dess att ett kort visats. Visas inget kort, måste man själv visa ifall man har kortet själv (lite rävspel), annars är det ju så att man löst mordet! Casha in tre EA poäng och titeln som Engelska's första Cluedo mästare!

 • En halvpint ger deltagaren rätt att göra en inquiry ("Was it Mrs HawkEye, with the Rope, in The Swan?"). Det funkar som ovan men man kan inte vinna. Är man så klumpig/oturlig att man löser mordet, så åker ut man ut och övriga deltagare börjar om från början (med tre kort mindre som visas till alla). Detta är nog främst en taktik för att få lite billig information i början.

 • Dricker man inte får man inte göra varken en accusation eller inquiry, men man måste deltaga i cirkeln och visa sina kort till andra. Denna taktiken är därför för de som satsar på att behålla sin hjärnkapacitet - man kan ju fortfarande lista ut en hel del baserat på att lyssna på andras frågor och hålla koll på vem som stoppar cirkeln.

 • Alla inquiries görs före accusations. Den som dricker snabbast upp har rätten att gå först (vilket innebär att när det närmar sig upplösning kan det hjälpa att vara kvick med hävarmen).

  Innan crawlen och tävlingen startade ändrades reglerna för att göra en inquiry. I likhet med originalreglerna fick man här inte välja platsen, utan man var tvungen att välja den platsen man befinner sig på. I originalspelet vandrar man runt på en spelplan och eftersom alla inte är på samma ställe hela tiden fungerar det bra där, men här blev det däremot pannkaka eftersom alla hela tiden var på samma pub. På första puben där samtliga drack halvpints lyckades alla lista ut vem som hade startpuben The Swan och en del andra saker. I efterhand visade det sig att delar av dessa slutsatser var dragna på felaktiga grunder då Pregnant, som var den som hade The Swan och stannade upp alla inquiries, inte visade The Swan-kortet för någon! Redan till andra puben ströks dock denna regel.

  På första puben diskuterades regler för hur och när man var tillåten att anteckna saker. Clit drev igenom att var och en fick anteckna fritt, men under utfrågningsrundan var det inte tillåtet att skriva något. Man var med andra ord tvungen att komma ihåg allt som hände under hela rundan innan något kunde antecknas.

  Clit var den som snabbast började lista ut vad som egentligen hade hänt och var inte sen med att berätta detta för de övriga. Bocken, som hade satsat alla sina EA-pund på en kombination av mördare, vapen och plats till 216 gånger pengarna och visste att han bettat fel, ville å andra sidan få rundan ogiltigförklarad och därmed omstartad så att ny mördare osv. kunde dras och därmed en chans för att få sitt bet att gå in. och så kanske han ville irritera Clit lite! Genom att kombinera sin egen kunskap med Clits gissningar lyckades han därför pricka in rätt kombination med en inquiry (precis före Clit skulle avgöra med en accusation, kom ihåg att inquiries går före accusations!) och därmed starta om spelet. Priset han fick betala var att han själv inte fick vara med i omstarten. Det visade sig sen att han trots denna manöver inte lyckades få in sitt bet.

  Omstarten av tävlingen gjorde att pub crawlen drog ut på tiden och den fick avslutas på en pub som inte ingick i W8. Turligt nog var detta Witherspoons i Wimbledon; turligt i den bemärkelsen att här var ölen väldigt billig i förhållande till de övriga pubarna. För att få slut på spelet behövde man i slutet inte ens dricka för att få göra accusations, och det blev pga. detta lite diskussion mellan främst Daloo och Clit hur ordningen för rundan nu skulle bestämmas. Slutlig vinnare blev i alla Daloo, och mördaren visade sig vara Miss Clit med en revolver på Dog & Fox.

  Resultat

  Vinnare:Daloo


  Poängutdelning

  3 poäng Daloo


  Totalställning efter tre grenar

  1.Tourist10 p
  2.Clit4 p
  2.Boch4 p
  2.Daloo4 p
  5.HawkEye3 p
  6.Pregnant0 p


  Bilder


  Clit var på glatt humör och nöjd med sitt uppfinnade av pubcrawlscluedo.


  HawkEye famlade i mörkret precis som nästan alla andra.


  Många najsa pubar besöktes.


  Rory gästlirade som spelledare och öldrickar åt HawkEye.


  Clit är säker på att han har lösningen!


  Daloo fick låna turistens hatt, och såg smälte genast in bland lokalbefolkningen.

 •  

  © Engelska 2020