Slantsingling - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Slantsinglingen är en gren som kom med i tiokampen som en nödlösning 2011. Den kanske inte gjorde en braksuccé, men i alla fall tillräckligt för att den skulle få vara med ett år till. Storfavorit i grenen var givetvis Pregnant, spelkungen (eller turkungen). Förra året tog han lätt hem segern, och allt tyder på att han skulle göra detsamma i år igen.

Formatet på tävlingen var det samma som förra året, dvs. ett inledande gruppspel där alla möter i alla i bäst om en singling. De fyra bästa går därefter vidare till semifinaler, som avgörs i bäst av tre singlingar. Finalen avgörs slutligen i bäst av fem. Sten, sax, påse används för att avgöra vem som ska få välja krona/klave, förutom i semifinalerna då tabellplaceringen avgör vem som får välja.

Tävlingen avgjordes på tåget hem från Liverpool och Premier League-matchen Liverpool-Wigan. Mot alla experters förhandstips åkte Pregnant ur tävlingen redan i gruppspelet, efter en underprestation som närmast kan liknas vid Sveriges hockeyfiasko mot Vitryssland i OS 2002. Dominant i gruppspelet var Bochen, medan Clit, Urin och Daloo fick göra upp i en tiebreak-serie för att få fram semifinalparen. I slutspelet lyste dock Bochens orutin igenom, han vann inte en enda slantsingling. Till final blev det istället Clit och Daloo som möttes, ettan och tvåan i sammandraget. Vinnare blev till slut Daloo. En avgörande faktor i finalen kan ha varit att Clit tappade lite av sin motivation när han tog sig till final, han var nöjd med att bara ha tagit sig dit. Som alla vet är detta ett allvarligt misstag i en koncentrationskrävande gren som slatsingling.

Resultat

Grundomgång
Boch - Urin1-0
Boch - Pregnant0-1
Boch - Daloo1-0
Boch - Clit1-0
Urin - Pregnant1-0
Urin - Daloo0-1
Urin - Clit1-0
Pregnant - Daloo0-1
Pregnant - Clit0-1
Daloo - Clit0-1
 
Tabell
1. Boch9 p
2. Clit6 p
2. Urin6 p
2. Daloo6 p
----------------
5. Pregnant3 p
 
Tiebreakeromgång
Urin - Clit1-0
Urin - Daloo0-1
Daloo - Clit1-0
 
Tabell
1. Daloo6 p
2. Urin3 p
3. Clit0 p
 
Semifinaler
Boch - Clit0-2
Daloo - Urin2-0
 
Tredjeplatsmatch
Boch - Urin0-1
 
Final
Clit - Daloo1-3

Slutställning

1.Daloo
2.Clit
3.Urin
4.Boch
5.Pregnant


Poängutdelning

5 poäng Daloo
3 poäng Clit
2 poäng Urin
1 poäng Boch


Totalställning efter nio grenar

1.Clit32 p
2.Daloo30 p
3.Urin18 p
4.Pregnant15 p
5.Boch10 p
6.Junior5 p


Film


Finalen mellan Clit och Daloo.

 

© Engelska 2020