Darts - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Darts är och har alltid varit en gren som är väldigt prestigefull att vinna, därför var det full satsning på denna tävling som gällde. Gruppspelet lottades på flyget till England och själva tävlingen avgjordes sedan på torsdagen och fredagen. Precis som förra året var det Bocken som stod värd för tävlingen. Hans sambo hade förbjudit spel inomhus, så därför avgjorde den utomhus. Två stycken mobiler fick stå för belysningen, och i den trånga gränden mellan Bockens hus och grannens var det endast tavlan som var upplyst, allt annat var mörkt (spana in videon nedan!). Storfavorit i årets tävling var givetvis Bocken, som efter två EA-deltaganden inte hade en enda förlust noterad i protokollen. Störste utmanare var givetvis Clit, som efter semifinalförlust mot Daloo förra året hade revansch att utkräva.

Gruppspelet gick ungefär som förväntat, de båda favoriterna tog sig enkelt vidare till semifinal, medan resten av deltagarna fick göra upp i kvartsfinalerna. Att Daloo slog ut Urin var en liten skräll, medan den andra kvartsfinalen på förhand skulle kunna sluta lite hur som helst. De riktiga skrällarna kom sedan i semifinalerna. Att Clit skulle förlora sin andra semifinal i rad mot Daloo var det nog ingen som hade väntat sig! Förra året var det en semifinal i ett leg, och då kan det lätt hända att favoriten åker på stryk. Men i år spelades semifinalerna i bäst av tre legs, och att Clit då åker ut i två raka måste nog ses som en av de största skrällarna i EA:s historia. Till Clits försvar ska nämnas att han nog satsade lite för mycket på öltävlingen denna kväll för sitt dartsspels bästa. I den andra semifinalen fanns det också en solklar favorit. Bocken som aldrig förlorat, mot Turisten som denna kväll drabbats av ett lätt illamående. Men som man säger, ju längre en svot blir, desto närmare att brytas är den, och detta var just vad som hände.

Finalen och tredjeprismatchen avgjordes på fredagen (övriga matcher hade spelats på torsdagen) under pubrundan i centrala London. Puben Porters Lodge var en riktig dartspub, och förutsättningarna för bra darts var kalasbra. Tyvärr bjöd sen finalen inte på någon större darts. Daloo darrade rejält ett tag mitt i matchen och hade stora svårigheter att ens träffa tavlan, och i detta läge såg det ut som att Turisten skulle gå mot en enkel 2-0-seger. Daloo ryckte dock upp sig och pressade Turisten enda in i slutskedet. Ser man till spänningen var det en sjukt bra match, ser man på snittpoäng per dart och antalet pilar som krävdes för checkout var det lingonserieklass... Vinner gör alltså Turisten, som tar sin första grenseger (öltävlingen borträknad) i EA-sammanhang. I tredjeprismatchen förlorade Bocken sin andra match i EA-historien av bara farten.

Resultat

Grundomgång - Grupp A
Clit - Daloo1-0
Clit - Pregnant1-0
Pregnant - Daloo1-0
 
Tabell
1. Clit6 p
2. Pregnant3 p
3. Daloo0 p
 
Grundomgång - Grupp B
Da Bock - Tourist1-0
Da Bock - Urin1-0
Urin - Tourist1-0
 
Tabell
1. Da Bock6 p
2. Urin3 p
3. Tourist0 p
 
Kvartsfinaler
Pregnant - Tourist0-1
Urin - Daloo0-1
 
Semifinaler
Clit - Daloo0-2
Da Bock - Tourist0-2
 
Tredjeplatsmatch
Clit - Da Bock1-0
 
Final
Daloo - Tourist1-2


Slutställning

1.Tourist
2.Daloo
3.Clit
4.Da Bock
5.Pregnant
5.Urin


Poängutdelning

5 poäng Tourist
3 poäng Daloo
2 poäng Clit
1 poäng Da Bock


Totalställning efter två grenar

1.Daloo8 p
2.Tourist5 p
2.Clit5 p
4.Da Bock3 p
5.Urin1 p
6.Pregnant0 p


Filmklipp


En presentation av årets dartsvenue.


Ett klipp från finalen mellan Tourist och Daloo.Bilder


Clit är fokuserad innan det är dags att börja tävla.


Bocken var het i grundomgången.


Två mobiler stod för belysningen, en av dem syns i nedre delen av bilden.


Clit "posar" för kameran, lägg märke till cricket-trät i bakfickan!


Daloo fokuserad inför ett kast.


Clit var som alltid en mästare på att räkna.


En bild tagen utan blixt.


Daloo är nöjd med sitt spel...


...men ännu nöjdare var nog Turisten!


När man åker på sin första förlust i darts i EA-sammanhang är det bara att dricka gravöl.


Finalen avgjordes på en dedicerad dartspub.


Turisten var laddad inför sin första dartsfinal.


Intresset för finalen var stort.


Bästa åskådarplatsen lyckades nog Urin lägga beslag på.


Turisten i aktion.


Najs score!


Elektroniska poängräknare fanns tillgängliga, det krävdes dock instruktioner ifrån personalen innan de båda ingenjörerna Daloo och Turisten lyckades dem...


Att båda deltagarna är kvar med dubbel 2 i en EA-final är ganska dåligt...

 

© Engelska 2020