Dice roll - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Årets nyhet bland grenarna var Dice roll, tärningsrullning. Deltagarna möttes i dueller, där de i fyra omgångar skulle prediktera vad ett tärningsslag skulle bli. De fick välja på att antingen gissa på ett, två eller tre olika utfall, men prickade de rätt med en gissning blev poängutdelningen 4 poäng, och 2 poäng om man gissade på två olika utfall, och slutligen en poäng med tre gissningar. Räknar man statistiskt på det är det mest lönsamt i längden att endast gissa på ett eller två utfall, då det i genomsnitt ger 0.67 poäng/runda, jämfört med 0.5 poäng/runda om man gissat på tre utfall. Med andra ord fanns det möjligheter att gambla i denna gren. Favorit på förhand var givetvis Pregnant, i och med att det handlade om en turgren.

Formatet för tävlingen var ett inledande gruppspel där alla mötte alla. De fyra bäst placerade i gruppspelet tog sig därefter vidare till semifinal, ettan mot fyran och tvåan mot trean. Som vanligt avgjordes hela tävlingen sedan i en final. Platsen för tävlingen var i kön in till Wimbledon-tennisen!

Gruppspelet dominerades av Daloo, som vann alla sina matcher. God tvåa var Turisten, som endast förlorade mot Daloo. Clit och Boch gjorde en varsin slät figur och fick lämna tävlingen efter gruppspelet. Efter uppvisningen i gruppspelet var naturligtvis Daloo favorit att ta hem tävlingen, men han lyckades inte hålla ihop nerverna och det slutade med en fjärdeplats. Kanske var det semin mot Urin som var nyckelmatchen, en jämn historia som fick avgöras efter förlängning. Stärkt av segern mot Daloo lyckades Urin även manövrera ut Pregnant i finalen och Urin blev därmed den första Dice roll-mästaren i EA:s historia. Segern tar även upp Urin i toppen av den totala tiokampen, och Pregnant tar med andraplatsen sina första poäng i totalen.

Resultat

Grundomgång
Boch - Daloo0-4
Clit - Urin5-0
Pregnant - Tourist2-3
Boch - Urin0-2
Clit - Pregnant3-4
Daloo - Tourist4-2
Boch - Clit8-2
Urin - Pregnant4-0
Boch - Tourist4-9
Pregnant - Daloo2-4
Urin - Tourist1-6
Boch - Pregnant0-2
Clit - Tourist2-2
Daloo - Urin2-1
Clit - Daloo2-3
 
Tabell
1. Daloo15 p+10
2. Tourist10 p+9
3. Pregnant6 p-4
4. Urin6 p-5
5. Clit4 p-3
6. Boch3 p-7
 
Semifinaler
Daloo - Urin2-3 e.fl. (2-2)
Tourist - Pregnant1-2
 
Tredjeplatsmatch
Daloo - Tourist1-3
 
Final
Urin - Pregnant2-1


Slutställning

1.Urin
2.Pregnant
3.Tourist
4.Daloo


Poängutdelning

5 poäng Urin
3 poäng Pregnant
2 poäng Tourist
1 poäng Daloo


Totalställning efter sex grenar

1.Urin20 p
2.Daloo16 p
2.Clit16 p
4.Boch10 p
5.Tourist7 p
6.Pregnant3 p


Filmklipp


Finalen mellan Urin och Pregnant.

 

© Engelska 2020