Fotbollscricket - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Den första grenen som avgjordes under England Away 2013 var fotbollscricket, eller kanske snarare fobollscricket-cricket. Grenen var en kombination av vanlig cricket och fotbollscricket. I den vanliga cricketen gäller det för slagmannen att samla så många runs som möjligt under ett begränsat antal overs, där resten av deltagarna är fielders. Fotbollscricket fungerar som en straffläggning, där en over motsvaras av 6 straffar. Straffläggaren, eller slagmannen, kan dock välja att lägga straffarna från lite olika ställen. Mål från straffpunkten ger 1 run, innanför halvmånen 2 runs, utanför halvmånen 4 runs och slutligen 6 runs om bollen slås i mål från ett område några meter utanför straffområdet. I fotbollscricket ska målvakten ses som bowler. Om målvakten limmar ett volleyskott från straffläggaren åker denne ut, detsamma gäller om målvakten räddar ett volleyskott upp i luften och någon av övriga fielders fångar bollen.

Fortmatet för tävlingen var att inleda med vanlig cricket, och sedan avsluta med fotbollscricket. Antalet runs från de båda grenarna räknas ihop och den som har samlat ihop flest vinner. På grund av tidsbrist kunde inte alla bowla mot alla, utan kompromissen fick bli att alla fick 3 overs cricket och 2 overs fotbollscricket. Detta innebar att alla fick möta alla som bowlers, vissa i vanlig cricket och vissa i fotbollscricket. Lottningen av battingordning och bowlerordning genomfördes medelst den officiella EA-tärningen på torsdagmorgonen i Clits kök. Då proceduren inte var ordentligt genomtänkt fick den korrigeras lite efter hand, men till slut blev i alla fall en ordning lottad.

Förra gången cricket stod på programmet i EA-sammanhang var 2009. Då åkte Daloo ut direkt på en så kallad "golden duck". Detta var ganska hårda regler och lite uppmjukning gjordes till i år: istället för att åka ut helt nollas endast overn som man är i. Detta betyder att det blir viktigt att spela säkert i slutet av en over om man har samlat in många runs. En annan nyhet var att wides skulle räknas som minusruns för bowlaren, för att tvinga folk att bowla säkert och inte chansa för mycket. Favorit i tävlingen bedömdes Clit vara, som alltid gjort bra ifrån sig i cricket och även är bra i fotbollscricket-momentet.

Resultat cricket

Batter: Daloo
Bowler 1: Boch2 . . . 2 .
Bowler 2: Urin4 2 1 2 wd 1 .
Bowler 3: Pregnantwd 4 2 1 wd . wd 2 wd 2
 
Batter: Pregnant
Bowler 1: ClitW
Bowler 2: Boch1 . wd . W
Bowler 3: Tourist1 1 wd 1 . wd 2 .
 
Batter: Boch
Bowler 1: Urin1 . . 3 . 1
Bowler 2: Daloo. W
Bowler 3: Tourist5 2 . wd wd wd 3 wd 4 .
 
Batter: Clit
Bowler 1: Tourist1 . 3 wd W
Bowler 2: Boch1 1 1 . wd 1 wd .
Bowler 3: Urin4 2 . . 2 . 2
 
Batter: Tourist
Bowler 1: Daloo1 . . . 1 1
Bowler 2: Pregnant1 . 1 wd wd . 1 .
Bowler 3: Clit. 4 . . 2 .
 
Batter: Urin
Bowler 1: Daloo. 2 . wd wd wd wd 1 1 4
Bowler 2: Clit. . 2 4 2 1
Bowler 3: Pregnantwd 1 . . 1 . 1
 
Totalt:
1. Daloo 2125 runs, 4 wides
2. Urin 1920 runs, 1 wide
3. Boch 1619 runs, 3 wides
4. Clit 1414 runs, 0 wides
5. Tourist 512 runs, 7 wides
6. Pregnant -25 runs, 7 wides


I ledning efter halva tävlingen är alltså Daloo, trots att han fick gå ut först av alla och batta. Efter en försiktig inledande over mot Boch började poängen sedan att ramla in. Lite smolk i glädjebägaren får nog ändå den sista overn som bowler anses vara, med 4 raka wides som bidrog till att dra ner scoren. Tvåa i tävlingen är Urin, som efter två bra overs tappade lite fart i sin sista over mot Pregnant. I botten hittar vi Tourist och Pregnant, som båda måste öva upp sina bowlingkunskaper, 7 wides håller inte på den här nivån.

I fotbollscricketen är det nu omvänd ordning som gäller, dvs. att Urin börjar och Daloo får möjligheten att spela på alla andras resultat.

Resultat fotbollscricket

Batter: Urin
Bowler 1: Boch1 1 . 1 1 .
Bowler 2: Tourist1 1 . 1 1 .
 
Batter: Tourist
Bowler 1: Boch. W
Bowler 2: Urin2 . . 4 . .
 
Batter: Clit
Bowler 1: Pregnant4 . . . 2 2
Bowler 2: Daloo. 4 2 . . .
 
Batter: Boch
Bowler 1: Pregnant. 4 4 . . .
Bowler 2: Clit. 4 4 . 4 .
 
Batter: Pregnant
Bowler 1: Urin. 2 . . W
Bowler 2: Daloo. . . . . .
 
Batter: Daloo
Bowler 1: Clit1 1 . 1 1 1
Bowler 2: Tourist1 1 1 4 4 .
 
Totalt:
1. Daloo 3721+16
2. Boch 3616+20
3. Clit 2814+14
4. Urin 2719+8
5. Tourist 115+6
6. Pregnant -2-2+0


Först ut var alltså Urin, och han körde stenhårt på taktiken att mjölka ettor (från straffpunkten). Med denna taktik tog han sig upp i ledningen. Den höll tills det var Clits tur, som körde lite mer på högpoängarna, och lyckas med denna taktik ta sig förbi Urin med en poängs marginal. Näste man på tur var Boch, som också körde stenhårt på en poäng, nämligen 4:or (det är ju 50/50 om den sitter eller inte!). Taktiken var rätt lyckosam och innebar en solklar ledning, 15 runs före Daloo, som därmed tvingas att sätta åtminstone någon högpoängare för att kunna vinna. Innan Daloo var dte dock Pregnants tur, men det var inte hanns dag... En wicket i första overn och sedan inte en enda run i den andra overn. När det väl var Daloos tur fick man återigen se taktiken med bara ettor, åtminstone till en början. För när Daloos score var uppe i 29, dvs. att andraplatsen var nådd, flyttade han ut bollen och började mata fyror. Märkligt nog lyckades taktiken, två fyror satt och därmed gick han om Boch med en poäng och tar hem den första grensegern. Snacka om dramatisk upplösning!

Slutställning

1.Daloo
2.Boch
3.Clit
4.Urin
5.Tourist
6.Pregnant


Poängutdelning

5 poäng Daloo
3 poäng Boch
2 poäng Clit
1 poäng Urin


Totalställning efter en gren

1.Daloo5 p
2.Boch3 p
3.Clit2 p
4.Urin1 p
5.Pregnant0 p
5.Tourist0 p


Filmklipp


En over från cricketen.Bilder


Bowlingbanan var perfekt, men övriga planen var sådär...


Benskydd och suspensoar användes.


Turisten verkar ha tappat lite fokus i fieldingen.


Clit går för en fyra i fotbollscricketen.


Clit har inte en chans att rädda.


Daloo levde farligt med en sådan hög straff!

 

© Engelska 2020