Fotbollsfussball - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Årets andra gren i sportkampen var fotbollsfussball, en kombination av straffläggning och fussball. Senaste mästaren i straffläggning var Clit och senaste fussballmästaren Urin, och logiskt sett fick dessa herrar därför gälla som favoriter.

Formatet för tävlingen var ett inledande gruppspel, där de fyra bästa gick vidare till slutspel. Varje gruppspelsmatch började med en straffläggning med vars 5 straffar och avslutades därefter med 5 bollar fussball. Slutspelet avgjordes sedan endast med fussball.

Straffläggningen dominerades av Clit, som satte alla utom en straff och endast släppte in 3, och Boch som också vann båda sina matcher. I den här grenen räcker det dock inte att vara bra på straffläggning eftersom det ska spelas fussball också. Detta visade inte minst Urin, som låg under i båda sina matcher efter straffläggningen, men vände på steken i fussballen genom att vinna den totalt med siffrorna 9-1. Efter uppvisningen från förra året var det dock ingen som var förvånad över detta, och de flesta kände nog på sig att det skulle hända då Bochs och turistens ledningar var lite för små. Turisten var visserligen ett oprövat kort i fussball, men det var ändå ingen som trodde på honom. I grupp A var det Daloo som rankades som den vassaste fussballspelaren, men här visade det sig att Clit spelat upp sig från förra året och tog hem gruppen genom att gå obesegrad genom fussballen också. Daloo lyckades dock slå Pregnant och fick därför åta sig bajsmackan att möta Urin i semin.

Slutspelet inleddes med en repris på förra årets bronsmatch, Clit mot Boch, och precis som förra året var det Clit som drog det längsta strået. Den andra semifinalen var sedan en repris på förra årets final. Det blev en jämn historia, som Urin till slut gick segrande ur. Det var dock inte med stora marginaler, då Daloo hade ledningen med 5-4 och alltså bara var ett mål från final. Det hör dock till att stora mästare höjer nivån när de blir trängda.

Tredjeprismatchen blev en slakt, en frustrerad Daloo efter finalmissen pulveriserade Boch totalt genom att vinna med 6-1. Finalen avgjorde sedan Urin genom att göra 3 snabba mål nästan direkt på avspark. Denna chockstart återhämtade sig inte Clit från, även om han spelade jämnt med Urin om man räknar bort alla de mål som föll inom 5 sekunder från avspark. Kan hans försvarare vara vakna redan från börja kan han kanske ge Urin en ordentlig match nästa år! Mästare blev alltså Urin åter igen, fortfarande obesegrad i fussball under England Away!

Traditionsenligt spelades även en jumbofinal där vispning var tillåten, den så kallade vispfinalen. Den spelades i år mellan Pregnant och Tourist, och vispmästare blev Pregnant för andra året i rad efter att ha vänt ett 0-1-underläge till en 3-1-seger.

Resultat

Grundomgång - Grupp A
Daloo - Pregnant6-3 (2-2)
Clit - Daloo8-4 (5-2)
Pregnant - Clit2-8 (1-4)
 
Tabell
1. Clit6 p
2. Daloo3 p
3. Pregnant0 p
 
Grundomgång - Grupp B
Boch - Tourist7-3 (4-1)
Urin - Boch5-3 (1-2)
Tourist - Urin4-8 (4-3)
 
Tabell
1. Urin6 p
2. Boch3 p
3. Tourist0 p
 
Semifinaler
Clit - Boch6-3
Urin - Daloo6-5
 
Tredjeplatsmatch
Boch - Daloo1-6
 
Final
Clit - Urin6-10
 
Vispfinal (jumbofinal)
Pregnant - Tourist3-1


Slutställning

1.Urin
2.Clit
3.Daloo
4.Boch
5.Pregnant
6.Tourist


Poängutdelning

5 poäng Urin
3 poäng Clit
2 poäng Daloo
1 poäng Boch


Ställning i sportkampen efter två av tre grenar

1.Daloo7 p
2.Urin6 p
3.Clit5 p
4.Boch4 p
5.Tourist0 p
5.Pregnant0 p


Totalställning efter fyra grenar

1.Clit12 p
2.Daloo11 p
3.Boch9 p
4.Urin7 p
5.Tourist5 p
6.Pregnant0 p


Filmklipp


Lottningen av gruppspelet.


Straffläggningen i gruppspelet mellan Boch och Urin.


Finalen mellan Clit och Urin.


Den traditionella vispfinalen mellan Tourist och Pregnant.Bilder


Clit var stensäker från straffpunkten.


Kanske visades det för mycket hud?


Boch trivs i alla grenar där bollar inblandade.


Clit på väg att mota en boll.


Fussball på Café Kick.

 

© Engelska 2020