Ölhävning - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Ölhävningen är en av de mest klassiska grenarna i England Away, då den har varit med i alla upplagor av den stora mångkampen. Upplägget har varierat genom åren, och för att fortsätta på detta spår kördes i år ännu ett nytt format. Vissa likheter med 2010 års tävling fanns dock, då ölhävningen även detta år genomfördes under en pubcrawl. Förra året kördes som en knockout-tävling, dvs. så att en deltagare slogs ut i varje runda, detta ändrades till årets tävling så att samtliga deltagare deltog i de tre inledande rundorna. Därefter sammanställdes en tabell, där varje placering i respektive deltävling gav poäng. De tre främsta i denna tabell avancerade till semifinal, och de två främsta i semifinalen fick äran att göra upp i en finalduell.

Videokapaciteten under en ölhävningstävling i England Away har aldrig varit bättre, och därför finns hela tävlingen förevigad på film. Tyvärr har kameratekniken inte alltid varit den bästa, och det kan därför vara lite svårt att avgöra exakta placeringar i de inledande tre omgångarna. Eftersom det var av största vikt att ett resultat togs fram under tävlingen, fick filmerna kollas av på plats och alla domarbedömningar är gjorda på detta sätt. En del av placeringsbesluten kan därför ifrågasättas i efterhand, men det är alltså inte så mycket att göra åt detta...

Grundomgång 1Resultat
1.Daloo 6 p
2.Da Bock 5 p
3.Clit 4 p
4.Urin 3 p
5.Tourist 2 p
6.Pregnant 1 p


Det som är kontroversiellt i denna runda är framförallt tjuvstarterna på Da Bock och Daloo, vilka förmodligen beror på att starten går efter en nedräkning som går att försöka tajma. Kanske hade en diskning ala Usain Bolt varit ett rättmätigt straff här? Vidare är det väldigt jämnt i striden om andraplatsen mellan Da Bock och Clit. Närmare granskning av videomaterialet stöder inte den gjorda bedömningen, och ett rättvisare resultat hade nog varit en delad andraplats.

Grundomgång 2Resultat
1.Clit 6 p
2.Daloo 5 p
3.Urin 3.5 p
3.Pregnant 3.5 p
5.Tourist 2 p
6.Da Bock 1 p


Denna runda innehåller ingen tydlig tjuvstart, men då det inte finns något bord tillgängligt ansågs en uppräckt hand vara lämpligt för att visa när man är färdig. Detta visade sig vara kontroversiellt... Striden om tredjeplatsen blev väldigt jämn, på plats gick det inte att skilja Urin och Pregnant åt och de fick därför dela på den, men i efterhand går det att rätt så tydligt se att Urin är snabbare färdigdrucken än Pregnant. När det gäller att räcka upp handen är Urin dock segare, medan Pregnant nästan har sin hand i luften innan han är färdigdrucken.

Efter två rundor är det Daloo som ligger i täten, tätt följd av Clit. Ett hopp ner i tabellen finner man sedan Urin och Bocken, som är de främsta kämparna om den tredje och sista finalplatsen.

Grundomgång 3Resultat
1.Da Bock 6 p
2.Pregnant 5 p
3.Urin 4 p
4.Tourist 3 p
5.Daloo 2 p
6.Clit 1 p


Sluttabell efter grundomgångarna
1.Daloo 13 p
2.Da Bock 12 p
3.Clit 11 p
--------------------------------------
3.Urin 10.5 p
5.Pregnant 9.5 p
6.Tourist 7 p
Jättetjuvstart på Pregnant, när Clits hand rör bordet under banken har han glaset två decimeter ovanför bordet. Även Bocken tjuvstartar, han har dessutom mycket närmare till munnen då han sitter ned på en stol. Hela tävlingens kyligaste manöver står helt klart Clittan för som dricker sin första klunk efter att alla andra är klara. Sammanfattningsvis blev det alltså Daloo, Bocken och Clit som tar sig vidare till semifinal.

SemifinalResultat
1.Daloo
2.Clit
------------------------
3.Da Bock


Semifinalen avgjordes en bra bit in i pubcrawlen, men det kan nog vara det enda som kan försvara Bockens val av öl, mörk öl i ölhävning är inte riktigt en höjdare. Fast å andra sidan var ju oddsen 50-50, antingen skulle Bocken gå vidare eller så skulle han inte det! Det går tydligt att se på videon att han åtminstone gör ett försök att vinna, men det blir för tungt med den mörka ölen. Man kan i alla fall konstatera att det blev en ganska enkel resa till finalen för Clit och Daloo. Som filmen visar har tävlingen i detta stadie övergått från halva till hela pints.

FinalResultat
1.Daloo
------------------------
2.Clit
En högklassig final med bra prestationer, vilket man dock inte direkt kan säga om kommentatorn (GOOOOOLLLLLLLLLL!!!!!!!!). Lite synd var det givetvis att finalen fick avgöras med plastglas, det förtar lite av känslan... Vinnare belv återigen Daloo, som nu ståtar med 4 av fem möjliga segrar i ölhävningen.

Poängutdelning

5 poäng Daloo
3 poäng Clit
2 poäng Da Bock
1 poäng Urin


Totalställning efter 1 gren

1.Daloo5 p
2.Clit3 p
3.Da Bock2 p
4.Urin1 p
5.Pregnant0 p
5.Tourist0 p
 

© Engelska 2020