Ölhävning - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Årets ölhävning genomfördes under pubcrawlen. En ny variant av “gruppspel” testades, där det gällde att vinna två pubar, dvs. dricka upp sin öl snabbast, för att kvalificera sig till semifinal. Formatet gav utrymme för ett tjuv och rackarspel, då det ger möjligheter att kvalificera sig till slutspelet utan att egentligen häva särskilt mycket, detta genom att hålla koll på motståndarna och bara dricka lite snabbare än de andra.

Vad som skulle drickas på varje pub avgjordes av den officiella EA-tärningen. Första puben blev en hel pint, och Daloo tog direkt kommandot i tävlingen genom att snabbdricka sin pint. Turisten ville inte vara sämre och tog hem andra puben. På den tredje säkrade därefter Daloo en plats i semifinalen. Pub fyra gick sen till Daloo, innan Clit vaknade till liv och plockade hem två raka pubar med sina specialiteter, Guinness och flaskbira. Inför den sjunde och sista gruppspelspuben stod nu Turisten och Urin på en seger var, och om Pregnant skulle ta hem den sista skulle alla tre gå vidare till semifinal. Chansen fanns alltså att ingen skulle slås ut. Med andra ord fanns det möjligheter för att göra upp sinsemellan hur hävningen skulle gå, Clit och Daloo drack utom tävlan så de kunde inte påverka resultatet. Men så blev det inte, både Urin och Turisten gick på full gas och den som var bäst var Turisten, som följaktligen knep den sista semifinalplatsen.

Semifinalen avgjordes med helpints, och det var inget snack om vilka som skulle ha finalplatserna. Clit och Daloo var i mycket bättre slag än Turisten, som fick nöja sig med tredjeplatsen i tävlingen. Till finalen visade sen tärningen att det skulle bli sunkig engelsk ale. Själva hävningen vann Clit, knappt men klart, men efter hävet upptäcktes att Clits tröja hade spilld öl på sig. Frågan restes därför om Clit möjligtvis hävt ogiltigt genom att hälla öl bredvid munnen. Videoreprisen försökte kollas, men Daloo som redan var rejält dragen kunde inte hitta den på videokameran. Daloo drog därför slutsatsen att filmaren (Urin?) misslyckats med att starta kameran, vilket var felaktigt då finalen finns filmad. Daloo hävdade att eftersom det inte fanns någon videorepris som evevtuellt kunde fria Clit skulle finalen gå om. Clit var självsäker på att han skulle ta hem även en omfinal och gick därför med på detta.

Omfinalen avgjordes med engelsk cider. Återigen var Clit snabbast, denna gången med en större marginal än i första finalen. Om det var någon som spillde denna gången var det dock Daloo. Sammanfattningsvis kan man säga att både Clit och Daloo höll en hög nivå genom hela tävlingen, men att Clit var den som hade klart bäst form och förtjänade att ta hem segern.

Resultat

Grundomgång
Pub 1:DalooFull pint lager
Pub 2:TouristHalv pint lager
Pub 3:Daloo (till semi)Halv pint starkbira
Pub 4:UrinHalv pint starkbira
Pub 5:ClitHalv pint Guinness
Pub 6:Clit (till semi)Flaskbira
Pub 7:Tourist (till semi)Full pint lager
 
SemifinalHel pint lager
1. Clit
2. Daloo
3. Tourist (utslagen)
 
Final 1Halv pint sunkig ale
1. Clit
2. Daloo
 
OmfinalHalv pint cider
1. Clit
2. Daloo


Slutställning

1.Clit
2.Daloo
3.Tourist
4.Urin


Poängutdelning

5 poäng Clit
3 poäng Daloo
2 poäng Tourist
1 poäng Urin


Totalställning efter sju grenar

1.Urin21 p
1.Clit21 p
3.Daloo19 p
4.Boch10 p
5.Tourist9 p
6.Pregnant3 p


Filmklipp


Semifinalen.


Final 1.


Omfinalen.

 

© Engelska 2020