Ölhävning - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Ölhävningen är en gren som varit med under alla år i England, men reglerna har i princip sett annorlunda ut varje år. I år kördes tävlingen i ett maratonformat under pubcrawlen. Grundidén var att det kördes ett “häv” på varje pub, och det gällde att undvika att komma sist, för då fick man en markering i blocket. Efter fem sådana markeringar var man utslagen ur tävlingen. Det var fler än EA-deltagarna på pubcrawlen, och Clit ville involvera dem i tävlingen. Han övertygade därför övriga EA-deltagare att de övriga tre crawlarna skulle få en roll i tävlingen, den gick ut på att om alla övriga druckit upp sina öl så fick alla EA-deltagare med öl kvar en varsin markering i blocket. Eftersom de övriga var tre till antalet argumenterade Clit för att de aldrig skulle kunna synnkrinsera sig med varandra och leda till någon verklig effekt. Det visade sig vara ett felaktigt antagande, för efter att ha gjort ett par misslyckade försök lyckades de lura på markeringar till samtliga EA-deltagare på en pub. Detta ledde till uppror, främst från Daloo som tyckte att det förstörde tävlingen, och hätska diskussioner med Clit. Till slut gick Clit motvilligt med på att slopa de övrigas inflytande i tävlingen, han fick dock in regeln som tvingade EA-deltagarna att bära älgmössan om de hamnade helt sist på någon pub.

Clit hade mer fokus på pubcrawlen och var därför den som fick lämna tävlingen först. Bochen var den som inledningsvis låg mest illa till, men han skärpte till sig när han nått fyra markeringar och såg till att Clit åkte ut först innan han tröttnade på tävlingen igen och åkte ut som näst förste man. Kvar i tävlingen återstod Daloo, Pregnant och Tourist, och nu blev det tävling på riktigt. Ingen ville åka ut i det här skedet. Det blev turisten som drog det kortaste strået och kvar till final blev därför Daloo och Pregnant.

Eftersom det var ett maratonformat på tävlingen fick även finalen dras ut lite och den kördes därför i bäst av tre. Första finalen kördes på Paddington station och Daloo tog hem den, om än med lite mycket spilld öl, och han tilldelades en varning inför de fortsatta finalerna för detta. Nästa match tog sen Pregnant hem och en helt avgörande drabbning väntade. De två första finalerna avgjordes med halvpints, men med en direkt avgörande final blev det hela pints. Och inte nog med att finalisterna fick köra på detta, alla övriga crawldeltagare hängde på! Pregnant visade sig vara starkast när det väl skulle avgöras och krossade Daloo i finalen och tog med detta hem sin första seger i ölhävning.

Resultat

Grundomgång
Pub 10:Clit eliminerad
Pub 11:Boch eliminerad
Pub 17:Tourist eliminerad
 
Final 1
1. Daloo
2. Pregnant
 
Final 2
1. Pregnant
2. Daloo
 
Final 3
1. Pregnant
2. Daloo


Slutställning

1.Pregnant
2.Daloo
3.Tourist
4.Boch


Poängutdelning

5 poäng Pregnant
3 poäng Daloo
2 poäng Tourist
1 poäng Boch


Totalställning efter två grenar

1.Pregnant6 p
2.Clit5 p
3.Boch4 p
3.Tourist4 p
5.Daloo3 p


Filmklipp


Final 1.


Final 2.


Tredje och direkt avgörande finalen.

Bilder


Älgmössan fick den som drack upp sin öl snabbast under gruppspelet.

 

© Engelska 2020