Ölhävning - Resultat och filmer

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Ölhävningen var nog den gren som hade den största favoriten. Förra årets tävling slutade oavgjort mellan DaLoo och Bocken, men eftersom Bocken inte deltog i årets tävling skulle bara DaLoo vinna. Men som i alla sporter är marginalerna oftast små, ett litet felsteg så kan allt gå åt helvete. Finalen gick av stapeln sista kvällen i England, efter en hel veckas hårt krökande. Skillnaden mellan kombattanterna var ungefär 10 liter öl, vilket kan ha gjort DaLoo mer sliten. Oavsett vilket vinner Clit en relativt klar seger, men studerar man filmerna noga ser man att det inte skiljer jättemycket. DaLoo stannar upp när han inser att Clit vunnit och njuter av de sista ölslurkarna.

Men fanns det något som tydde på denna skräll innan tävlingen. Jovisst, det fanns tecken. Eftersom Clit haltade omkring på kryckor nämnde han i förbifarten att han tränat lite på ölhävning, eftersom han antagligen skulle missa poäng i sportgrenarna. I kvalomgången var det dessutom helt jämnt mellan de bägge finalisterna. Och inför finalen väntade sig nog alla att DaLoo skulle ta hem det. Men det är ju oförutsägbarheten som gör tävlingar så populära. Men till nästa tävling kan ni vänta er en sjukt revanschsugen DaLoo.

Till skillnad mot förra årets ölhävning, som avgjordes i flera heat, bestod årets av endast två häv. Mest beroende på att den kom igång för sent under veckan. Första heatet var en kvalomgång där ettan och tvåan tog sig vidare till final, medan övriga placeringar blev de som deltagarna fick totalt i tävlingen. Pregnant skrällde lite genom att gå in som trea. Turisten hade sen inga som helst problem att slå Urin, som tillhör bottenskiktet i engelska när det gäller ölhävning. Hur det sen gick i finalen vet ni redan.

Slutställning

1.Clit
2.DaLoo
3.Pregnant
4.Tourist
5.Urin


Poängutdelning

5 poäng Clit
3 poäng DaLoo
2 poäng Pregnant
1 poäng Tourist


Totalställning efter åtta grenar

1.DaLoo30,5 p
2.Clit26,5 p
3.Tourist20,5 p
4.Urin17,5 p
5.Pregnant15 p


Filmer

  • Kvalomgången
  • Finalvideo 1
  • Finalvideo 2

  •  

    © Engelska 2020