Öltävling - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Öltävlingen var den längsta och mest poänggivande deltävlingen, dessutom den gren med det största och komplicerade reglementet. Under förra årets Englandsresa var detta det enda tävlingsmomentet, om man räknar bort en inofficiell biljardtävling i par, och den regerande mästaren, DaLoo, hade siktet inställt på en ny seger. I en tävling av den här digniteten kan nog alla förstå att det inte bara är att ställa ut skorna, särskilt när tvälingen inbegriper öl och deltagarna samtliga är medlemmar i Engelska! Under resans gång bidrog grenen till en hel del lustiga scener, med riktig fylla och annorlunda pissar som de riktiga höjdpunkterna! Fyllan i bussen på väg hem från London är redan en klassiker, likaså är Macgajverpissen inskriven i historieböckerna. En sak är i alla fall säker, öltävlingen kommer återkomma!


Resultat

Drucken öl
1.DaLoo26,51 l
2.Urin26,16 l
3.Clit24,55 l
4.Da Bock23,89 l
5.Pregnant23,54 l

Straff
1.Urin4,40 l
2.Pregnant3,40 l
3.Da Bock2,00 l
4.DaLoo1,40 l
5.Clit0,60 l

Varningar
DaLoo (spillde öl)
Da Bock (spillde en öl han inte ens borde öppnat)
Clit (spillde öl)
Pregnant (spillde öl)

Totalt
1.DaLoo25,11 l
2.Clit23,95 l
3.Da Bock21,89 l
4.Urin21,76 l
5.Pregnant20,14 l

Total mängd drucken öl: 124,65 l

Detta renderar i följande poängutdelning:
DaLoo: 10 poäng
Clit: 7 poäng
Da Bock: 5 poäng
Urin: 3 poäng
Pregnant: 1 poäng


Totalställning efter samtliga tio grenar
1.Stolle DaLoo39 p
2.CH da Bock29 p
3.Clit Eatswood26 p
4.Jonta Urin14 p
5.Ivar the Pregnant11 p


Kommentarer
För en gångs skull i denna tävling gick en gren ungefär som planerat! Den stora skrällen är nog att Clit lyckades knipa andraplatsen, men det kan antagligen förklaras med ett års extra erfarenhet från levernet i England. Faktum är att han hade chansen att vinna hela grenen, då han hade en knapp ledning inför sista dagen, men då biljarden sket sig och han såg hela totalen glida iväg tänkte han mer på morgondagens skolarbete och lät DaLoo glida ifrån till en klar seger. DaLoo märkte för övrigt inte att Clit drog ner på tempot, utan satte upp en riktig racerfart, och först vid två pints ledning uppdagades försprånget! Den stora fighten sista dagen stod annars om tredjeplatsen, som Urin såg ut att ta med god marginal, särskilt då han sänkte betydligt mer öl än konkurrerande Bocken. Men Bocken visste vad det gick ut på och satsade på att hålla blåsan i styr, nåt Urin fullständigt glömde bort denna makalösa kväll, och med en ynka pissepaus för mycket för Urin gjorde att Bocken kunde gå segrande ur striden! Apropå den den totala druckna ölen kan man som förra året återigen konstatera: Det är inte konstigt att bryggerierna går runt!

Så var då hela tvälingen avgjord och skrällen ett faktum. Tredjehandsfavoriten DaLoo lyckades med det övrigas misslyckades med, ha en hög lägstanivå, där biljarden blev den enda plumpen i protokollet. Inför sista dagens tävlande var det annars öppet, men då biljarden gled både Clit och Bock ur händerna stod det klart att det krävdes mirakel för att inte DaLoo skulle ta hem det, då han hade en stabil ledning i öltävlingen. När sedan DaLoo skrällde i bowlingen var segern klar och vinsten i öltävlingen drygade bara ut segermarginalen. Mest missnöjd med sin placering måste nog ändå Clit vara, som misslyckades i alltför många grenar, där han nog mest grämer sig över finalförlusten i darten. I de nedre regionerna lyckades Urin hålla undan för Pregnant, men det brydde antagligen inte ens de själva om. Vad som på förhand spåddes bli en promenadseger för Clit blev i alla fall något helt annat när de engelska nerverna spelat ut sina kort!


Bilder 

© Engelska 2020